Gość: Apolonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.12, 09:45 Witam, Czy ktoś z Was czytał tę książkę? Zaczęłam ją czytać i bardzo mi się spodobała. Jest magiczna i utrzymana w orientalnym, niezwykłym klimacie. A jakie są wasze wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikate Re: Klątwa tygrysa - Colleen Houck 13.03.12, 18:43 To już jest dostępna? Czytałam artykuł na jej temat w ostatnich "Wysokich Obcasach", z którego wynika, że chyba to nie moje klimaty, ale pożyjemy, zobaczymy. Możesz dokładniej opisać ten niezwykły świat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apolonia Re: Klątwa tygrysa - Colleen Houck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.12, 19:14 Nie mogę zdradzić zbyt wiele,gdyż dopiero zaczęłam lekturę, moim zdaniem jednak książka zapowiada się naprawdę interesująco: pradawna klątwa z przeszłości, świat orientalnych wierzeń i legend, klimat książki i wciągająca fabuła przedstawione z punktu widzenia nowoczesnej amerykańskiej nastolatki.Powieść jest napisana naprawdę przystępnym językiem, jest tu szybka akcja.Ja nie mogę się od książki oderwać:) Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Klątwa tygrysa - Colleen Houck 13.03.12, 20:08 Całkiem sporo już o książce wiesz, jak na sam początek czytania ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Nosz żesz a gdzie w naszym kraju... 13.03.12, 22:35 ... są nowoczesne amerykańskie nastolatki? Owszem, znalazłoby się parę córek dyplomatów, ale bez przesady. :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Klątwa tygrysa - Colleen Houck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 09:55 Właśnie skończyłam ją czytać. Była to jednak droga trochę przez mękę... Jak zaczynam czytać książkę, to ją przeważnie kończę, aby do ostatniej strony dać się wybronić autorowi, ale tu jednak trochę pani Houck poległa. Pomysł nawet ciekawy, ale treść mocno naiwna. Głównej bohaterki chyba po prostu nie da się polubić. Jest tak nieprzyjemna, że mocno się zdziwiłabym, aby ktokolwiek obdarzył ją uczuciem. Dialogi z jej udziałem po prostu wprawiały mnie w zażenowanie. Mam nadzieję, że przy kolejnej części ktoś profesjonalnie ją poprowadzi, wtedy może się jeszcze wybroni, bo oczywiście z książki bardzo jasno wynika, że będą kolejne cześci, stawiam, że 4. Tak naprawdę, jedyne co mi się podoba, to okładka książki. A szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Klątwa tygrysa - Colleen Houck 28.03.12, 10:13 skąd taka popularność tej książki? Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Klątwa tygrysa - Colleen Houck 28.03.12, 11:00 > skąd taka popularność tej książki? podobno odpowiedni marketing... Książkę mam, ale jeszcze nie zabrałam się do czytania, cały czas wpada mi w ręce coś, co mnie wciąga :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika Re: Klątwa tygrysa - Colleen Houck IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.06.12, 14:00 hej, czytałam właśnie tą książkę teraz czytam 2 część i też jest fajna,ale smutno się kończy najbardziej mnie interesuje czy Ren i Kelsey będą na samym końcu razem.. <3 Nie wiecie jak się skończy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Klątwa tygrysa - Colleen Houck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.12, 17:14 Nawet sama Collen nie wie, bo V i ostatnia część nawet nie wyszła spod jej pióra :) Też liczę na to, iż Kells i Dhiren będą razem, bo to jest prawdziwa miłość <3 Jeżeli chcesz o tym dogłębniej podyskutować zapraszam: tigerscurse.pun.pl :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Klątwa tygrysa - Colleen Houck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.14, 21:29 Książka jest genialna, mimo że jestem facetem:-P tylko nie przyzwyczajaj się do tego że ren i kells są razem bo się zawiedziesz na koniec drugiej części:-):-Bpozdro Odpowiedz Link Zgłoś