zygmundoponownie 25.06.13, 20:20 Polecam wszystkie tytuły :) juz dawno nic mnie tak nie wciągnęło :) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nchyb Re: Lee Child- Jack Reacher ;) 25.06.13, 21:10 dołączam do wciągniętych i polecających :) Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Lee Child- Jack Reacher ;) 26.06.13, 09:05 Również polecam! Jestem fanem - czytam zaraz po wejściu do amazona, a potem drugi raz po polsku. Child jest dobrze tłumaczony - zatem zawsze z podwójną przyjemnością :-) jeep Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Pytanie - uwaga spoiler z t.2 02.07.13, 09:34 Hej jeepwdyzlu napisał: > Również polecam! > Jestem fanem - czytam zaraz po wejściu do amazona, a potem drugi raz po polsku. > Child jest dobrze tłumaczony - zatem zawsze z podwójną przyjemnością :-) > jeep Skoro czytasz to w oryginale, to mam prośbę. Mógłbyś coś dla mnie sprawdzić? W 2. tomie cyklu (Umrzeć próbując - Die Trying) w finałowej scenie Reacher strzela z pokładu śmigłowca do samochodu-pułapki, furgonetki wyładowanej toną dynamitu. Następuje eksplozja, bardzo szczegółowo i efektownie opisana, że tam furgonetka zniknęła bez śladu, został tylko obłok dymu, a w promieniu kilometra połamało trawę itd. itp. Czy w oryginale jest napisane z jakiej odległości strzela Reacher? Bo w polskiej wersji pada liczba 70 metrów (zapewne przeliczona z jardów czy stóp czy czegoś, ale to bez znaczenia). Z tej odległości helikopter z pewnością nie wytrzymałby tonowej eksplozji. Więc zastanawiam się tak, czy te 70 m to błąd autora czy tłumaczki (dosyć dobrej skądinąd, tu się zgodzę z tobą). Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Pytanie - uwaga spoiler z t.2 02.07.13, 15:03 sprawdziłem :-) w oryginale jest 500 stóp czyli 170m trucka trafił szlag a helikopterem potrząsnęło... Pozdrawiam jeep Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Pytanie - uwaga spoiler z t.2 02.07.13, 15:08 Przy okazji - strzela z karabinu Barett Nie pada model ale jeśli to M82 - to jest to elitarny karabin snajperski armii USA. Prawdziwa cholera. jeep Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: Pytanie - uwaga spoiler z t.2 02.07.13, 22:41 Dzięki! 500 stóp to 150 m gwoli ścisłości (stopa = 305 mm). Tak czy siak nadal za blisko na tonową eksplozję ale już trochę lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
zygmundoponownie Jeep :) 26.06.13, 19:21 to dzieki Tobie odkryłam Childa :) kilka miesięcy temu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Jeep :) 02.07.13, 15:54 to dzieki Tobie odkryłam Childa :) kilka miesięcy temu ;) ---------- miło słyszeć :-) a szwedzkie i norweskie kryminały oglądasz :-) ? pozdr jeep Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Jeep :) 03.07.13, 12:40 Cieszę się widząc fanów Jacka. Uwielbiam. Mój syn również. Wciągnęli się także znajomi. Odpowiedz Link Zgłoś
daemia_10 Re: Lee Child- Jack Reacher ;) 14.07.13, 12:03 i ja również; Jack Reacher - genialna postać ; jestem w nim zakochana już od lat :) Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Lee Child- Jack Reacher ;) 15.07.13, 10:40 i ja również; Jack Reacher - genialna postać ; jestem w nim zakochana już od lat :) ---------- ech Wy Baby! przecież Reacher znika nad ranem najdalej drugiego dnia Co prawda trzecią już książkę jedzie do Wirginii (kto czyta wie dlaczego), ale dojechać jakoś nie może... :-) jeep Odpowiedz Link Zgłoś
chienne_mechante_1 Re: Lee Child- Jack Reacher ;) 16.07.13, 13:37 > przecież Reacher znika nad ranem > najdalej drugiego dnia I to jest jedna z jego zalet Odpowiedz Link Zgłoś
lipka02 Re: Lee Child- Jack Reacher ;) 28.07.13, 11:29 Ja zaczynam od jego książki "Jednym strzałem',a później oglądne sobie film... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miła Re: Lee Child- Jack Reacher ;) IP: *.180.91.33.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.07.13, 09:22 Jeszcze przed Tobą dużo radości, bo jeszcze kilka książek z Jackiem do przeczytania. Odpowiedz Link Zgłoś
zygmundoponownie Nigdy nie wracaj... 05.04.14, 17:35 18-ta powieść, właśnie czytam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Nigdy nie wracaj... 05.04.14, 17:50 mam 100 stron do końca :-) j. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Nigdy nie wracaj... 05.04.14, 17:54 a ja niestety już ją przeczytałam... :( Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Nigdy nie wracaj... 05.04.14, 18:53 podobało bardzo, to niestety związane z tym, że już się skończyło i trzeba czekać na kolejny tom :) ale znalazłam ominięty tom, dużo wcześniejszy, którego jeszcze nie czytałam (sama nie wiem jak to się stało), a w sumie dwa - Bez litości - dopiero co skończyłam i Nic do stracenia, który właśnie czytam :) Odpowiedz Link Zgłoś
sisterofmercy007 Re: Lee Child- Jack Reacher ;) 05.04.14, 23:35 A gdybym miała przeczytać tylko jednego Jacka, to którego byście polecili ? Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Lee Child- Jack Reacher ;) 06.04.14, 04:05 to tak jakbyś zamiast seksu chciała 1/18 pełnego aktu Ale jakbyś musiała... To "Jednym strzałem" czyli nr 9 albo "Czasami warto umrzeć" czyli nr 15 Przy okazji - chronologia przygód Jacka: pl.wikipedia.org/wiki/Jack_Reacher Odpowiedz Link Zgłoś
sisterofmercy007 Re: Lee Child- Jack Reacher ;) 06.04.14, 17:55 Dzięki. Działasz też na innych forach. To dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś