Dodaj do ulubionych

Pachnidło - Patrick Suskind

IP: *.zigzag.pl 17.05.02, 18:54
Książka piękna i obrzydliwa równocześnie. Napisana językiem perfekcyjnym i
świetnie przetłumaczona. Niesamowita...
Obserwuj wątek
    • Gość: jacek2 Re: Pachnidło - Patrick Suskind IP: *.abo.wanadoo.fr 17.05.02, 21:03
      Ma byc sfilmowana przez Ridleya Scotta .Mam nadzieje ze zobaczymy dobry film(?)
      • Gość: habitus Re: Pachnidło - Patrick Suskind IP: *.zigzag.pl 17.05.02, 21:09
        Nie wierzę. Jak sfilmować zapach i smród?
        • Gość: jacek 2 Re: Pachnidło - Patrick Suskind IP: *.abo.wanadoo.fr 17.05.02, 21:11
          Amerykanie potrafia.
    • borys-krakow Re: Pachnidło - Patrick Suskind 18.05.02, 15:04
      TEGO nie sfilmują.
      Książka po prostu perfekcyjna, nie wiem, czemu piszesz, że obrzydliwa.
      Może pokazuje rzeczy nieestetyczne, ale sama w sobie jest jedną z najlepszych,
      jakioe przeczytałem.
      • Gość: habitus Re: Pachnidło - Patrick Suskind IP: *.zigzag.pl 19.05.02, 10:54
        Obrzydliwa i fascynująca. Też ją umieszczam w grupie książek wybitnych.
        Pozdrawiam.
    • spacja Re: Pachnidło - Patrick Suskind 20.05.02, 10:39
      Zgadzam się: tego sie nie da sfilmować, szczególnie w Ameryce. Spieprzą tak,
      jak spieprzyli "Śniadnie Mistrzów". A książka naprawdę genialna.
      • bukowski27 srednio fajna... 20.05.02, 12:43
        powtorze co juz napisalem kiedys... jak dla mnie suskind tak jakos od polowy
        stracil jakby pomysl... mimo ze ksiazeczka krociotka, to w pewnym momencie
        zaczela mi si eciagnac jak nudle... jak dla mnie poprawna ze wskazaniem na
        dobra... ale bez emocji.
        • hohlik2 Re: srednio fajna... 20.05.02, 13:13
          bukowski27 napisał(a):

> jak dla mnie poprawna ze wskazaniem na
          > dobra... ale bez emocji.

jak dla mnie też
          • Gość: Milene Re: genialna.... IP: 5.2.1R1D* / *.w.club-internet.fr 20.05.02, 13:39
            Dla mnie genialna i chyba sobie ja znowu przeczytam po 16 latach.
            Ale jak pomysle, ze Amerykanie zrobia film...
            90% szans, ze bedzie spieprzony
    • ada08 Re: Pachnidło - Patrick Suskind 20.05.02, 14:58
      ja mam podobną opinie , jak bukowski, z tym , ze wg mnie nawet nie do polowy
      ksiazka jest dobra; poczatek dobry, dalej juz coraz gorzej.
      • ada08 Re: Pachnidło - Patrick Suskind 20.05.02, 14:59
        acha, z tym, ze ja czytalam w oryginale; moze w przekladzie jest lepsza ? :-)
      • bukowski27 ada... ja polowe, 20.05.02, 16:39
        okreslilem oczywiscie symbolicznie...
    • Gość: As::ka Re: Pachnidło - Patrick Suskind IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.02, 15:35
      REWELACYJNA,,,,, czytałam jednym tchem
    • Gość: jano Re: Pachnidło - Patrick Suskind IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.02, 17:57
      Ksiażka poprostu zajebiście dobra.Pamietam że gdy byłem za granicą ta właśnie
      pozycja zwróciła moją uwage.Poprostu trzeba ją przeczytać.
    • Gość: Lisa Simpson Re: Pachnidło - Patrick Suskind IP: *.proxy.aol.com 28.08.02, 01:44
      Ksiazka- swietna, czyta sie ja jednym tchem. Co do filmu- daje 50 %, ze bedzie
      dobry. To bedzie naprawde trudne, gdy jak mysle, ze "Wladca pierscieni" zostal
      tak dobrze sfilmowany, moje serduszko napelnia sie nadzieja i mysle, ze wiele
      zeczy jest mozliwych. Poza tym, Scott to naprawde dobry rezyser...
    • Gość: pixis Re: Pachnidło - Patrick Suskind IP: *.devs.futuro.pl 28.08.02, 11:34
      a dla mnie 'pachnidlo' bylo wlasnie ZLE napisane, nie moglam zniesc ciaglego
      powtarzania slowa 'zapach', moze ktos stwierdzic ze TO wlasnie bylo wspaniale,
      ale po prostu not-for-me.
      pomijam temat [tez mnie nie porwal], raczej umiescilabym w watku 'czego nie
      polecam'.

zatem - jedna wielka slabizna :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka