Dodaj do ulubionych

Skąd można wziąc Samochodziki?

13.02.05, 19:32
Wiem, że w necie są ksiązki Pana Samochodzika w formacie .pdf i .rtf. Bardzo
prosz egdyby ktoś znał jakeiś strony, żródła skad moglbym sciagnac wszystkie
tomy to bardzo bym prosil. Mam chyba 14 Samochodzikow, ale coraz mniej mnie
stac na to, a bardzo chcialbym poczytac. Z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • lukas1492 Re: Skąd można wziąc Samochodziki? 14.02.05, 20:12
      Ja tylko wiem, że na www.nienacki.art.pl było kilka kontynuacji.
    • kaszankaaa Re: Skąd można wziąc Samochodziki? 15.02.05, 11:38
      Idziesz na
      www.wydawnictwo-warmia.pl/
      i kupujesz. Zamawiasz więcej dostajesz upust, możesz się dogadać co do ceny
      przy dłuższym czasie zamawiania Samochodzików.
    • krzyskup Re: Skąd można wziąc Samochodziki? 15.02.05, 15:28
      Zamieszczanie takich intormacji w Internecie jest łamaniem prawa autorskiego.
      Dlatego też, na życzenie Oficyny Wydawniczej Warmia, będę wszelkie tego typu
      informacje usuwał natychmiast, po ich pojawieniu się. Proszę więc o ich
      nieumieszczanie na Forum.

Krzyskup
      • spec5150 Re: Skąd można wziąc Samochodziki? 15.02.05, 20:05
        krzyskup napisał:

> Zamieszczanie takich intormacji w Internecie jest łamaniem prawa autorskiego.
        > Dlatego też, na życzenie Oficyny Wydawniczej Warmia, będę wszelkie tego typu
        > informacje usuwał natychmiast, po ich pojawieniu się. Proszę więc o ich
        > nieumieszczanie na Forum.

dziwnie to zabrzmiało. powinineś napisać, że będę kasował tego typu informację.
        mam nadzieję nie tylko na życzenie jednej danej firmy?
        • krzyskup Re: Skąd można wziąc Samochodziki? 15.02.05, 21:08
          spec5150 napisał:
          > dziwnie to zabrzmiało. powinineś napisać, że będę kasował tego typu
          informację.
          > mam nadzieję nie tylko na życzenie jednej danej firmy?
          Co jest w tym dziwnego? Wiem, że "Warmia" przegląda nasze Forum. Wiem, że są
          zaniepokojeni tym wątkiem. Więc ostrzegam i prosze o rozwagę.

pzdr,
          krzyskup
          • spec5150 Re: Skąd można wziąc Samochodziki? 15.02.05, 22:21
            krzyskup napisał:

> spec5150 napisał:
            > > dziwnie to zabrzmiało. powinineś napisać, że będę kasował tego typu
            > informację.
            > > mam nadzieję nie tylko na życzenie jednej danej firmy?
            > Co jest w tym dziwnego? Wiem, że "Warmia" przegląda nasze Forum. Wiem, że są
            > zaniepokojeni tym wątkiem. Więc ostrzegam i prosze o rozwagę.

nie ma w tym nic dziwnego. post został tak sformułowany, jakbyś usuwał jedynie
            posty łamiące prawo jeśli życzy sobie tego Warmia (czy te który życzy sobie Warmia).

Mr. Czepialsky ;)

Swoją drogą jeśli to czyta to czy może zainteresowałaby się propozycją wydania
            Białej serii ale w twardych okładkach, a także może wydaniem Wyspy Złoczyńców na
            dvd/vcd. W chwili obecnej nie jest dostępna w ogóle aby sobie ją kupić.
            • krzyskup Re: Skąd można wziąc Samochodziki? 16.02.05, 00:35
              Będę starał się usuwać wszelkie posty łamiące prawo. Ale na ten wątek będe
              zwracał, jak już napisałem, szczególną uwagę.

pzdr,
              krzyskup
              • nuvolari4 Re: Skąd można wziąc Samochodziki? 08.12.05, 18:14

Proponuję od razu wysłać koledze pytającemu o samochodziki w sieci brygadę
                antyterroryastyczną do domu, wywalić ze szkoły i umieścić w poprawczaku.
                • lukas1492 Re: Skąd można wziąc Samochodziki? 08.12.05, 21:02
                  Szzcerze mówiąc, nie rozumiem Twojego niepokoju Krzyskupie.
                  Jakie informacje są Twoim zdaniem łamaniem prawa? Gdzie nabyć samochodziki? Czy
                  może to o upustach?
                  I na jakiej podstawie uważasz to za łamanie prawa AUTORSKIEGO.
                  Że 'Warmia' przegląda te forum, to co z tego? Niech sobie przegląda, szczerze
                  mówiąc mi to wisi, a po Twoich słowach można sądzić, że albo się boisz nie
                  wiadomo czego, albo jesteś w jakiś sposób związany z wydawnictwem.
                  Pzdr.
                  • nuvolari4 Re: Skąd można wziąc Samochodziki? 09.12.05, 20:07

Gdzie konkretnie "wziąć" nie wiem ... ale wiele wisi na eMule. Co i jak, nie
                    podpowiadam. Wzorem Samochodzika podaję tylko zagadkę do rozwiązania " eMule".
                    Natomiast radzę przeczytać tylko oryginalne cześci autorstwa Nienackiego i dać
                    sobie spokój z resztą. przynajmniej smaku sobie nie zepsujesz. Takie jest moje
                    zdanie.
                    • krzyskup Re: Skąd można wziąc Samochodziki? 12.12.05, 00:29
                      Twoje rozwiązanie jednak mi nie odpowiada. Nie akceptuję ściągania książek ani
                      muzyki z eMule. Brygady antyterrorystycznej nikomu do domu wysyłac nie będę,
                      jednak powiedziec, co myslę mogę. Z resztą Twojej wypowiedzi całkowicie się zgadzam.

pzdr,
                      krzyskup
                  • krzyskup Re: Skąd można wziąc Samochodziki? 12.12.05, 00:23
                    Przepraszam, że odpowiadam po kilku dniach, ale ostatnio mam urwanie głowy i na
                    forum zaglądam co kilka dni :/

lukas1492 napisał:

> Szzcerze mówiąc, nie rozumiem Twojego niepokoju Krzyskupie.
                    > Jakie informacje są Twoim zdaniem łamaniem prawa? Gdzie nabyć samochodziki? Czy
                    >
                    > może to o upustach?
                    Nie. Ale za takowe uważam gotowe odnośniki do plików pdf z Samochodzikami. A o
                    nie prosiła osoba o nicku "matibg".

> I na jakiej podstawie uważasz to za łamanie prawa AUTORSKIEGO.
                    Na podstawie posiadanych przeze mnie wiadomości dotyczących ochrony własności
                    intelektualnej.

> Że 'Warmia' przegląda te forum, to co z tego? Niech sobie przegląda, szczerze
                    > mówiąc mi to wisi, a po Twoich słowach można sądzić, że albo się boisz nie
                    > wiadomo czego, albo jesteś w jakiś sposób związany z wydawnictwem.
                    Mnie nawet cieszy, że "Warmia" przegląda to Forum. Ba się nie boję, bo ja nic
                    złego nie robię. Ale nie chcę, żeby ktokolwiek miał kłopoty. A wiem, że
                    namierzenie np. mnie w sieci to nie jest problem - w wielu miejscach zostawiłem
                    już swoje imię i naswisko. Nawet jednemu przedsiębiorstwu namierzenie to już się
                    udało. Z wydawnictwem jestem tylko związany kilkoma umowami kupna-sprzedaży,
                    dotyczącymi właśnie "Samochodzików". I niech tak zostanie.

Podsumowując i dodając coś od siebie:
                    Użytkownicy tego Forum nigdy nie sprawili mi problemu i to właśnie napisałem
                    Administratorowi portalu, podkreślając, że darzę Was zaufaniem. Jak wida -
                    miałem rację. I nie miejscie, proszę, do mnie pretensji, że napisałem Wam o tym.
                    Niestety, mojej korespondencji z Adminem portalu zamieścic nie mogę, tak samo ja
                    nie dostałem kopii jego korespondencji z Wydawnictwem.
                    I naprawdę, nie boję się przedsiębiorstw przeglądających fora. Sam od trzech lat
                    krytykuję MPK-Łódź na Forum Komunikacja i właśnie przez tę firmę zostałem
                    namierzony wraz z kilkoma znajomymi.

pzdr,
                    krzyskup
              • janeczek91 Re: Skąd można wziąc Samochodziki? 24.02.06, 21:36
                Z Biblioteki. Na przykład biblioteka w piasecznie ma prawie wszystkie tomy.
            • grzegorz_p Re: Skąd można wziąc Samochodziki? 24.02.06, 22:15
              Witam!
              DVD już jest i to oficjalne: [url=www.e-dvd.pl/?v=film&id=8534]Wyspa
              Złoczyńców![/url]
              pozdrawiam
    • sztylet69 Re: Skąd można wziąc Samochodziki? 28.02.06, 21:14
      "Mr. Czepialsky ;)"

He he...a mi cos sie przypomnialo w tym momencie: "Are You perhaps mr. Malinowski?"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka