Dodaj do ulubionych

Falstart w sprzedaży Harry'ego Pottera

13.07.05, 19:42
111 głosów w sondzie i jedna opcja nie otrzymała ani jednego

pierwszy raz jestem świadkiem czegoś podobnego :)
Obserwuj wątek
    • conan_babciowicz Re: Falstart w sprzedaży Harry'ego Pottera 13.07.05, 19:59
      Nic dziwnego, ze na opcję "nie przeczytam" nie ma żadnych głosów. Mojego głosu też nie zapisało.
    • pantera01 Re: Falstart w sprzedaży Harry'ego Pottera 13.07.05, 20:06
      Nie moge uwierzyc ze jest na swiecie 300 mln durniow ktorzy czytaja te glupoty.
      Ale jak to wiadomo od dawna kto buduje na ludzkiej glupocie buduje na dobrym
      fundamencie.
      • sbrzuc Re: Falstart w sprzedaży Harry'ego Pottera 13.07.05, 20:40
        Jeden mądry się odezwał.
        Jeśli głupotami nazywasz ciekawą książkę "fantasy" to rozumiem, że Pratchetta i
        tym podobnych też nie uznajesz?

--------
        Szymon
        • pantera01 Re: Falstart w sprzedaży Harry'ego Pottera 13.07.05, 21:22
          Fantasy, podobnie jak sci-fi lubie. Harrym Potterem rozczarowalem sie bardzo
          szybko poniewaz jest bardzo plytki i nie ma zadnej wartosci poznawczej.
          Nie wiem czy jestem "jeden madry" ale Harry Potter to nie najwyzsze osiagniecie
          intelektualne.
          • Gość: mirkwood Re: Falstart w sprzedaży Harry'ego Pottera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 21:37
            Dla mnie Harry tez taki sobie.Tzn. blyskotliwe pomysly i rozwleczona do granic
            mozliwosci historia duzymi literkami plus medialny fajerwerk wokol publikacji
            kolejnych czesci.Pop kultura.
            • macdorka Re: Falstart w sprzedaży Harry'ego Pottera 13.07.05, 22:28
              witam wszystkich"mądrych" - mówi wam coś "zachwycony dziewięciolatek"? dla nich
              to są książki. i naprawdę nie muszą one być głębokie, mają zachęcać dzieci do
              czytania i dyskutowania. Chyba spełniają swoje zadanie?
    • gspnstr Re: Falstart w sprzedaży Harry'ego Pottera 13.07.05, 20:57
      Takie 'przedsprzedaze' Harry Pottera juz powoli staje sie tradycja.
    • turszmit Re: Falstart w sprzedaży Harry'ego Pottera 13.07.05, 21:29
      Ciekawe, że nie piszą nic o konsekwencjach - podpisuje się umowy z poważnymi
      karami w razie wcześniejszej sprzedaży.
      A co do wcześniejszych głosów - wg mnie sam pomysł równoległego świata magii,
      którego mieszkańcy patrzą z zaciekawieniem na naszą magię, jest właśnie
      atrakcyjny. Bohaterowie sympatyczni, historia życia Pottera intrygująca.
      Napisane zupełnie nieźle. W porównaniu z idiotycznym "Kodem Leonarda" -
      majstersztyk.
      • kurczus Re: Falstart w sprzedaży Harry'ego Pottera 13.07.05, 22:35
        Nie czytałem, nie czytam i nie będę czytać!!! Dla mnie HP to jedna z
        najbardziej tandetnych serii Sf... może dlatego że nie lubię fantastyki? A po
        drugie ta ksiazka nic nie wnosi do mojego życia ;]
        • elfhelm do znafcy 13.07.05, 22:37
          "znafco" szanowny - skoro nie czytałeś, to jak możesz mieć zdanie wyrobione ???
          • kurczus Re: do znafcy 13.07.05, 22:48
            no wiem mniej więcej o co się rozchodzi, a jeśli ciebie to jara no to nie mam
            nic przeciwko... czary, magia, ufoludki - dobre dla 9latków... :)
            • elfhelm Re: do znafcy 13.07.05, 22:55
              kurczus napisał:

> no wiem mniej więcej o co się rozchodzi, a jeśli ciebie to jara no to nie mam
              > nic przeciwko... czary, magia, ufoludki - dobre dla 9latków... :)

raczej mniej niż więcej (ufoludki???)
              • Gość: Czytelniczka Re: do znafcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 22:58
                :-) No mnie również te ufoludki rozśmieszyły - bidul chyba nawet jednej
                recenzji nie przeczytał o Harrym. (Mugol zwyczajny ;)))
                • kurczus Re: do znafcy 13.07.05, 22:59
                  to dla mnie ogromna strata że nie przeczytałem żadnej recenzji HP, ale za to ja
                  będę studiował na AWF kochanie :-)
                  • elfhelm Re: do znafcy 13.07.05, 23:01
                    wow!
                    kogo to obchodzi?
                    niekórzy tu są lepiej wykształceni
                  • Gość: Czytelniczka Re: do znafcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 23:02
                    Bez żadnych "kochanie". Z tym AWF - świetne!!! blach - po prostu kapitalne.
                    • basia172 Re: do znafcy 14.07.05, 12:00
                      Jako przyszły nauczyciel wuefu mógłbyś się zainteresować co obecnie dzieciaki czytają, bo jak ci ktoś z II klasy powie, że chce zagrać w Quidditcha, to wyjdziesz na ignoranta i niedouka.
                      HP to wspaniała książka dla dzieci, o wiele lepsza niż "Ten obcy" oraz "Karolcia".
        • czytelnik_wtorkowy Re: Falstart w sprzedaży Harry'ego Pottera 13.07.05, 23:48
          No faktycznie, HP to prawie hard SF... twój post mną o ziemię rzucił.
          • Gość: melmire Re: Falstart w sprzedaży Harry'ego Pottera IP: *.w81-250.abo.wanadoo.fr 14.07.05, 13:05
            Nie, to space opera!
    • Gość: Czytelniczka Re: Falstart w sprzedaży Harry'ego Pottera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 22:47
      A ja czytam, będę czytać, czekam na dwie pozostałe części i zachęcam innych do
      czytania Harrego. Teraz mam 20 lat a Harrego zaczęłam czytać od początku
      pojawienia się tej książki w Polsce. I zainteresowanie nim mi nie przeszło -
      jest to lekka lektura, którą się szybko czyta, interesujący pomysł na
      stworzenie całej rzeczywistości, oryginalne postacie itede itepe ale co ja mam
      pisać - ja tam sie nie przyczepiam, że ktoś z wypiekami czyta Grocholę albo
      zachwyca się Mickiewiczem (pewnie oberwę)- każdy czyta co chce. Uważam, że
      komentować można dany utwór, a nie oceniać ludzi, którzy go czytają. I zarówno
      wtedy gdy sięgają po jakąś "mądrą" - to a propos tych opinii, że Harry jest
      głupią lekturą - książkę czy Harrego. Pozdrawiam Fanów Pottera i życzę
      cierpliwości w oczekiwaniu na tłumaczenie (tego zwłaszcza sobie bo już się
      doczekać naprawdę nie mogę).
    • Gość: stefan kanadyjski sąd zabronił jawniania treści książki.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 23:01
      "Wydawca skierował sprawę do sądu, który zakazał nabywcom zdradzania szczegółów
      najnowszej części." To tylko w Kanadzie jest możliwe... Kretynii
      • Gość: Czytelniczka Re: kanadyjski sąd zabronił jawniania treści ksią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 23:04
        A może po prostu ludzie mają tam wielki szacunek do wyroków sądu - nawet tak
        oryginalnych... więc może wcale nie kretyni...
      • pinos Re: kanadyjski sąd zabronił jawniania treści ksią 14.07.05, 11:01
        Jeżeli taki był zapis umowny, to sąd orzekł prawidłowo.
    • Gość: typp ZNAM i nie mam zamiaru czytać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 23:03
      Czemu nie ma takiej opcji w ankiecie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka