jimka1984 20.07.05, 11:11 "Nowy wspanialy swiat", "Wyspa", "Dwie albo trzy gracje", "Filozofia wieczysta", "Kontapunkt" co myslicie o Autorze tych ksiazek ( i o ksiazkach takze)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: łyżeczka Re: Aldous Huxley IP: *.net 20.07.05, 12:26 Przeczytalam 3 opowiadania tego pana i rzucilam ksiazke w kat. A "Brave New World" (Nowy wspanialy swiat) jest ponoc swietne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veronique Re: Aldous Huxley IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 12:33 a moglabys napisac, ktore opowiadania czytalas, i jak widze, nie spodobaly Ci sie? opowiadan nie czytalam. Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: Aldous Huxley 20.07.05, 16:04 Ja czytałam niestety tylko Nowy wspaniały świat. Z pewnościa siegne po inne lektury tego autora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łyżeczka Re: Aldous Huxley IP: *.net 21.07.05, 21:04 Książka nazywa się po prostu "Collected Short Stories." Przeczytałam opowiadania: Happily Ever After Eupompus Gave Splendour to Art by Numbers Cynthia zaczelam The Bookshop No i, ogolnie rzecz biorac, nie bylam usatysfakcjonowana :( W opowiadaniach liczy sie zakonczenie, a tu wszystko fajnie sie czyta i nic z tego nie wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Aldous Huxley IP: *.elblag.dialog.net.pl 22.07.05, 01:12 Mnie przypadł do gustu Nowy, wspaniały świat. Czytałam jeszcze opowiadanie Uśmiech Giocondy, czy jakoś tak (ale to było dawno i nie pamiętam, niestety:() Ciekawa jestem, czy inne powieści tego autora są równie dobre, jak Nowy... Odpowiedz Link Zgłoś