Dodaj do ulubionych

księgarnie w Krakowie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 22:45
wybieram się niedługo do Krakowa i w związku z tym mam pytanie:) jakie
księgarnie warto odwiedzić? interesują mnie szczególnie księgarnie typu tania
książka z cenami przyjaznymi dla studenckiej kieszeni i dobre księgarnie
językowe (bo niestety ciężko w moim mieście znaleźć książki po francusku)

może ktoś rzuci koło ratunkowe mieszkance północnej Polski;)
Obserwuj wątek
    • Gość: jelonek_k Re: księgarnie w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 23:01
      Tania ksiażka na Brackiej i Grodzkiej(!!)
    • Gość: inaa Re: księgarnie w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 23:11
      księgarnia ,,Edukator" na Św. Jana 15
      www.edukator.cc.pl/
    • Gość: inaa Re: księgarnie w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 23:12
      a! i warto też wstąpić do EMPIKu, chociażby żeby sobie poczytać...
      • Gość: jjj Re: księgarnie w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 23:26
        w swoim miejscowym empiku jestem częstym gościem, więc raczej nie spędzę tam
        zbyt wiele czasu, ale wielkie dzięki za ten pierwszy adres!:)
        • jottka Re: księgarnie w Krakowie 29.07.05, 23:47
          na ul. jabłonowskich (przecznica od straszewskiego, naprzeciwko collegium
          novum), jest antykwariat humanistyczny, mają troche francuskich książek,
          wprawdzie głównie kryminałki itepe, ale czasem da sie znależć coś ciekawego,
          poza tym w ogóle miejsce warte zajrzenia

dział obcojęzyczny ma też 'hetmańska' przy rynku (po jednej stronie pasażu
          księgarnia normalna, po drugiej obca), ale tam raczej francuskich niewiele i drogo

w/w podana tania jatka to ta sama firma, na grodzkiej więcej sal i większy
          wybór:) poza tym na franciszkanskiej jest jeszcze księgarnia wydawnictwa
          'zielona sowa', ceny jak wszędzie, ale w drugiej sali mają sporo róznych
          humanistycznych dzieł wydanych w dawniejszych latach, więc czasem można znaleźć
          coś ciekawego

na sw. anny, u skrzyżowania z jagiellońską, jest księgarnia akademicka,
          ogólnonaukowa, ale z wydawnictwami wyd. ujotu, więc są też różne pozycje
          językoznawcze, może jakaś interesująca cię sie trafi:)
          • Gość: jjj Re: księgarnie w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 11:58
            wszystkim dziękuję za wskazówki;) na pewno skorzystam!:)
    • emi13 Re: księgarnie w Krakowie 30.07.05, 00:24
      Nie mieszkam w Krakowie, ale znam kisęgarnię na brackiej i wiem, że warto. Jeśli komuś zależy na cenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka