Dodaj do ulubionych

za świadectwo z czerwonym paskiem

• Gość: baron Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 13:39
      ja nie mialem czerwonego paska a i tak mialem ksionzki
      po prostu jak baba kazala sie z nich uczyc i rozdawala ekhm pomoce to po prostu
      ich nie oddawalem i tak mi sie do niczego nie przydaly juz lepiej jakby
      rozdawala playboye wtedy byla by frekfencja na te olimpiady hehehe
    • Gość: napoleon Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.kolonianet.pl 03.09.05, 13:46
      gosh, why won't you go find your grandma or something ?
      you guys are retarded !
    • Gość: Wisnia Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.tvkgsm.net / 80.51.48.* 03.09.05, 13:53
      Ja za swiadectwo z czerwonym paskiemnie dostalem nic. Jak nie mialem zadnych
      4,3,2 i 1 na swiadectwie to zawsze dostawalem jakies beznadziejne ksiazki (no
      czasami calkiem niezle) ostatnio dostalem"Tablice chemiczne, fizyczne,
      astronomiczne, matematyczne" - poziom chyba studiow (jestem teraz w 3 gim). Za
      to inni ostaja wysie stypedia itp. I gdzie tu sprawiedliwosc na swiecie :[
      (podkersle jeszcze ze od 5klasy podstawowki mam srednia niemniejsz niz 5,4)
    • Gość: ziom boy Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.gorzow.mm.pl 03.09.05, 13:56
      ja za czerwony pasek dostalem ksiazki Quo Vadis i trak co roku:/
      powinnismy dostawaj jakies pieniadze:D
    • Gość: Decoy Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.cable.ubr07.newt.blueyonder.co.uk 03.09.05, 14:25
      ja za swiadectwo z czerwonym paskiem to bym wpie..spuscil... co za
      marnowanie czasu.. ok mozna sie uczyc.. ale bez przesady.. pozniej wyrastaja
      takie "mozgi" i kujony z ktorymi sie reszta pospolitej mlodziezy nie chce
      zadawac.. i takie "mozgi" sa poznije poszkodowane (a wszystko wina ambitnych
      rodzicow!!) sa "odmiencami" i odstaja od reszty.. tak bylo tak jest i tak bedzie
      Pamietam jeszcze jak chodzilem do podstawowki to mialem dziewczyne w klasie co
      sie rozplakal jak dostala 4 a nie 5 z Muzyki bodajze.. bo starzy jej spuszcza
      lomot za ocene nizsza od 5 !!! Taki osob bylo wiecej, pozniej reszta sie z
      takich wysmiewa... i zamaisat miec dzieci wybitne ma sie dzieci szykanowane i z
      kompleksami taki jest efekt pracy opiekunczych rodzicow. To moje zdanie i
      przypuszczam ze wielu sie ze mna zgodzi. A jak by ktos mial jakies ale do mojej
      wypowiedz to juz mowie.. nieuczylem sie .. lazilem na wagary,chlalem,
      imprezowalem szedlem po najnizszej lini oporu i wyladowalem na AGH na
      Informatyce Stosowanej na dziennych, bez niczyjej pomocy. Trzba miec poprostu
      troche zaciecia i wiedziec kiedy trzeba sie naprawde wziasc za nauke. A paski
      to najlepiej zlikwidowac!
    • Gość: Peter_Karel Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.elpos.net 03.09.05, 15:29
      ja w podstawówce miałem czerwony pasek i dostałem "Kamienie na Szaniec;]"
    • Gość: marakuja Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.pil.vectranet.pl / 213.17.223.* 03.09.05, 15:31
      hmm moi nauczyciele byli bardzo kreatywni heh w pierwszej klasie podstawówki
      dostałam "dlaczego sowy nie śpia" w drugiej" łeśny ludek" a wiec ksiazki
      adekwatne do mojwego wieku;p ale w trzeciej juz była ksiazka "od Polski
      drewnianej do murowanej" cos ambitniejszego d o nauki historii, no dopiero w
      sredniej szkole dostalm "Quo vadis" ;-p
      ale jak widac szkoła średnia to tendencyjne książki jak zawsze.....
      pozdrawiam studentka ;)
    • Gość: Jaaa Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 15:41
      w Biblii pisze, ze bede rozne znaki nadejscia konca swiata. Wojny, trzesienia
      ziemi, głód. Jest tam tez, ze kiedy Jezus przyjdzie, bedzie zacmienie slonca i
      ksiezyc straci blask. A kolejne zacmienie bedzie w 2034 roku (chyba). Czy zatem
      bedzie koniec swiata? Niewiadomo, bo zacmienia slonca byly zawsze, a Bóg
      powiedzial, ze przyjdzie, kiedy bedziemy sie go najmniej spodziewac. Czytajcie
      Biblie i badzcie dobrymi ludzmi, a wtedy swiat bedzie piekniejszy...
    • Gość: Jigoku no Son Zależy od szkoły... IP: *.jgora.dialog.net.pl 03.09.05, 15:44
      W moim przypadku wszystko zależało od szkoły. W podstawówce dostałam książkę
      tylko raz - w szóstej klasie. Było to "Quo Vadis", ale w ładnym wydaniu :)
      Następnie w gimnazjum za pierwszą klasę i średnią 5.5 nie dostałam nic. W
      drugiej klasie wprowadzono tytuł "Prymusa" za najwyższą średnią w szkole. To
      wtedy na półrocze dostałam "Sto lat samotności" Marqueza, a na koniec (za
      średnią 5.9) "Boską Komedię", którą uwielbiam. W trzeciej klasie na półrocze
      dostałam piąty tom "Harrego Pottera", a na koniec roku słownik do
      angielskiego... A chciałam zupełnie coś innego... W pierwszej klasie liceum
      byłam bardzo zaskoczona, bo dostałam dwie książki - jedną za średnią (Geniusze
      malarstwa - Gauguin), a drugą za "Diamentową dziesiątkę" (również "Geniusze
      malarstwa - Kandinsky"). Akurat tu mi z książkami bardzo trafili, bo uwielbiam
      historię sztuki. Poza tym dostałam, a właściwie dostanę, stypendium premiera za
      najwyższą średnią w szkole. Moje pierwsze w życiu stypendium...
      • Gość: marakuja Re: Zależy od szkoły... IP: *.pil.vectranet.pl / 213.17.223.* 03.09.05, 15:56
        o matko to ty chyba nie wychodzisz z domu, wybacz ale ludzie z taka srednia
        mnie troche przerazaja - nie inteligencja ale sposobem ich zycia heh
        troche ci współczuje ......... ale nauka to potegi klucz ;p uczcie sie ale bez
        przesady jak to powiedział Emil Zola "Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak
        jej brak" pozdrawiam ;]]]]
    • Gość: uczennica Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 03.09.05, 16:10
      W zeszłym roku w szkole tylko jeden wychowawca nie postarał się, by jego
      uczniowie za swoje osiągnięcia(nie wspominając już o świadectwach z paskami)
      otrzymali-choćby symboliczne-nagrody.Miałam nieszczęście być w jego klasie.
    • Gość: Ktosia Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 16:13
      Dostawalam rozne ksiazki... A za kangura matematycznego ksiazke z Ligi
      zadaniowej!! Zupelnie inne konkursy!!
      • Gość: Zip Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 16:31
        Ja dostałem w IVkl dostałem na półrocze 50zł bo mi pasek wychodzil i za ten
        odpowiedni pakek tez 50zl.w Vkl dostałem tlko na koniec 50zl ale mi komure
        stary pozwolil kupic. w VIkl zobaczymy co bedzie obiecal ze za pasek da 100zl
        chyba bedzie pasek.

PS. Jak ja bym dostal ksiazke to by mnie krew zalala.
      • Gość: młoda Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 17:31
        w gimnazjum 3 razy mialam swiadectwo z paskiem a tylko RAZ dostalam ksiazke-
        slownik jezykow obcych, a ostatnio, w 1 kl liceum dostalam jakis atlas.... i od
        starszych kupe kasy.
    • Gość: Hans Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 16:44
      Nigdy nie miałem świadectwa z czerwonym paskiem i powiem wam że RYJECIE BANIE!!
    • Gość: dziewczynka_:-)) Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.rob.net / *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 16:56
      Ja co roku mam nagrody... no i oczywiście średnie powyżej 5,4...ale dostałam
      książki... lektóry dla poprzedniej klasy... np. w klasie 4 dostałam lektórę dla
      klasy 3 ... dziwne ... albo było też tak, że moi rówieśnicy mieli ledwo co
      czerwony pasek a dostawali np... niedwno wydane hity... a ja dostałam...
      książkę jakąś chudą, wogule nie znaną... nie wiem dlaczego mam podobną
      sytyłacje... jak inni...
    • Gość: Krzysio Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 19:23
      Miałem czerwony pasek 4 razy i dostałem....nic! Tak wygląda rzeczywistość w
      mojej szkole. Powinni dawać 100 zł tak dla przykładu :-(.
    • Gość: Patrycja i Magda Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: 195.136.118.* 03.09.05, 19:24
      my za swiadectwo z czerwonym paskiem w II klasie gim. dostałyśmy poradniki
      młodego małopolanina, które przeznaczone są dla młodzieży która skonczyla 18
      lat i odbierala juz swoj dowod. a my przeciez mamy dopiero 15 lat i to bylo
      dziwne. a i takie same dyplomy jak w poprzedniej klasie :/... Patrycja i Magda
      z Libiąża
      • Gość: tancereczka_olcia Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.rakowiec.waw.pl / *.crowley.pl 03.09.05, 20:21
        Hm... w młodszych klasach za "wzorowego ucznia" dostawałam jakieś tam baśnie i
        bajeczki, legendy... I jeszcze w 1 i 2 cała klasa dostawała ksiązki... niby
        troszkę głupie, bo jedna o budownictwie a druga o Inkach, ale z fajnym
        bajerkiem, ba takimi przeżroczami
        Potem w 4-6 jakieś tam ksiązki... Ale fajne... Nawet większość sobie sama
        wybierałam :D :D :D WIęc większość jest ciekawa :p i fajniutka... Na szczęście
        dzieki temu, że sobie samam wybierałam, i dzięki moim nauczycielom, którzy mi
        na to pozwolili, nie mam takich samych... Nawet mam takie sere, troszkę jakby
        encyklopedyczne :p W sumie w podstwówce razem dostałam jakeś 40 ksiązek... No i
        W zeszłym roku nagrodę Burmistrza Dzilenicy - 800 zł... Za najlepszą średnią w
        szkole i osiągnięcia - 300 zł, za to musiałąm sobie coś kupić, tzn. rodzice mi
        kupowali discmana.... No i w tm roku za najlepszą średnia w skzoel no i jeszcze
        taka Nagroda rady szkoły... razem 700 zł... I za to dostałam aprat cyfrowy :)
        Oczywiście rodzice mi się dołozyli :D

a NAJWIĘKSZA WPADKA... dSTAŁAM ZA KONKURS MATEMATYCZNY / TAKI DZIELNICOWY /
        KSIĄŻKĘ "NAUKOWCY I BADACZE"... TROSCHĘ NIE TEMATYCZNE, ALE PRZYDA SIĘ...

Ciekawe jak bęzie teraz, w gimnazjum :>

pozdrawiam, olcia

• Gość: ktos Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 19:48
      A JA NIEDOSTALEM SWIAECTWA Z CZEWONYM PASKIEM PRZEZ 8 LAT I SIE JAKOS NIE
      CHWALE A NI NIE SMUCE WIEC WESCIE SIE PIE..IJCIE
    • Gość: dev Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.wilanowska.waw.pl / *.crowley.pl 03.09.05, 19:48
      to był koszmar. same nudne książki z których nic nie rozumiałam. Za olipmiady
      zawsze tematycznie.Recytacja wierszy skończyła się tomikiem poezji naszej
      kochnej noblistki, pani Szymborskiej której nienawidzę. Reszta innymi książkami
      które i tak zajmują iod dawna pozycje w mojej domowej bibliotece ("Romeo i
      Julia", "Ogiem i mieczem", "Pan Tadeusz"). Nigdy nie wysilili się na coś
      oryginalnego.
    • Gość: Cypis Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: 80.50.72.* 03.09.05, 19:49
      ja odkad pamietam zawsze mialem czerwony pasek na swiadectwie i dostalem tylko
      jedna ksiazke ktora mi sie spodobala - "harrego pottera" za czerwony pasek w 3
      klasie gimnazjum dostalem album ze zdjeciami warszawy (naprawde baaaardzo mnie
      to interesuje:/) Moim zdaniem takie nagrody wcale nie motywuja bardziej do
      walki o średnia powyzej 4,75 :| przynajmniej w mojej szkole...czesto jest tak
      ze nagroda za czerwony pasek jest dla mnie tylko dodatkowym obciazeniem w
      drodze [powrotnej do domu:P ale coz...teraz zmienilem szkole, moze i nagrody
      sie zmienia;)
    • Gość: Kamiiiin Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.244.155.31.wifi155.tnp.pl 03.09.05, 20:08
      No ja z reguły dostaje ksiązki... Żadko zdarza sie (prawie wogóle) że dostaje
      coś innego. Czasem jest to denerwujące zwłaszcza gdy dostaje ksiązki które mam
      lub nie lubie. Do rozdających nagrody : Dawajcie czasem cos innego!!!
      Pozdrawiam was!!!
      • Gość: Haha Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 20:09
        Jetes głupia jak but !!!
      • Gość: Kamiiin :) Za świadectwo z czerwonym paskiem :) IP: *.244.155.31.wifi155.tnp.pl 03.09.05, 20:10
        z reguły ja dostaje ksiązki które czasem mi wcale nie pasuje... Albo ją mam w
        domu albo poprostu mi sie nie podoba... Nigdy nie dostałam czegoś innego...
        Pozdrawiam wszystkich znajomych i nieznajomych....Papa
    • Gość: buuuuu Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: 80.51.245.* 03.09.05, 20:21
      ja od jeden do trzy nie dostawał nic.W 4 klasie to był chyba mały książe,w 5
      słownik ort.,w szóstej słownik historyczny,a w gimnazjum miałam bony i sobie
      mogę wybrać.W miedzy czasie jeszcze był tajemniczy ogród,jakis album o
      ciekawych miejscach polsce, przedwiosnie i takie tam.Ogólnie nie jest żle.
    • Gość: Stefan Biegunka Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.krzemar.net / *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 20:33
      Ja tam nigdy nie dostałem czyrwonego paska chyba że na tyłku.Mam 33 lata i
      chodze do 1 kl liceum.Nie zdałem...nieważne ile razy.Pamiętam tylko jak nie
      przepuścili mnie z 2 kl podstawufki do 3.To było sztraszne przeżycie i wugóle
      tak dziwnie sie czułem wtedy bo wszyscy tak a ja nie zdałm.Potem kilka razy nie
      zdałem z 5 kl podstawufki do 6 kl.Ale powinnem zdać bo przecież pisze jusz
      całkiem dobrze pżecierz i błęduf nie robie no i nie wiem czego nie zdałem.a
      czerwonego paska chciałembym mieć ale jakoś nie wyhodzi.Nje wjem dlaczego.Morze
      nałuczyciele mnie nie lubio.Kiedyś narysowałem sobie pasek na świadectwie i
      wtedy mama kszyczała na mnie.Nie wjem czemu kszyczała ale baardzo.To było w
      tantym roku 2004.Ale terz w tym roku postaram sie o pasek czarwony bo bardzo
      chciałbym.Żeby wszyscy mi mówili.Że ja taki mądry.Bede miał ten pasek w tym
      roku napewno.A ja mieszkam w kurniku to miejscowość taka jest a mieszkam w
      normalnym domu.Jusz kończe bo mi sie czas kończy bo ja w kafjarrnce
      jintermetowej.I jeszcze musze sie połuczyć trohe do szkoły żeby mieć ten pas
      czerwonjutki.Jusz przeczytałem Kwo wadis rejmonta ale jeszcze musze lalke
      przeczytać bo to bedzie chyba lyktura ale ciekawe kto to wymyślił zeby w
      licełum czytać o lalkach.Pszeciesz to dla małych dźeci.no to jusz ide.
    • Gość: wrocek Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: 81.219.224.* 03.09.05, 20:44
      A w mojej szkole (gimnazjum) zawsze pytali co chce sie dostac za pasek tzn.
      jaka ksiazke, o jakiej tematyce :) Zobaczymy jak bedzie w liceum :)
    • Gość: Lola Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 21:28
      a ja nie zdalam i dostalam dyplom tempaka :PP
    • Gość: arbuz Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 21:30
      Ja za czerwony pasek dostałam jakąś marną książkę. Za to moja koleżanka która
      także miała pasek i taką samą średnią ocen, dostała "Krzyrzaków".Czy to
      sprawiedliwe?
    • Gość: did Re: za świadectwo z czerwonym paskiem IP: *.wirion.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 21:32
      heh, no ja przez 3 lata miałam świadectwo z czerwonym paskiem i ani razu nie
      dostałam książki..za wyróżnienie na szczeblu ogólnopolskim tez zadnej...nic
      prócz dyplomu A4 ....heh, to jest poprostu śmieszne..po co płacimy coś takiego
      jak komitet..?...eh,...pozdrawiam wszyskich poszkodowanych w sprawach takich
      jak ta..:):P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka