Dodaj do ulubionych

Ryszard Kapuściński

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.02, 20:49
Mam krotkie pytanko- czy znacie autorow, ktorzy poruszaja podobne problemy co
reporter Kapuścińki?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • druss_ Re: Ryszard Kapuściński 03.09.02, 10:53
      To zależy... O którą część twórczości Kapuścińskiego Ci chodzi? Np. "Lapidaria"
      sa podobne w swojej wymowie do "Mini wykładów o maxi sprawach" Leszka
      Kołakowskiego. "Wojna futbolowa" przywodzi na myśl ostatnie powieści Mario
      Vargasa Llosy itd.
      Ukłony,
      Druss
    • judo3 Re: Ryszard Kapuściński 03.09.02, 21:13
      Gość portalu: mnich napisał(a):

> Mam krotkie pytanko- czy znacie autorow, ktorzy poruszaja podobne problemy co
      > reporter Kapuścińki?
      > Pozdrawiam

a jakie on porusza problemy? on poruszal, kiedys. ale teraz?
      odkad wolno mu mowic, niewiele ma do powiedzenia, niestety. to pisarz, ktory doskonale sie
      sprawdzal w niedopowiedzeniach. Gra futbolowa, cesarz, inne. byl swietnym repotrterem z
      kraju, w ktorym myslenie jest zabronione. podawal fakty, nie kombinowal.
      a teraz?
      teraz jest cieniasem, filozofuje, kombinuje. mialkie to i bez wiekszego sensu.
      ale ok, pamietam i kocham to, co zrobil przedtem. i za to go lubie. a teraz? teraz to sorry,ale
      najlepiej zrobi, jak przestanie pisac.
      a nie?
      judo, krytyk bezwzgledny ----
      • tombuko Re: Ryszard Kapuściński 03.09.02, 21:36
        jestem akurat zalogowany, hahaha. ale masz racje stary, kapusta sie popsul, odkad stal sie
        oficjalny. nudy. szkoda!!!! moze powinni piosarzom zakladac kabel?
    • Gość: Fildmarszalka Re: Ryszard Kapuściński IP: *.pl 03.09.02, 23:15
      > Mam krotkie pytanko- czy znacie autorow, ktorzy poruszaja podobne problemy co
      > reporter Kapuścińki?

Zadalam podobne pytanie antykwariuszowi, polecil mi Krzysztofa Kąkolewskiego. A
      jesli chodzi o komentarze dotyczace Kapusty, ktore pojawily sie w odpowiedzi na
      Twoje pytanie... Chyba nie mozna byc reporterem narazajacym przeciez czesto
      zycie w niebezpiecznych miejscach i sytuacjach cale zycie?
      Pozdrawiam!
      Magda

• Gość: mnich Re: Ryszard Kapuściński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.02, 20:25
        Tak, byc moze zle sformuowalem pytanie, chodzi mi w zasadzie o cala jego
        tworczosc. Czlowieka nie ocenia sie po krotkim epizodzie z zyciorysu. To co
        zrobil popularny Kapusta jest moim zdaniem wielkim dorobkiem kulturowym. I
        dlatego zainteresowalem sie ta postacia blizej.
        Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka