Gość: mnich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.02, 20:49 Mam krotkie pytanko- czy znacie autorow, ktorzy poruszaja podobne problemy co reporter Kapuścińki? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
druss_ Re: Ryszard Kapuściński 03.09.02, 10:53 To zależy... O którą część twórczości Kapuścińskiego Ci chodzi? Np. "Lapidaria" sa podobne w swojej wymowie do "Mini wykładów o maxi sprawach" Leszka Kołakowskiego. "Wojna futbolowa" przywodzi na myśl ostatnie powieści Mario Vargasa Llosy itd. Ukłony, Druss Odpowiedz Link Zgłoś
judo3 Re: Ryszard Kapuściński 03.09.02, 21:13 Gość portalu: mnich napisał(a): > Mam krotkie pytanko- czy znacie autorow, ktorzy poruszaja podobne problemy co > reporter Kapuścińki? > Pozdrawiam a jakie on porusza problemy? on poruszal, kiedys. ale teraz? odkad wolno mu mowic, niewiele ma do powiedzenia, niestety. to pisarz, ktory doskonale sie sprawdzal w niedopowiedzeniach. Gra futbolowa, cesarz, inne. byl swietnym repotrterem z kraju, w ktorym myslenie jest zabronione. podawal fakty, nie kombinowal. a teraz? teraz jest cieniasem, filozofuje, kombinuje. mialkie to i bez wiekszego sensu. ale ok, pamietam i kocham to, co zrobil przedtem. i za to go lubie. a teraz? teraz to sorry,ale najlepiej zrobi, jak przestanie pisac. a nie? judo, krytyk bezwzgledny ---- Odpowiedz Link Zgłoś
tombuko Re: Ryszard Kapuściński 03.09.02, 21:36 jestem akurat zalogowany, hahaha. ale masz racje stary, kapusta sie popsul, odkad stal sie oficjalny. nudy. szkoda!!!! moze powinni piosarzom zakladac kabel? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fildmarszalka Re: Ryszard Kapuściński IP: *.pl 03.09.02, 23:15 > Mam krotkie pytanko- czy znacie autorow, ktorzy poruszaja podobne problemy co > reporter Kapuścińki? Zadalam podobne pytanie antykwariuszowi, polecil mi Krzysztofa Kąkolewskiego. A jesli chodzi o komentarze dotyczace Kapusty, ktore pojawily sie w odpowiedzi na Twoje pytanie... Chyba nie mozna byc reporterem narazajacym przeciez czesto zycie w niebezpiecznych miejscach i sytuacjach cale zycie? Pozdrawiam! Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnich Re: Ryszard Kapuściński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.02, 20:25 Tak, byc moze zle sformuowalem pytanie, chodzi mi w zasadzie o cala jego tworczosc. Czlowieka nie ocenia sie po krotkim epizodzie z zyciorysu. To co zrobil popularny Kapusta jest moim zdaniem wielkim dorobkiem kulturowym. I dlatego zainteresowalem sie ta postacia blizej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś