Dodaj do ulubionych

Imprimatur

10.12.05, 17:05
Czytał ktos z Was? Jak wrażenia?
Obserwuj wątek
    • pomme Re: Imprimatur 10.12.05, 23:11
      ja miałam w przechowalni w merlinie ale zrezygnowałam, jakos recenzje nie
      zachęcały
      ale oczywiście nie czytałam
      • nchyb Re: Imprimatur 11.12.05, 08:00
        a ja ciągle słucham muzyczki z Imprimatura...
        • madana Re: Imprimatur 11.12.05, 12:48
          Ja też słucham muzyki, książkę planuję poczytać w czasie świąt, jak będę miała czas.Muzyka wspaniała.
          • Gość: Krop Re: Imprimatur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 01:38
            Dla zainteresowanych historią, XVII wieczną obyczajowością itp książka jest
            ciekawa i czyta się ją dobrze (nawet mimo dłużyzn) Dla niezainteresowanych jest
            to raczej męka zapewne zakończona zmęczeniem się książką w połowie. Generalnie
            nic nadzwyczajnego. Poza tym "fascynacja" autorów Umberto Eco jest mocno
            widoczna.
    • mamalgosia Re: Imprimatur 11.12.05, 15:07
      A możecie coś przybliżyć?
      • nchyb Re: Imprimatur 11.12.05, 18:04
        zajrzyj tu:
        www.onet.ksk.pl/
        • pomme Re: Imprimatur 11.12.05, 18:26
          i tu www.merlin.com.pl/frontend/towar/426137
    • marquis Muzyka do ksiązki 17.12.05, 17:29
      A o co chodzi z tą płytą? Czy to jest muzyka ogólnie w klimacie schyłku XVII
      wieku czy to są jakies utwory, które trzeba w odpowiednim momencie czytania
      sobie "załączyć" (czyli coś w stylu książki multimedialnej)???
      I czy ta ksiązka nadaje się na prezent dla osoby, która lubi kryminały, ale
      niekoniecznie ma ochotę studiować XVII-wieczne obyczaje. Innymi słowy: czy akcja
      toczy się wartko? O poziomie literackim też możecie wspomniec, acz to nie będzie
      istotne kryterium wyboru. Proszę, pośpieszcie się z uwagami, bo Święta tuż tuż :)
      • Gość: Krop Re: Muzyka do ksiązki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 23:53
        Dla osoby niezainteresowanej historycznie to będzie to raczej męka, chyba byłby
        to kiepski prezent. Akcja może i jest wartka, ale jest to raczej spisek
        polityczny a nie kryminał. Osobę nieświadomą historycznie i niezainteresowaną
        uświadamianiem się szybko znuży. Tak mi się przynajmniej wydaje.

Muzyka odgrywa dużą rolę w akcji powieści, stąd pomysł (marketingowy) by
        dołożyć płytę z barokowymi ariami której należałoby słuchać w trakcie czytania.
        Pomysł jest właśnie taki że nalezałoby sobie włączać wyznaczone utwory na
        wyznaczonych stronach ksiązki. Niestety nie jestem wielbicielem muzyki
        barokowej i odpuściłem sobie słuchanie po paru minutach.
        • marquis Re: Muzyka do ksiązki 18.12.05, 02:06
          W "recenzjach" na stronie merlina ktoś pisze, że liczba dygresji skutecznie
          zabija akcję. Kurcze, nawet nie da się do tej książki zajrzeć, bo jest
          zafoliowana :(
    • meteorah Re: Imprimatur 18.12.05, 10:41
      Jakie odstraszające recenzje...
      Ja planuję czytać w czasie świąt.
      Ale przyznacie - pomysł z płytą jest ok, a dla wielbiceli muzyki i książek w
      jednym - pomysł jest genialny!
      • marquis Re: Imprimatur 18.12.05, 11:57
        Sam pomysł jest genialny!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka