itslola 31.01.06, 03:51 Och, czytalam to jeszcze w podstawowce... Jednym tchem. Pamietam jak dzis. Pamietam ze pozniej po latach siegnelam ponownie, i bylam straaaaasznie rozczarowana... Czy kto czytal? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nchyb Re: Saga o ludziach Lodu 31.01.06, 07:49 ja czytałam, głównie w czasie wakacji na plaży kilkanaście lat temu. I kilka lat temu z przyjemnością odświeżyłam. Mam kilka ulubionych tomów, ostatnie tomy na mój gust były naciągane na siłę i zbyt udziwniane, ale to moje zdanie. Kolejne sagi - przełknęłam tylko pierwsze tomy, Saga o ludziach światła zdaje się była już w całości dla mnie nie do przełknięcia. A na forum masz tesz miejsce gdzie czasem spotykają się fani Sagi... forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=29697 Przy okazji, jak można być rozczarowaną Tengelem, Heike, czy Vingą, że już o Sol nie wspomnę?... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Saga o ludziach Lodu 31.01.06, 07:49 >>A na forum masz tesz miejsce TEŻ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadinka Re: Saga o ludziach Lodu IP: 212.33.81.* 31.01.06, 09:41 rowniez czytalam dawno temu ;-) razem z kolezanka wyrywalysmy sobie ksiazki i poganialysmy, aby szybciej. nie doczytalam do konca i raczej nie zamierzam do nich wracac. mysle, ze to jednak kicha byla ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
diegosia Re: Saga o ludziach Lodu 31.01.06, 14:53 Ja tez czytalam namietnie, chyba pod koniec podstawowki. Ale obawiam sie, ze to naprawde niezla kicha byla. Przestawilam sie na powazniejsza lekture, ale milo wspominam tamto czytanie z wypiekami na twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Saga o ludziach Lodu 31.01.06, 15:55 Jestem calkiem mocno przekonana, ze byla to kicha, co nie zmienia faktu, ze przeczytalam wszystkie czesci w wieku lat 12-13, zdychajac z niecierpliwosci w oczekiwaniu na kazdy kolejny tom. Na pocieszenie i usprawiedliwienie mam to, ze czytali to rowniez moi rodzice, chociaz chyba bez jakiegos glebokiego przekonania ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: Saga o ludziach Lodu 31.01.06, 19:42 Ludzi lodu , przeczytałem całość ze 2-3 razy ... Wybrane tomy po kilka razy. Innych 'Sag' nie miałem skąd pożyczyć, więc przeczytałem tylko pojedyńcze tomy. Jak dla mnie - całkiem fajne czytadło z dawką historii Skandynawii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Saga o ludziach Lodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 08:36 O w morde, tez czytalam w podstawowce z wypiekami i lezy to gdzies u mnie w domu, ale raczej nie powedruje ze mna dalej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
krwawymsciciel Re: Saga o ludziach Lodu 01.02.06, 13:18 ja nie siegne po to drugi raz, mysle, ze znajde ciekawsze lektury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Saga o ludziach Lodu IP: 85.219.165.* 04.02.06, 22:53 Czytałam to ładnych pare lat temu. Nie wszystkie tomy, pare ostatnich ominęłam. Cała rodzina i wszyscy znajomi pożyczali ode mnie. Stoi na półce. Mam zamiar przeczytac to jeszcze raz, tym razem do końca. Ale wciąż mam cos lepszego do przeczytania. Ciekawe, czy teraz podobałoby mi sie tak samo??? a najlepsze są pierwsze tomy! Odpowiedz Link Zgłoś
k_linka Re: Saga o ludziach Lodu 05.02.06, 00:10 Ja czytalam, i rowniez w wieku lat kilkunastu :) Dzis troche mnie smieszy. No i rzeczywiscie pierwsze tomy (tak do 10) najlepsze Odpowiedz Link Zgłoś
itslola Re: Saga o ludziach Lodu 09.02.06, 02:00 Siegnelam ponownie, ale po przeczytaniu kilku rozdzialow uswiadomilam sobie, ze nie warto. Lepiej zachowac piekne wspomnienia. Najbardziej podobalo mi sie w tej ksiazce (z perspektywy czasu) w jaki sposob autorka pokazala jednosc rodziny. Pamietacie? Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Saga o ludziach Lodu 10.02.06, 10:40 Ja czytałam właśnie jakieś 10 lat temu i byłąm zachwycona. Nie wiem, jak odebrałąbym to teraz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adsg Re: Saga o ludziach Lodu IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.02.06, 15:38 Jasne ze czytalam,o rany, w wakacje potrafilam przeczytac jeden tom w ciągu dnia. Przeczytalam prawie wszystkkie, niesamowita opowiesc, ale dzisiaj juz nie chcialoby mi sie w to wkrecac. Odpowiedz Link Zgłoś