tanczacy.z.myslami 22.06.06, 08:18 Czy ktoś z Was je wypróbowywał? Oczywiście z wyjątkiem słynnej pieczeni, przy której ważny jest sos :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Myszor Re: "Smażone ... pomidory" - przepisy kulinarne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 09:30 Ja w ogóle nie przebrnęłam przez tą książkę, a gotowania nie znoszę więc niestety nie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pampelune Re: "Smażone ... pomidory" - przepisy kulinarne 22.06.06, 10:56 Do większości tamtych potraw potrzeba rzeczy których nigdy nie widziałam w sklepie, w rodzaju tych słodkich ziemniaczków i jakiegoś groszku czy tam fasolki. Natomiast zielone pomidory smażę co roku, nie zawsze tak jak tam nakazali - panierowane w mące kukurydzianej i na tłuszczu z bekonem, tylko w zwykłej mące albo w bułeczce. Smak pomidorów jest dziwaczny, najpierw mi nie smakowały, ale potem się jakoś zauroczyłam i kiedy tylko mam skąd wziąć zielone pomidory, biorę i smażę ku uciesze i pożytkowi. Wszystkim eksperymentatorom życzę smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
jot58ka Re: "Smażone ... pomidory" - przepisy kulinarne 22.06.06, 12:01 Książka apetyczna bardzo ale przepisy dziwnie enigmatyczne i okropnie tłuste, nie próbowałam - mam wątrobę. Odpowiedz Link Zgłoś
ewab2507 Re: "Smażone ... pomidory" - przepisy kulinarne 23.06.06, 13:37 książka wspaniała... przepisy również dobre, niestety jak ktoś słusznie zauważył bardzo bardzo tłuste (wątróbka może mieć problemy) Odpowiedz Link Zgłoś