dorota_elzbieta 08.07.07, 17:17 Tak jak w temacie, proszę polecić. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikate Re: Książki o Matkach i córkach 08.07.07, 17:32 W tym wątku znajdziesz b. dużo przykładów: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=151&w=26692345&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_azj Re: Książki o Matkach i córkach 08.07.07, 19:48 Jeszcze "Cudzoziemka" Kuncewiczowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meredith Re: Książki o Matkach i córkach IP: *.aster.pl 08.07.07, 19:54 "Syndrom starszej siostry "Malwiny Chojnackiej- bardzo mądra i bardzo zabawna.Czytam teraz "Podwójne życie mojej córki"Bebe Moore Campbell.Też warta polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
onion68 Re: Książki o Matkach i córkach 08.07.07, 21:40 Jeszcze "Pani wyrocznia" Margaret Atwood, "Kwietniowa czarownica" i "Dom Augusty" Majgull Axelsson, Odpowiedz Link Zgłoś
yanga Re: Książki o Matkach i córkach 08.07.07, 23:07 "Tłumaczka snów" Chitry Benrjee Divakaruni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meredith Re: Książki o Matkach i córkach IP: *.aster.pl 08.07.07, 23:17 I jeszcze "Mama odeszła" J.C Oates. Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Książki o Matkach i córkach 08.07.07, 23:25 nie wiem, czego oczekujesz, ale ja z kolei pomyślałam o "Pauli" Isabel Allende, bardzo specyficzna książka o relacji matki i córki... Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Książki o Matkach i córkach 08.07.07, 23:59 "Matka i córka" Moravii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panna_a Re: Książki o Matkach i córkach IP: *.rene.com.pl 09.07.07, 08:55 " Tylko razem z córką" Mahmoody Betty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tibidabo Re: Książki o Matkach i córkach IP: *.pixs.philips.com 09.07.07, 09:22 Jeden z wątków książki, bardziej o nieobecności w życiu córki w "Jednorocznej wdowie" Johna Irvinga. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_azj Re: Książki o Matkach i córkach 09.07.07, 11:03 Książki Amy Tan np. "Klub Radości i Szczęścia" Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar_batura Re: Książki o Matkach i córkach 09.07.07, 12:34 Wersja smutna: "Medaliony" Nałkowskiej, opowiadania Borowskiego. Wersja retro: np. "Duma i uprzedzenie" J. Austen. Wersja "kobieca" ;-) - "Tylko razem z córką" B. Mahmoody. Wersja oparta na faktach: "Moja mama czarownica" Katarzyny Nowak (o Terakowskiej). Odpowiedz Link Zgłoś
mamarcela Re: Książki o Matkach i córkach 09.07.07, 13:34 jesli mocno toksycznie to: "Biały oleander", "Carrie" Kinga, "Samobójczynie" Eugenidesa jeśli sielankowo to mama Borejko i jej cztery córki oraz rozliczne córki tych córek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Książki o Matkach i córkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 14:47 "Moja mama czarownica. Opowiesc o Dorocie Terakowskiej" , w empikach nie ma, ale jest w merlinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derda Re: Książki o Matkach i córkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 23:32 Zimno mi, mamo Hanny Samson. I Miłość reaktywacja tej samej autorki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Książki o Matkach i córkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 17:53 ja polecam "Tylko razem z córką" Betty Mahmoody. Żadna książka mnie nie wciągneła jak ta! Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_inez87 Re: Książki o Matkach i córkach 15.07.07, 17:18 Jest też wątek matki i córki w "Nieznośnej lekkości bytu", dość ciekawy. Odpowiedz Link Zgłoś
kamkap Re: Książki o Matkach i córkach 16.07.07, 18:35 Fredriksson Marianne, Anna, Hanna i Johanna i tej samej pani Elisabeth i Katarina Odpowiedz Link Zgłoś
chihiro2 Re: Książki o Matkach i córkach 16.07.07, 21:57 Lisa See "Kwiat sniegu i sekretny wachlarz" Asne Seierstad "Ksiegarz z Kabulu" Ketil Bjornstad "Villa Europa" Eva Hoffman "Zagubione w przekladzie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Książki o Matkach i córkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 18:52 "Poszukiwacze muszelek" Rosamunda Pilcher Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Książki o Matkach i córkach 20.07.07, 12:27 Nie stricte w tym temacie ale sporo o stosunkach z matką i z córką w Jane Fonda "Moje życie". W ogóle ciekawa książka. Odpowiedz Link Zgłoś
beatanu Re: Książki o Matkach i córkach 20.07.07, 12:55 O bardzo specyficznej reacji matka-córka napisała (tak jakby przy okazji, bo nie jest to raczej główny wątek książki) Sara Stridsberg w powieści "Happy Sally". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Książki o Matkach i córkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 13:51 Bardzo dobra "Paula" Isabel Allende. Opowieść a właściwie saga rodzinna, autorka opisuje walkę swojej córki z chorobą, rodzinne ciepło bije z każdej strony tej książki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bianka Re: Książki o Matkach i córkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 20:45 "Balsam dla duszy matki i córki" C.Jack, H.M. Victor - ksiązka zawiera kilkanascie niezwykle wzruszajacych opowiadan. zresztą polecam cała serię Balsam dla duszy Odpowiedz Link Zgłoś