Gość: karina17 Re: Książki do śmiechu IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.03, 09:42 A ja przy "Mikołajku"...:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: Książki do śmiechu IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.03, 00:06 Śmiałam się też przy Scenach z życia smoków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolczatka Re: Książki do śmiechu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.03, 08:10 Z książek do tej pory nie wymienionych moja ukochana "Na ustach grzechu" Magdaleny Samozwaniec. Klasa sama dla siebie. Prawie każde zdanie to paroksyzm śmiechu. Pozdrowienia Kolczatka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gar_bata Re: Książki do śmiechu IP: *.krak.tke.pl 14.08.03, 12:21 ostatnio usmialam sie przy niewiarygodnych przygodach mieszkancow miasta Wielki Guslar :)) 'Opowiadania guslarskie' i 'Pierestojka w Wielkim Guslarze' Kira Bulyczowa to zbior przezabawnych opowiadanek o losach mieszkancow i ich czestych kontaktow z przybyszami z innych galaktyk pozdrawiam - gar_bata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota20 Re: Książki do śmiechu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.03, 21:12 "Różowe tabletki na uspokojenie" Krystyny Jandy Odpowiedz Link Zgłoś
kalamburka_89 Re: Książki do śmiechu 15.08.03, 22:59 "Batoniki Always miękkie jak deszczówka", "Agaton-Gagaton jak pięknie być sobą" oraz "Firma Agaton-Gagaton: wypróbuj bez szorowania" Marty Fox. Po prostu G E N I A L N E. Jej wspaniałe odzywki, jak np. skrót "ADR" (jak ktoś wie co to znaczy, to jego szczęście, jak ktoś nie wie: zapraszam, do lektury). Albo jak Agaton był na konkursie na sobowtóra Jaggera. Polecam! P.S. Moja sygnaturka pochodzi właśnie od tej autorki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Książki do śmiechu IP: 5.5.* / 80.58.55.* 09.04.04, 20:05 wspomniana Chmielewska nigdy mnie jakos nie smieszyla, natomiast uwielbialam jako dziecko Musierowicz i ciagle do niej wracam, po dobrych 15 latach. Poza tym, wczesne pamietniki Adriana Mole´a i zdecydowanie Grzesiuk.Napisac smieszna ksiazke o obozie koncentracyjnym, na przyklad ("Piec lat kacetu"), to jest sztuka...a przede wszystkim polecam jego "Boso ale w ostrogach" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thaliena Re: Książki do śmiechu IP: 194.250.98.* 19.08.03, 12:10 czytam na innym wątku, że wszyscy płakali na steinbecku. czy nikt nie czytał "Tortilla Flat"? :))) do śmiechu jest zdecydowanie paragraf 22 i jeszcze przychodzi mi do głowy polka gretkowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thaliena Re: Książki do śmiechu IP: 194.250.98.* 19.08.03, 12:22 jeszcze taka refleksja: porównując to co podawaliśmy jako książki przy których zrywaliśmy boki w roku 2001 i teraz, widac jak na dłoni że nic się nie zmieniło. wciąż padają te same nazwiska i tytuły. czyżby nikt nic nowego nie znalazł? :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Książki do śmiechu IP: 213.76.10.* 19.08.03, 16:45 No jak to? A móje typy- Cosby i Guareschi? Pozdrawiam i dziękuję za podpowiedzi , szkoda że w mojej bibliotece mało co można znależć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: li Re: Książki do śmiechu IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.03, 20:22 polecam tez Stanisława Barańczaka "Ksiązki najgorsze i pare innych ekscesów krytycznoliterackich " a tam cale mnostwo książek - przy fragmentach usmiałam się do łez ! :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anshka2 Re: Książki do śmiechu IP: *.escape.pl 28.08.03, 11:05 "Przygody Singbada Żeglarza" Leśmiana. A ostatnio "Przygoda fryzjera damskiego" Mendozy Odpowiedz Link Zgłoś
ksywa Re: Książki do śmiechu 28.08.03, 11:46 Ostatnio ubawił mnie "PL-BOY" M. Szczygielskiego. Klimat momentami jak z niezpomnianego Lesia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Książki do śmiechu IP: 212.106.6.* 02.02.04, 16:24 Ja jeszcze polecam Zoszczenke, szczegolnie Niebieska Ksiege. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3x Re: Książki do śmiechu IP: 62.233.183.* 05.02.04, 01:29 3 panow w lodce Jak zostac Brytyjczykiem Lesio i inne... Sniadanie mistrzow Bridget Jones (1 czesc), bo drugiej nie strawilam Aforyzmy Leca Ostatnio Mysza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3x Re: Książki do śmiechu IP: 62.233.183.* 05.02.04, 01:31 No i wszystkie ksiazki Samozwaniec Magdaleny. Czy Pani mieszka sama i reszta.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bercikova Re: Książki do śmiechu IP: *.biaman.pl 06.02.04, 01:13 Piasecki S. "Zapiski oficera armii czerwonej" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: An Re: Książki do śmiechu IP: 212.182.77.* 06.02.04, 15:43 Z nowości polecam Humor w genach Hanny Zborowskiej z Kobuszewskich.Dawno nic mnie tak nie rozbawiło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania jesli ktos czyta po niemiecku to IP: *.dip.t-dialin.net 28.02.04, 15:32 alex shearer - WENN MÄNNER ZU OFT LÜGEN alex shearer Glücklich verheirateter Mann Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisia Re: Książki do śmiechu IP: *.bs.katowice.pl 13.04.04, 10:21 Książka rzeczywiście prześmieszna, zwłaszcza momenty z dzieciństwa autorki. Płakaliśmy ze śmiechu (ja i moje dziecko- 11 lat) nad np.: modlitwą za mamusię. Polecam każdemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcoo Re: Książki do śmiechu IP: *.bobry-net.org 28.02.04, 20:16 CK- dezerterzy- książka była równie fajna jak film (jak nie lepsza) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aśka Re: Książki do śmiechu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 19:23 no proste, że "Dziennik Bridget Jones" - druga część śmieszniejsza! :) I wspomniani już wyżej Mikołajek, Chmielewska, Mrożek, Eco... "C.K. Dezerterzy" stoją na półce i cierpliwie na mnie czekają, aż sie za nie wezmę. Podobnie jak "Satiricon", chociaż fragmenty zapodane przez Krawczuka zapowiadają się całkiem nieźle. A coś lekkiego, ale żeby się nie uśmiac do rozpuku (dobre do czytania w środkach komunikacji miejskiej, gdzie nie wypada sie głośno śmiać :) ) to komedie Moliere'a. OCH! I byłabym zapomniała o "Łysej śpiewaczce" Ionesco - BOSKA!!! :) "Lekcja" też niezła. Odpowiedz Link Zgłoś
fey Re: Książki do śmiechu 03.03.04, 12:22 'Sceny z życia smoków' Beaty Krupskiej ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
pecorella Re: Książki do śmiechu 04.03.04, 10:34 Jestem zagorzałą czytelniczką autobiografii i poza wszystkim znaną biografią Chmielewskiej, przy której się ubawiłam, dodałabym jeszcze: 1. "Księżyc jest balonem" David Niven 2. "Pan raczy żartować, panie Feynman!" Richard P. Feynman i druga część: "A co ciebie obchodzi, co myślą inni?" Richard P. Feynman wszyscy moi znajomi czytając te książki płakali ze śmiechu, ja również :). Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abeca Re: Książki do śmiechu IP: 212.182.77.* 04.03.04, 16:35 Z innych smiesznych autobiografii polecam jeszce raz (bo wysłałam informację już o niej już wcześniej) "Humor w genach" Hanny Zborowskiej z Kobuszewskich, początkowych kilka stron nie jest śmiesznych, ale potem jest kilka sytuacji przy których można paść, cały cykl Jamesa Herriota "Wszystkie stworzenia duże i małe"(pierwszy tom: Jeśli tylko potrafiłyby mówić), Bernardo Guareschi "Rodzinka"-nie jest to może w pełni autobiografia, ale śmieszne opowiadania na temat żony i dzieci narratora, Shirley Jackson "Zycie wśród dzikusów","Poskramianie demonów"- o amerykańskiej rodzinie z małymi dziećmi,podobało mi się kiedyś,teraz trochę mnie męczyły te dzieci Alice Taylor "Jak wolne ptaki", "Gasząc kaganek", "Miasteczko", "Noc przed Bożym Narodzeniem"-atobiografia pisarki irlandzkiej trochę tylko śmieszna ale bardzo ciekawa, szczególnie dla osób które pochodzą ze wsi tak jak autorka Odpowiedz Link Zgłoś
pecorella Re: Książki do śmiechu 04.03.04, 18:19 Jak mogłam zapomnieć o książce, w przypadku której już nazwiska autorów mówią, że na pewno będzie śmiesznie :) "Podróże małe i duże" W.Mann, K.Materna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki jeden Re: Książki do śmiechu IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.04, 14:19 No, i jeszcze oczywiście Ibsen jako genialny komik... ups, sorki, zapomniałem się. Moi osobiści mistrzowie to giganci z Teksasu: Joe R. Lansdale, Neal Barrett, Howard Waldrop i Terry Bisson, oraz nowojorczyk Larry Beinhart. Poważne ryzyko uszkodzenia przepony (żuchwę już mam wybitą). A do towarzystwa Denis Leary ("No Cure for Cancer" - i książka, i płyta NISZCZY). Henry Rollins pisze rzeczy ponure, ale słuchanie... Każda płyta "spoken word" to gwarantowane spazmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZygZak Re: Książki do śmiechu IP: *.szczytno.sdi.tpnet.pl 05.03.04, 19:34 Wiech "Śmiech śmiechem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucyna Re: Książki do śmiechu IP: *.net.autocom.pl 12.04.04, 12:34 potwierdzam, o malo nie posikalam sie ze smiechu czytajac "Humor w genach", ale "Parada fiołków" Siesickiej tez jest cudowna:) a nikt nie pamieta o "Porwaniu Baltazara Gąbki" Pagaczwskiego;D? no i oczywiscie wszystkie Mikołajki i ksiazki Musierowicz:)pozdrawiam wszystkich:) Odpowiedz Link Zgłoś
envi Re: Książki do śmiechu 06.03.04, 02:28 czytam co piszecie i uważam że niektóre te książki wcale nie są śmieszne i niczym nie rozśmieszają.jak różni bywają ludzie...znów mnie świat zadziwia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marianyx Re: Książki do śmiechu IP: *.interkam.pl / *.interkam.pl 06.03.04, 22:18 zdecydowanie "Mały Wielki Człowiek" zdecydowanie "Cztery róże dla Lucienne" zdecydowanie "Księga Prawd Ostatecznych" Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotkamarkotka Re: Książki do śmiechu 09.04.04, 09:57 Kariera Nikodema Dyzmy, Dziennik Brigdet Jones i II czesc rowniez, Dostojewski-bywa naprawde zabawny Bulhakow-np Fatalne jaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lila Róż Woody Allen "Skutki uboczne"- polecam gorąco:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 14:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezzz Re: Książki do śmiechu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.04, 18:00 "Wilt" Toma Sharpe. Przeczytałem dwa dni temu i była to trzecia książka (po "Lesiu" i "Całym zdaniu nieboszczyka" Chmielewskiej, przeczytanych dobrych 10 lat temu), która wywołała u mnie niekontrolowane wybuchy śmiechu. Do tego oczywiście książki Pratchetta. Nie tylko z serii o Świecie Dysku, ale i np. trójksiąg opowieści o Nomach. Gorąco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Książki do śmiechu IP: 5.5.* / 80.58.55.* 09.04.04, 20:08 ah, i koniecznie "Paragraf 21". Klasyka. Odpowiedz Link Zgłoś
nieszczegolny Re: Książki do śmiechu 09.04.04, 20:46 przede wszystkim paragraf 22, potem faktycznie lesio, śniadanie mistrzów, don kichote, szwejk, guslar (mam z podpisem bułyczowa, odkupiłem za 25zł - doskonale zachowaną - od gościa, co wódkę z nim pijał) dobry jest stomma, przeblyski ma pilch, przez łzy wielki Hrabal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Książki do śmiechu IP: *.ccip.fr 09.04.04, 23:05 Pratchett , z szczegolnosci PIRAMIDY, sa SWIEEETNE :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zła_kobieta Re: Książki do śmiechu IP: 62.233.217.* 10.04.04, 11:07 "Nieprzystojne obnażenie" Toma Sharpe'a. Opis zwalczania pociągu afrykanerskich policjantów do murzyńskich kobiet za pomocą elektrowstrząsów może przyprawić o czkawkę ze śmiechu. A "Trzech panów w łódce.." to klasyka:) Jak Wuj Podger wbijał gwozdek do obrazka:))) Idę poszukać i sobie jeszcze raz przeczytać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: Książki do śmiechu IP: *.crowley.pl 10.04.04, 17:12 'Dziennik Trójkowej Bridget Johnes' - tutaj to dopiero boki można zrywać, nie to co orygniał, naprawdę polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
jakobe.mansztajn do zachichotania 10.04.04, 17:38 do łez mię rozbawił "paragraf 22" - do łez tak prawdziwych, że aż niewymownie smutnych buzia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja do zachichotania?? IP: *.core.lanet.net.pl 11.04.04, 02:19 Tragikomiczny Paragraf bardzo mnie się podobał, ale większość z powyższych propozycji jest żenująco żałosna. "Moralność Pani Dulskiej" śmieszyła kilka pokoleń temu, teraz jest po prostu nudna, Lesio jest niezwykle smutny, zaś "Pamiętniki Adriana ..." są może i śmieszne, ale ja chyba te fragmenty przeoczyłem. Szymborska swoje miejsce ma w kategorii obok (książki depresyjne), tu się chyba przypadkiem znalazła. "Bajki robotów" Lema śmieszą chyba ten sam target, który rozśmiesza Federowicz swoim dziennikiem(podobno satyrycznym), ale to grupa niszowa. Co tu robi Nepomucka? Nic dziwnego, że Polacy za taki smutny naród są uważani. Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: Książki do śmiechu 10.04.04, 22:39 wiele :) ostatnio "Kariera Nikodema Dyzmy" :) Odpowiedz Link Zgłoś