bernadettka 21.12.01, 11:52 Czekam na wasze propozycje czytadeł, które w okresie świątecznym warto przeczytać. Macie takie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bukowski27 fajne na okres swiateczny 21.12.01, 12:21 to byłby chyba KLUB PICKWICKA... takie lekkie raczej... ja własnie koncze DOKTORA ZYWAGO... takie tomisko... i sie wezme chyba za ZIEMIE POD JEJ STOPAMI rushdiego albo MAGA fowlesa... Odpowiedz Link Zgłoś
pippin! Re: fajne na okres swiateczny 21.12.01, 16:12 Właśnie odkryłem, że ukazał się u nas "Cryptonomicron" Neala Stephensona. Kto czytał "Diamentowy wiek", wie o co chodzi. Pozostałym - nie tylko miłośnikom fantastyki - goraco polecam. "C" jest podobno niesamowity (recenzje za oceanem) chciałbym móc to w święta poczytac. P! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: IP: 195.217.253.* 21.12.01, 17:03 Bardzo mi sie podobala nowa ksiazka Grishama "Ominac Swieta". A z dobrych swiatecznych czytadel polecam "Pamietnik Pani Hanki" Dolegi-Mostowicza, "Zlego" Tyrmanda (chociaz to opasle tomiszcze) albo "Pokoj z Widokiem" Forstera (nie wiem tylko, czy jest przetlumaczony na polski). Milego czytania i wesolych Swiat! Hania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleena Re: IP: *.opole.dialup.inetia.pl 21.12.01, 20:12 Ksiazka, ktora mozna czytac tylko w Boze Narodzenie jest "Krystyna corka Lawransa" Sidrid Undset. Znakomicie odtworzone tlo historyczne, barwne postaci, wzruszajaca milosc, ktorej nieodlaczna sceneria jest zasniezona i mrozna XIV wieczna Norwegia. Tej ksiazki nie wolno czytac wiosna czy latem... to musi byc zima! Ja na te swieta przygotowalam sobie dwie pozycje Eco: Imie rozy i Wyspa dnia poprzedniego a dzisiaj zdobylam : Wybor Zofii i Doktora Faustusa. Zapowiada sie mile leniuchowanie ... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rouen Re: IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 21.12.01, 23:43 Goraco polecam książkę Scotta Mc Baina p.t. "Srebrniki Judasza". Świetnie napisany przez błyszczącego erudycją i znajomością historii autora thriller historyczny. Książka trzyma w napięciu od pierwszej do ostatniej strony.Jeżeli zaczniecie ją czytać, tak łatwo nie uda się Wam od niej uwolnić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOTI Re: Czytadło na Święta IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.01, 19:24 Rok w Prowansji Petera Mayle'a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AcH Re: IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 26.12.01, 19:36 ja wczoraj pochlonelam apokryf aglai..ani to na swieta ani nie na swieta..poprostu wpadla mi w lapska i wreszcie moglam przeczytac tak jak lubie, usiasc i czytac jednym tchem, do konca(niemal jednym tchem) :) Odpowiedz Link Zgłoś