03.01.08, 22:55
ktoś wie jak prawidłowo czyta się nazwę tego super urządzenia?
Obserwuj wątek
    • autumna Re: Kindle... 05.01.08, 14:21
      Na stronie Amazona jest prezentacja video tego ustrojstwa, wystarczy posłuchać:
      www.amazon.com/Kindle-Amazons-Wireless-Reading-Device/dp/B000FI73MA/ref=pd_bbs_1?ie=UTF8&s=fiona-hardware&qid=1199538986&sr=8-1
      Ale takie super to ono nie jest - wireless zdaje się działa tylko na terenie USA, a i zwykłych pdf-ów tym nie poczytasz; nastawione jest toto wyłącznie na autorski format Amazona zrobiony specjalnie pod Kindle.
      • tristan987 Re: Kindle... 05.01.08, 17:15
        autumna napisała:

> a i zwykłych pdf-ów tym nie poczytasz; nastawione jest toto wyłącznie >na
        autorski format Amazona zrobiony specjalnie pod Kindle.

To nie do konca tak. Z tego co pisza w recenzjach odpowiednim programem mozna z
        kazdego popularnego formatu - doc, html, pdf - zrobic plik prc ktory Kindle odczyta.

• autumna Re: Kindle... 06.01.08, 13:52
          > To nie do konca tak. Z tego co pisza w recenzjach odpowiednim programem mozna z
          > kazdego popularnego formatu - doc, html, pdf - zrobic plik prc ktory Kindle odc
          > zyta.

A można, można. Tylko musisz to przewalić przez serwery Amazona:
          www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?nodeId=200140600&#convert
          A jeśli chcesz dostać przekonwertowaną wersję bezprzewodowo prosto na Kindle (bez zabawy z komputerem stacjonarnym i usb), to jeszcze za to musisz zapłacić. Zabawka ciekawa, ale całkowicie na smyczy Amazona.
          • tristan987 Re: Kindle... 06.01.08, 15:24
            autumna napisała:

> > To nie do konca tak. Z tego co pisza w recenzjach odpowiednim programem m
            > ozna z
            > > kazdego popularnego formatu - doc, html, pdf - zrobic plik prc ktory Kind
            > le odc
            > > zyta.
            >
            > A można, można. Tylko musisz to przewalić przez serwery Amazona:

Takze niekoniecznie. O ile oczywiscie prawda jest to co pisza w recenzjach (tej
            na przyklad www.amazon.com/review/R3R24QH3CDS83N/ref=cm_cr_rdp_perm lub
            tiny.pl/pjw8) i o czym wspominano tez na prk, to mozna konwertowac
            MobiPocketCreatorem i Kindle to odczytuje. Nie ma koniecznosc angazowania Amazona.

> Zabawka ciekawa, ale całkowicie na smyczy Amazona.

Pewnie niedlugo beda jakies cracki, tak jak dla iPhone.
    • braineater Re: Kindle... 05.01.08, 14:39
      Kindle:
      Koszmarnie
      Idiotyczny
      Nieudany
      DupereL
      Elektroniczny

P:)
      • formaprzetrwalnikowa Re: Kindle... 06.01.08, 15:59
        a jednak przeciwko?
        ;)
        nie ma jak stara, dobra książka.
        • braineater Re: Kindle... 06.01.08, 16:30
          przeciwko temu urzadzeniu? Jak najbardziej. Kompletny idiotyzm, w którym za obsługę każdego poza-amazonowego formatu trzeba dopłacać (doc, txt, pdf etc - wszystkie najpopularniejsze) Taka sama pułapka jak iTunes i tym podobne monopolistyczne badziewia. Juz kiedyś linkowałem tutaj Hajocie bodajże z 5 lepszych e-czytników, które raz są tańsze,dwa, obsługują wszystko, co potrzeba, bez konieczności liczenia na łachę jakiegoś misia, który postanowił dorobić parę groszy na zablokowaniu wszystkich istotnych funkcji readera...
          • tristan987 Re: Kindle... 06.01.08, 16:42
            braineater napisał:

> przeciwko temu urzadzeniu? Jak najbardziej. Kompletny idiotyzm, w którym za obs
            > ługę każdego poza-amazonowego formatu trzeba dopłacać (doc, txt, pdf etc - wszy
            > stkie najpopularniejsze)

Wszystkie te formaty Kindle odczytuje po przekonwertowaniu. Darmowym.
            • braineater Re: Kindle... 06.01.08, 17:59
              w pierwszych zapowiedziach było, że 'za drobną opłatą'
              Tak czy tak, naprawdę jest sporo czytników, które nie muszą niczego konwertować, po prostu czytają wszystkie podstawowe formaty w standardzie.

• autumna Brain, a msz już...? 07.01.08, 09:55
            Krótyś z takowych wynalazków z wyświetlaczem działającym na zasadzie "e-paper"? Jeśli tak - jekie wrażenia? Mnie ciągnie, ale te, które technicznie mają wszystko, co mnie interesuje, jeszcze są trochę za drogie jak na sprzęt służący właściwie tylko do czytania.
            • braineater Re: Brain, a msz już...? 07.01.08, 11:57
              Tym miałem okazję się pobawić jakiś tydzień:
              www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/B000WP2RC2/fizjonet-20?dev-t=1ZQT1KGQZ3BAHG3Z22R2
              i od tego czasu jestem zdecydowany w sumie przeznaczyć te 700pln plus koszt wycieczki do najbliższego kraju gdzie można kupić:) Wadę ma taką, że nie czyta polskiej czcionki (albo po prostu nie odkryłem jak sformatowac plik, żeby czytał) Ekran rozmiar ma jak dla mnie wystarczający, kontrasty też w miarę ok, da się z niego dośc długo czytać i nie męczą się oczy (z tym, że mam zaprawę w wielogodzinnym czytaniu z ekranu).
              Z tym, że tu chyba warto poczekać tak, jak z mp3playerami - technologia już jest, więc za niedługo wszyscy zaczną robić swoje wersje - myślę, ze rok, dwa i na rynku pojawią się zgrabne sprzęty za nie więcej niż 200/300 pln i to jest w sumie rozsądna cena. Jeśli amazon wchodzi na ten rynek z takim szumem, to prostu oznacza, że wreszcie ktoś zauwżył istnienie tej niszy, a jak jest nisza, to się wkrótce wypełni mniej lub bardziej udanymi e-readerami.

• agatta7 jak czyta się nazwę tego super urządzenia? 06.01.08, 14:38
      Nieśmiało przypominam, że tak brzmi moje pytanie :)
      • chiara76 Re: jak czyta się nazwę tego super urządzenia? 06.01.08, 14:49
        nieśmiało odpowiadam, że Autumna dała Ci odpowiedź na to pytanie, podając dobry
        link do prezentacji tegoż.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka