Gość: szined IP: *.tkdami.net / 172.16.10.* 15.08.03, 09:44 jaka jest wasz ulubiona książka tej pisarki? Moja"DziesięciuMurzynków" i "Dom Przestępów" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dia Re: Agatha Christie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.03, 15:11 Taka dyskusja juz sie kiedys tutaj toczyła... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=151&w=6385339 Tylko sie cieszyć ,ze wielbicieli Agathy Christie jest całkiem sporo :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: Agatha Christie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.03, 10:03 Teraz jestem na etapie "niemego świadka". fajne. Ale moimi ulubionymi pozostaną: Spotkanie w Bagdadzie, Mężczyzna w brązowym garniturze, smierć w chmurach, Zabójstwo Rogera Ackroyda. A jacy są twoi ulubieni bohaterowie jej książek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szined Re: Agatha Christie IP: *.tkdami.net / 172.16.10.* 18.08.03, 20:39 pewnie nie bedę oryginalna ale mim ulubieńcem jest Poirot:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mema Re: Agatha Christie IP: *.gniezno.sdi.tpnet.pl 19.08.03, 06:01 A moją ulubioną powieścią Agaty jest Morderstwo w Mezopotamii. Lubię też Murzynków i wiele innych. Zdecydowanie nie podobają mi się jej książki "szpiegowskie". co do bohaterów- lubię Poirota, oczywiście, ale uwielbiam panne Marple, a sposób, w jaki ona rozwiązuje zagadki, w jaki mówi o ludziach, wnioskując z ich podobienstwa do kogoś ze St Mary's Maed, nazwałam 'metodą panny MArple" i stosuję w swoim życiu. Momentami podobają mi się także Tommy i Tuppence. Odpowiedz Link Zgłoś