Gość: kaśka IP: *.lasin.sdi.tpnet.pl 21.08.03, 21:22 Witam! Czytaliście już tą książkę? Ciekawa jestem Waszych opinii, czy jest tak samo przyjemna jak "ulica marzycieli"? Widziałam właśnie dziś w księgarni, niestety zraziło mnie wydanie ... fatalne! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewa Re: zaułek łgarza IP: *.acn.pl / 10.71.2.* 22.08.03, 01:35 Czytałam, ale jakiś czas temu. Najlepiej zapomnieć, że "Ulica..." jest tego samego autora. "Zaułek..." jest ZUPEŁNIE inny w klimacie, to jego wczesniejsza powieść. Zrobiła na mnie wrażenie, ale gdybym przeczytała ją jako pierwszą, to nie jestem pewna czy sięgnęłabym po "Ulicę...". Nie posmiejesz się, czyba, że przez łzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margota Re: zaułek łgarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 08:27 Znacznie bardziej podobała mi się "Ulica...". "Zaułek.." ciekawie czytac poprzez pryzmat "Dawida Copperfielda" i innych książel anglojęzycznych z końca XiX wieku, opisujących historię typu rags to rich. Odpowiedz Link Zgłoś