Gość: asica "Dziki Imbir" Anchee Min IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 20:59 Kiedyś "Czerwona azalia" i Katherine" zrobiły na mniewrażenie oraz niezrównane "dzikie łabedzie .Trzy córy Chin" Jung Chang. więc wracam doliteratury czsów Mao. Odpowiedz Link Zgłoś
kmicix "Braci Karamazow" Dostojewskiego 01.03.05, 21:36 W nowym przekładzie Pomorskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Pamiętnik na 3 głosy IP: *.elblag.dialog.net.pl 02.03.05, 01:02 Tereski Torres, zachęcona kawałkiem w Wysokich Obcasach. Bardzo dobrze się czyta, no i ciekawa jest ta historia Żydówki, której rodzina przeszła w tajemnicy na katolicyzm! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Pamiętnik na 3 głosy IP: *.elblag.dialog.net.pl 08.03.05, 00:45 Niestety, bardzo dobrze się czytało, do pewnego momentu. Schemat mnie znudził i to bardzo szybko. Fin. Odpowiedz Link Zgłoś
geuillnette Czy warto przeczytać "Dumę i uprzedzenie"? 02.03.05, 01:42 Chciałabym to przeczytać,ale nie mam motywacji, żeby zacząć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mańka Re: Co teraz czytasz? IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.03.05, 09:07 "Paragraf 22" (po raz kolejny ;]), "Mikołaja Doświadczyńskiego przypadki" Krasickiego (niestety z obowiązku), "Historia polityczna Polski lat 1918-1939" :] Odpowiedz Link Zgłoś
skakanka-1980 Re: Co teraz czytasz? 28.10.05, 20:48 a ja wlasnie skonczylam "Bez mojej zgody" polecam warto.... to nie tylko powieść to pytania, dyleamty, które za pięć minut moga stac sie udziałem kazdego z nas.... Odpowiedz Link Zgłoś
meteorah Re: Co teraz czytasz? 02.03.05, 14:20 Wzięłam z półki "Córkę proboszcza" Orwella...jak dla mnie trochę za cienka, ale słyszałąm , ze dobra książka?... Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: Co teraz czytasz? 02.03.05, 14:40 "9 łatwych kawałków" Jana Krasnowolskiego na zmianę z "Rosjanami w Warszawie" Agaty Tuszyńskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
filmmix okołofilmowe :)) 02.03.05, 22:17 "Co gryzie Gilberta Grape'a" - Peter Hedges "Technologie widzenia czyli media w poszukiwaniu autora. Wim Wenders" - Andrzej Gwóźdź Odpowiedz Link Zgłoś
faustino Re: Co teraz czytasz? 09.03.05, 16:37 Skonczylem "Kod Leonardo Da Vinci" D. Browna w oryginale. Zieeew. Po paru pierwszych stronach wiedzialem juz ze to nie jest dobra ksiazka. Ale sie zmusilem. Tematyka mi znana, a intryga boszszszsz... Odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asica "Wiek żelaza" J. Coetzee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 23:38 po, jednak cienkim dosyć "Dzikim imbirze" Odpowiedz Link Zgłoś
rafciu007 "Lesio" - Chmielewska 05.03.05, 22:09 Niedługo skończę. Co będzie następne, zobaczymy :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molly Re: "Lesio" - Chmielewska IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 06.03.05, 14:48 ''INNY KRAJ'' Jamesa Baldwina, pozdrawiam wszystkich forumowiczów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: "Lesio" - Chmielewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 15:00 czytam "Opowiadania kołysmkie" Warłama Szałamowa, znakomitą rzecz, która odkryłe dzięki mądralom z tego forum:)))) wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enigma Re: "Lesio" - Chmielewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 18:15 "Wymarsz i inne wspomnienia" gen. Bolesława Wieniawy Długoszowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kamkap Re: Gnoj - Kuczok 21.03.05, 14:01 Esquivel Laura, Przepiórki w płatkach róży (bardzo mi sie podoba) Golding William, Władca much (niedawno zaczęłam). Odpowiedz Link Zgłoś
kamkap Re: 21.03.05, 14:01 Esquivel Laura, Przepiórki w płatkach róży (bardzo mi sie podoba) Golding William, Władca much (niedawno zaczęłam). Odpowiedz Link Zgłoś
mowiak Re: Co teraz czytasz? 09.03.05, 21:47 Czytam teraz Dawida Copperfielda Dickensa, czy moze ktos czytal Oliviera Twista? Jakie wrazenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bet Re: Co teraz czytasz? IP: *.vx.pl / *.vx.pl 09.03.05, 22:14 "Gnój" Wojciecha Kuczoka. Jestem na początku, więc wrażeniami podzielę się później. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marchewka Re: Co teraz czytasz? IP: *.url.equinox.local / 212.85.1.* 10.03.05, 08:17 Anne Karenine-doskonala ksiazka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voyteck Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 20:43 wlasnie jestem w trakcie czytania zbioru opowiadan Cheevera pt.Miłosna ballada, dobre trudno go porównywac z tym co do tej pory czytałem. Odpowiedz Link Zgłoś
siberia Re: Co teraz czytasz? 11.03.05, 14:30 Skończyłam właśnie "Prąd zatokowy" Jerzego Sosnowskiego (polecam wszystkie jego książki), zaczynam "Paragraf 22" Josepha Hellera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asica "Imię róży" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 11:57 Jednak powtórka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Co teraz czytasz? IP: *.ticom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.05, 10:01 " Sklepik z marzeniami" - Stephena Kinga. Odpowiedz Link Zgłoś
jeanne_n Re: Co teraz czytasz? 14.03.05, 10:33 "Córkę kanibala" Rosy Montero - zapowiada się sympatycznie, choć opis na okładce, że to taka hiszpańska trochę starsza B.Jones, na mnie akurat podziałał lekko odstręczająco - choć na razie podobieństwa się nie doszukałam (i mam nadzieję, ze tak już zostanie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Co teraz czytasz? IP: *.pul.tke.pl 14.03.05, 21:00 Cień wiatru - Zafona. Książka suuper. To może byc taki przebój tego roku jak "Kod...". Oby. Jest o niebo lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: penelopa Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 21:10 "Erystyka, czyli sztuka prowadzenia sporów" Schopenhauera. wspaniałe. nie ma jak dobrze dobrany chwyt erystyczny:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość ksiazki.efactory.pl IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.03.05, 21:27 ksiazki.efactory.pl/ wszystko co tam jest:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Co teraz czytasz? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.03.05, 21:28 ksiazki.efactory.pl wszystko co tam jest:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maya48 Re: Co teraz czytasz? IP: *.uni.lodz.pl 14.03.05, 22:45 M. Puzo "Ojciec chrzestny" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miguel Jacek Piekara - Sługa Boży IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.03.05, 14:40 Odpowiedz Link Zgłoś