malcontenta Re: Co teraz czytasz? 19.03.06, 22:17 "Mysle wiec jestem"mysli,aforyzmy,sentencje.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archi_joa Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 00:55 skończyłam Ono Terakowskiej, czytam 'Norwegian wood' Murakamiego a w kolejce E.E.Tokarczuk, Gracz Dostojewskiego i Psychanaliza Freuda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Demian Re: Co teraz czytasz? IP: *.pf.com.pl / *.pf.com.pl 21.03.06, 11:52 Jean Raspail "Pierścień Rybaka". Zaczyna się pysznie. Piękna proza. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek_mysiulek Re: Co teraz czytasz? 21.03.06, 13:15 "5 sposobów na miłość" niemieckiego psychoterapeuty Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: Co teraz czytasz? 24.04.06, 01:17 "Szachownica flamandzka" Arturo Perez-Reverte jestem na ok 100 str, zapowiada sie niezle Odpowiedz Link Zgłoś
book_of_the_month Re: Co teraz czytasz? 24.04.06, 10:36 "Mistrza i Małgorzatę"; czytam już drugi raz; jestem w momencie balu u Szatana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Co teraz czytasz? IP: *.udc.es / *.udc.es 24.04.06, 13:46 Ja czytam teraz fascynujaca, wzruszajaca opowiesc zydowskiego chlopca. Oto opis i recenzja: www.conamiescie.pl/index.php?kat=45&art=147 Wzruszajace! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: original-sin Re: Co teraz czytasz? IP: *.chello.pl 24.04.06, 13:48 Attila Bartis - Spokój. Bardzo ambitna i psychodeliczna! Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
sutekh1 Re: Co teraz czytasz? 24.04.06, 16:37 czytam prawie to samo. prawie bo bardzo rozstrzelona moja lektura jest, czasowo rozstrzelona. poza tym LIBERA & FOKS "Co robi łączniczka" Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: Co teraz czytasz? 24.04.06, 16:48 "La reine Margot". Jest bardzo zabawnie, bo nie znam francuskiego tak dobrze, żeby bez problemu rozumieć. Muszę czasem dwa razy czytać akapit, żeby załapać mniej więcej, co się dzieje. Oczywiście dokładne zrozumienie wszystkich słów nie wchodzi w grę, bo bym raczej słownik musiała czytać niż książkę. Ale się nie poddaję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Co teraz czytasz? IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 11.05.06, 16:40 OTA PAVEL "Śmierć pięknych saren". Nostalgiczna podróż w krainę wspomnień z dziecięcych lat czesko-żydowskiego chłopca, który jako dojrzały człowiek doznał pomieszania zmysłów. Pisał już będąc w zakładzie dla chorych psychicznie, by choć w ten sposób poczuć się wolnym. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna Re: Co teraz czytasz? 15.06.06, 10:59 Daję się wodzić za oko wyobraźni Pana José Carlos Somoza (urodzony na Kubie, mieszka w Hiszpanii, z zawodu psychiatra, od dobrych kilku lat - Pisarz). Pan Krzysztof - znajomy Księgarz polecił Trzynastą damę. Ja przeczytałam na początek Listy od zabójcy bez znaczenia, wzięłam toto na krótką podróż, bo maleńkie stronicowo, i przyznałam Krzysztofowi rację . Potem zabrałam się za Jaskinię filozofów, Trzy krótkie opowieści, a po wizycie na Forum wracam do przerwanej lektury - Klara i półmrok. Polecam. Wciągające, mądre, zaskakujące, z wątkiem rzec można - sensacyjnym, bywa, że 'szkatułowe', pisane bogactwem języka. I jeszcze te okładki serii Salsa! :) Polecam na każdą porę i sytuację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remedios Re: Co teraz czytasz? IP: *.crowley.pl 15.06.06, 11:49 Czytam "Zrób mi jakąś krzywdę" Jakuba Żulczyka. Dobrze się czyta, wartka, zwariowana, na wskroś współczesna. Autor używa miejscami byłyskotliwych sformułowań i porównań. Odświeżające, fajne na lato. Odpowiedz Link Zgłoś
aatrix007 Re: Co teraz czytasz? 28.01.07, 11:59 Czytam teraz "Psy z Rygi" Henninga Mankella. Odpowiedz Link Zgłoś
adao Re: Co teraz czytasz? 15.06.06, 13:08 Dopiero co skończyłam Transatlantyk. A teraz czytam "Rose Madder" Kinga (trochę rozczarowująca). Naprzemian z "Dziennikiem 1953-56" Gombrowicza. A jak skończę obydwie (albo i wcześniej), zabiorę się za Dickensa. W międzyczasie przeczytam też "Mury Herbronu" Stasiuka (którego serdecznie nie cierpię, ale czytam, żeby móc się później popastwić - np na tym forum ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 Re: Co teraz czytasz? 15.06.06, 22:16 tak naprawde po mej tysiacznej ksiazce tj polskojezycznej ( dokladnie liczbe przypilnowalem) staram sie czytac polskich autorow wylacznie.Wiec...Fallaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszor Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 22:07 Niekochani - autorki polskiej, nie pomnę nazwiska :) Odpowiedz Link Zgłoś
cvc Re: Co teraz czytasz? 16.06.06, 15:33 "Pasja Życia" Irving Stone Biblioteka internetowa - setki książek za darmo www.podaj.net Odpowiedz Link Zgłoś
astreja1 Re: Rozterki serca! 17.06.06, 08:21 Ja właśnie kończę , książke typową dla dorosłych "Rozterki Serca" Polecam dlatych co takie lubią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo-asiunka Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 10:04 Widnokrag Myśliwskiego - piękna opowieść. W kolejce czeka kryminał Świetlickiego oraz Psychologia dziecka Schaffera:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutna R"Śmierć pięknych saren" O. Pavel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 23:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 23:18 "Piękna choroba" Mieczysław Jastrun. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
mimbla.londyn Re: Co teraz czytasz? 30.08.06, 20:45 Magdaleny Samozwaniec-wszystko! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Zmiana formy powoduje zmiane mentalnosci. Noam Chomsky ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt Re: Co teraz czytasz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.06, 10:11 Ja czytam Drogę - Escriva napisał coś rewelacyjnego. Dla nieznających: www.gloria24.pl/ksiazki.php?akcja=opis&iKatId=862&iProdId=4905 Odpowiedz Link Zgłoś
judytta Re: Co teraz czytasz? 31.08.06, 12:19 "Wielki Gatsby" pomału kończę i wciągnęła mnie bardzo, choć na początku nie myślałam że tak mnie zaciekawi. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Zamknięty krąg E.S.Gardnera 31.08.06, 12:30 Erle Stanley Gardner... milutki kryminalik... jeden z tych o prokuratorze okręgowym Dougu Selbym. W odróżnieniu od tych o adwokacie Perrym Masonie... Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_inez87 Re: Co teraz czytasz? 31.08.06, 22:54 Trzy ksiazki naraz "Tao Kubusia Puchatka" "Dom i swiat" "The Name of the Rose" czyli "Imie rozy" po angielsku i wszystkie trzy mi sie podobaja Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenka20z Re: Co teraz czytasz? 07.09.06, 21:50 > "The Name of the Rose" czyli "Imie rozy" po angielsku > Zastanawia mnie dlaczego czytasz Imię róży w angielskim tłumaczeniu. Czyżby było lepsze od polskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
slamciu Re: Co teraz czytasz? 02.09.06, 18:14 ja tam sie najbardziej interesuje Fantastyką :) teraz skonczylem Eragona i czytam jego kontynuajcje Najstarszego. Ni3e moge sie juz doczekaj 3 czesci Dziedzictwa :) Odpowiedz Link Zgłoś
judytta Re: Co teraz czytasz? 07.09.06, 13:18 Wczoraj skończyłam czytać Adeli Geras "MROCZNE SEKRETY" -wyśmienita książka:))))) A dziś zacznę Allesandro Baraccio "Jedwab"-króciótkie więc pewno szybko przeczytam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszor Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 16:40 W. Cejrowski - Gringo wśród dzikich plemion. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina1202 Re: Co teraz czytasz? IP: 83.18.10.* 07.09.06, 21:31 Aktualnie szkoła jako siła wyższa zmusza mnie do czytania "Granicy" Z.Nałkowskiej.Ale nie narzekam, bo wcale nie jest zła. Na liście lektur obowiązkowych następne w kolejce są "Mistrz i Małgorzata", "Proces" , "Dżuma" a na liście lektur nieobowiązkowych- "Lubiewo" "Dwanaście" "Milczenie owieczek" "Reisefieber". Dwa razy próbowałam czytać "Imię Róży" za drugim razem doszłam do połowy, ale nie interesowało mnie to ani przez moment.Nie mogę zrozumieć dlaczego ludzie się tym fascynują, ale to kwestia gustu.Albo może jestem za (młoda, głupia, mało oczytana) by dostrzec słynny geniusz Umberto Eco. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenka20z Re: Co teraz czytasz? 07.09.06, 21:48 Imie rozy rzeczywiscie mniej wiecej do polowy jest dosyc ciezkie, ale potem akcja przyspiesza. Zastanawiam sie czy skolaniac Cie do kontynuowania lektury, bo jest to wedlog mnie jedna z najlepszych ksiazek jakie kiedykolwiek czytalam, ale jezeli po przeczytaniu polowy nie docenilas jej to moze rzeczywiscie jeszcze za wczesnie. Ale probuj, probuj do skutku, bo warto. Odpowiedz Link Zgłoś
callypsso Re: Co teraz czytasz? 08.09.06, 19:06 "Doktorzy" Ericha Segala. Dobre :) Odpowiedz Link Zgłoś