Dodaj do ulubionych

Co teraz czytasz?

• mimbla.londyn Re: Co teraz czytasz? 14.09.06, 14:31

Biografie Stevena Spielberga
      -niesamowita historia zycia czlowieka goniacego za marzeniami -ale i lapiacego
      te marzenia na goracym uczynku!
      Polecam!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
      Zmiana formy powoduje zmiane mentalnosci.
      Noam Chomsky ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
      • roquentin Re: Co teraz czytasz? 14.09.06, 19:48
        W. Odorowski, Architektura Katowic w latach międzywojennych, Katowice 1994
      • Gość: hihi Ulisses - na deser przed rokiem akademickim IP: 213.17.157.* 14.09.06, 20:38
        ;]
    • mimbla.londyn Re: Co teraz czytasz? 14.10.06, 16:30

Magda Szabo "Zamkniete drzwi"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
      "Zgadzam sie.Oba cytaty sa kompletnie wyrwane z kontekstu,przy czym ten drugi
      nawet bardziej."
      Autor: the_dzidka
    • Gość: Myszor Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 17:40
      "Władcę Pierścieni" Tolkiena. Konkretnie kończę pierwszy tom i zaraz zabieram
      się za drugi :)
      • judytta Re: Co teraz czytasz? 27.10.06, 12:31

Skończyłam krótką książkę Henrego Jamesa " W kleszczach lęku" historia o
        duchach.

judytta.blog.onet.p/
    • Gość: agusia2101 M.Szwaja-"Artystka wędrowna" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 21:30
      • Gość: Paula Re: M.Szwaja-"Artystka wędrowna" IP: 81.15.194.* 27.10.06, 22:09
        ,,Zgaga'' Nora Ephron.
        • shiva772 "Kolor magii" Pratchett 27.10.06, 22:16
          Mam zamiar się wciągnąć. To całkiem realne bo klimatem przypomina
          mi "Wiedzmina". Mistrza i Kareninę uważam za podstawę :) No :)
    • Gość: pociac Re: Co teraz czytasz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 13:46
      Ja teraz czytam ksiazke, ktora zafascynowała mnie bez reszty od pierwszej swej
      strony...jest to ksiazka pt"Przegrane zycie Ewy Braun"...serdecznie polecam!!!
      • Gość: Joana Krajewski IP: *.icpnet.pl 28.10.06, 22:26
        "Śmierć w Breslau" Marka Krajewskiego. Wiem, że minęło już kilka lat od jej
        wydania i szum medialny trochę ucichł. Dopiero to mnie skłoniło do sięgnięcia
        po tą lekturę ponieważ z zasady odrzucam to co jest mocno reklamowane. Dlatego
        nie przeczytałam "Kodu Leonarda". Nawet próbowałam się zmusić, ale to ponad
        moje siły:)
        A Krajewski fajny. Miło się czyta, spełnia wymogi dobrego kryminału, wciąga, a
        do tego skłania do pewnej refleksji nad przeszłością naszego kraju. Miasta
        takie jak Wrocław czy Lwów mają niezwykła historię związaną ze zmianą
        przynależności. Myślę, że sięgnę też po kolejne książki Krajewskiego. Mam
        nadzieję, że nie są napisane pod wpływem chęci zarobku.
        • Gość: kicior Re: Krajewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 23:16
          "Testament" Grishama
          • danab71 Re: Krajewski 29.10.06, 06:45
            "Lilith - opowieść o seksie i szaleństwie" Alina Reyes

niesamowita książka !

o_u
    • szelest_tafty Szkarłatny płatek i biały 29.10.06, 10:21
      jak zwykle nie zawiodłam się na forumowych recenzjach. Jestem zafrapowana i
      zachwycona. Polecam tym, którzy jeszcze nie znają tego opasłego tomiska.
      • Gość: Joana Krajewski IP: *.icpnet.pl 29.10.06, 18:55
        Skończyła dzisiaj "Śmierć w Breslau". Na koniec trochę mnie rozczarowała.
        A teraz zamierzam się zabrać za "Łuk trumfalny". No cóż trzeba nadrabiać
        zaległości:)
    • Gość: madana Re: Co teraz czytasz? IP: 217.96.1.* 30.10.06, 09:40
      Orhana Pamuka "ŚNIEG"...
      Jestem w 3/4 ksiązki w trakcie lektury której miotają mną skrajne
      zachowania...raz chcę zamknąć książkę i się obrazić na autora za mętlik w
      głowie kto w ksiązce jest kurdem,kto islamistą,kto
      rewolucjonistą,republikaninem,kto wierzącym,niewierzącym,kto poetą a kto
      politykiem, a raz... zanim się spostrzegę już 100 kartek za mną, z łatwością i
      zaciekawieniem co dalej?co człowiek,który dostał literackiego Nobla za tą
      powieść chciał "mi-czytelnikowi" przekazać...
      • judytta Peplum A. Nothomb 06.11.06, 14:51

Skończyłam "Rodzina Palliserów" wyśmienita książka a dziś zaczęłam
        "Peplum" A. Nothomb szybciutko ją się czyta i również jak najbardziej udana
        pozycja.
        Bardzo dobre dialogi.

judytta.blog.onet.pl/
    • Gość: blue_a Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 12:03
      Recenzje książek, któe kupię.
      • Gość: toot Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 12:58
        "Krótka historia czasu" Stephen W. Hawking
    • Gość: Myszor Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 13:12
      "Morderca bez twarzy" MankellaI chwilowo niczego poważniejszego nie
      przewiduję :)
      • Gość: asica Re: Co teraz czytasz? IP: *.devs.futuro.pl 30.01.07, 16:39
        Także mało poważnie, ale ferie rządzą sie swoimi prawami " Moje pierwsze
        samobójstwo" Pilcha
        • Gość: Myszor Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 17:33
          Ja jeszcze ferii nie mam, ale ta pogoda za oknem nie nzastraja mnie do niczego
          innego :)
          • Gość: asica Re: Co teraz czytasz? IP: *.devs.futuro.pl 31.01.07, 09:32
            heee, heee pogoda jest do bani. mimo iż pozycję czytam lekką to tytuł... brrr
            • Gość: Myszor Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 12:57
              Tytuł faktycznie bbrrr :) Ale ja właśnie mam w planach głupiutką serię
              młodzieżową pt. Gęsia Skórka i zacznę od Obozu koszmarów. Też tytuł
              nienajmilszy, ale przynajmniej fajnie się czyta, kiedy za oknem wiatr, śnieg
              albo plucha.
              • Gość: asica Re: Co teraz czytasz? IP: *.devs.futuro.pl 31.01.07, 21:55
                kurde, kurde, kurde.... seria młodzieżowa.... a ja dzis w Taniej Książce nad
                starym Nizurskim się rozczuliłam i już miałam kupic i kurde nie kupiłam, i
                kupiłam Siedlecką, z czego się cieszę, ale mam chęć teraz uświadomioną i
                wyartukułowaną na "lifting" literacki i taki Niziurski albo coś podobnego by
                się przydało. ehhh
                • Gość: Myszor Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 14:57
                  Zawsze tak jest :) JA ostatnio pochłonęłam Anię z Zielonego Wzgórza ze
                  wszystkimi jej kolejnymi tomami :)
    • Gość: Żustin Re: Co teraz czytasz? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 02.02.07, 10:54
      Ja czytam teraz "O pieknie" zadie smith, zaczyna sie baaardzo fajnie, kilka
      razy sie usmiechnelam juz a jestem dopiero na jakiejs 60 stronie ;-)) pozniej
      zamierzam przeczytac Pachnidlo. Pozdrawiam i życzę milego czytania.
      • wielka.litewska.bogini Re: Co teraz czytasz? 02.02.07, 15:36
        obie książki ch..owe, ostrzegam.
        • d.desire Re: Co teraz czytasz? 02.02.07, 20:16
          Ja?, juz mowie:
          obecnie czytam dramaty Tennessee Williamsa;
          przeczytalam "Kotke na goracym blaszanym dachu",
          teraz koncze "Tramwaj zwany pozadaniem",
          a w zanadrzu czeka "The Glass Menagerie", ksiazka,
          dzieki ktorej zyskal swiatowy rozglos i uznanie.
          • Gość: zaraza Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 21:28
            "Peter Camenzind" a czeka na mnie " Niania i góra lodowa"
            • Gość: ronner Re: Co teraz czytasz? IP: *.aster.pl 04.02.07, 01:46
              "Historian" Elisabeth Kostova, probuje w oryginale a czeka na mnie "Norwegian
              Wood" Murakamiego ale w tym wypadku raczej zdecyduje sie na wersje polska :)
    • Gość: asica Niania i góra lodowa IP: *.devs.futuro.pl 06.02.07, 15:26
      Mam nadzieje, że zatuszuje niesmak po Pilchu
    • mo-rel-ka Re: Co teraz czytasz? 07.02.07, 09:02
      Jeremy Clarkson, Swiat według Clarksona, dopiero zaczynam, podobno ma
      rozśmieszyc, póki co nie zauwazyłam ale jestem dopiero na samym poczatku więc
      może?
      • Gość: judytta Re: Co teraz czytasz? IP: *.zabrze.net.pl 11.02.07, 14:54
        "Wyznania Konstancji Mozart "
        • pandora_ Re: Co teraz czytasz? 11.02.07, 23:44
          Trylogię nowomeksykańską Nicholsa. Właściwie to wczoraj w nocy skończyłam. Nie
          powiem, mam po niej całkiem przyjemne sny :)
          • Gość: magda Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 21:42
            Nie lubię Żeromskiego, ale poleconi mi jego "Dzieje grzechu". Miałam po nich
            zmienić zdanie o jego pisarstwie. Książkę kończę, ale zdania nie
            zmieniłam :) "Dzieje grzechu" to niewątpliwie dobra książka, ale jeżeli
            miałabym wskazać z Żeromskiego to, co wg mnie jest najlepsze, to byłoby to
            zdecydowanie "Przedwiośnie".
          • Gość: Lupus Re: Co teraz czytasz? IP: *.31.radom.pilicka.pl 14.02.07, 14:06
            A Ja całkiem dobrze wspominam
            "ULICĘ MARZYCIELI" Roberta McLiama Wilsona, baaardzo fajna, lekka i przyjemna
            książka o rozterkach i życiu kilkorga przyjaciół w Belfascie....napisana z
            humorem. POLECAM.
    • aleksandraoleszczuk1 Re: Co teraz czytasz? 28.02.07, 00:17
      Skończyłam czytać ale wracam czesto do ksiazki jamesa webstera pt"Duende.W
      poszukiwaniu flamenco". Ksiązka opisuje Hiszpanie, jej mieszkańców oraz
      wspaniałą muzyke flamenco.uczę sie tańca flamenco i jestem oczarowana
      muzyką.Dzieki tej ksiazce mogłam lepiej ją zrozumieć.Polecam goraco wszystkim!
    • Gość: jarmilka55 Re: Co teraz czytasz? IP: *.piotrkow.pilicka.pl 06.04.07, 11:18
      " Dzieci Północy" Salmana Rushdiego. Polecana na tym forum. Tylko nie pamiętam
      czy " temacie" ksiązka, która zmieniła moje zycie, czy ksiązka od której nie
      mogłam sie oderwać. Nie ma może wartkości wątków kryminalnych, czyta się
      nieśpiesznie, momentami śmieszna, z obyczjowymi wątkami i dużo codziennych
      wydarzen na tle zmian niepodległościowych Indii. Dobre uzupełnienie dla tego
      kto zachwycał się powieściami Paula Scotta.
    • allaway Re: Co teraz czytasz? 28.01.14, 12:27
      Czytalam ksiazke juz w sumie dawno, ale jest jedna z niewielu ktora wywarla na mnie mega duzo emocji i zaciekawienia, Polecam wszystkim - "Ślad życia, ślad śmierci" - Paul L. Maier. Jak nie mam za wiele czasu na czytanie i ciezko mi przeczytac w calosci jakas ksiazke dosyc szybka tak ta przeczytalam z 2 dni :)
      • gosma2 Re: Co teraz czytasz? 28.01.14, 23:18
        Chmurlandię Bator - na razie lekko dołująca
    • nat_25 Re: Co teraz czytasz? 16.02.14, 15:05
      A Tale for the Time Being

Ruth Ozeki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka