molene 25.08.09, 02:06 Szukam książek opowiadających o nastolatkach, młodych ludziach. O poszukiwaniu drogi życiowej itp. Czy możecie podsunąć mi jakieś tytuły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jarmilka55 Brian Moore IP: *.piotrkow.pilicka.pl 25.08.09, 12:54 ostatnio przeczytałam Briana Moora " Z cukru był król". Od niedojrzałości do pełnej dojrzałości. Irlandia w czasie wojny i nastoletni bohater.Uczciwy obyczaj, tak jak cały Moore. Polecam też inne jego powieści . Odpowiedz Link Zgłoś
molene Re: Brian Moore 25.08.09, 17:21 Bardzo dziękuję, z pewnością przeczytam. Może jeszcze komuś wpadnie do głowy jakiś tytuł? Odpowiedz Link Zgłoś
pommejaune Re: Brian Moore 26.08.09, 12:08 O nastolatkach? Polecam wszelkie pozycje Krystyny Siesickiej. Swego czasu rozczytywałam się w jej książkach. "Zapałka na zakręcie", "Gorzko słodkie pocałunki", czy serie "Wachlarze", "Falbanki", "Woalki". Bardzo przyjemne w odbiorze. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Książki o poszukiwaniu drogi życiowej 26.08.09, 14:52 Niebo w płomieniach Parandowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
haan87 Re: Książki o poszukiwaniu drogi życiowej 26.08.09, 21:26 Alchemik Paula Coelha Odpowiedz Link Zgłoś
cennder Re: Książki o poszukiwaniu drogi życiowej 26.08.09, 22:26 Alchemik?????????? Nie, proszę...Kołakowski np. de Mello. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Książki o poszukiwaniu drogi życiowej 27.08.09, 00:35 Martin Gray "Siły życia"..? Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: Książki o poszukiwaniu drogi życiowej 27.08.09, 09:38 de mello to w sam raz dla nastolatek:-) Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: Książki o poszukiwaniu drogi życiowej 27.08.09, 10:32 "W dżungli życia" - Pawlikowska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Książki o poszukiwaniu drogi życiowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 20:00 zgadzam\się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sun Re: Książki o poszukiwaniu drogi życiowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.09, 13:00 Biały Oleander, generalnie o toksycznej relacji matka-córka. Ale bardzo ciekawa historia dziewczyny, jej życi, wyborów itd. Film równie świetny jak książka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolyta Re: Książki o poszukiwaniu drogi życiowej IP: *.pools.arcor-ip.net 23.09.09, 22:21 Posluchac siebie, wylaczyc bla bla rodzicow. A co, pieprza, ze jestes bee i masz sie zmienic? Znane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zettrzy Re: Książki o poszukiwaniu drogi życiowej IP: 167.206.79.* 25.09.09, 00:15 nie o nastolatkach, o absolwentach collegu, amerykanskich - Diabel ubiera sie u prady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oldi Re: Książki o poszukiwaniu drogi życiowej IP: 82.160.33.* 26.09.09, 11:26 Młodość na rozdrożu. Autor: Vidor Miklos Stara książka, bardzo węgierska z ducha. Jak "Chłopcy z Placu Broni", ale trochę starsi i bardziej dla dorosłych. Odpowiedz Link Zgłoś
eichhorn5 Re: Książki o poszukiwaniu drogi życiowej 01.10.09, 15:46 nochenegra napisała: > "Droga do wolności" nie jest książką stricte młodzieżową, ale gorąco polecam ja Można prosić o autora "Drogi do wolnośći"? Na stronie biblionetki jest kilka książek różnych autorów o tym tytule. Odpowiedz Link Zgłoś