Dodaj do ulubionych

czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks?

26.02.12, 21:43
no powiedzmy potrzebny tylko raz na pół roku? Spotkał ktoś takiego kogoś?
Obserwuj wątek
    • aandzia43 Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 26.02.12, 22:27
      > no powiedzmy potrzebny tylko raz na pół roku? Spotkał ktoś takiego kogoś?

W łóżku nikogo takiego nie spotkałam. Albowiem seks uprawiam częściej.
      • kvant2 Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 24.03.12, 22:51
        moje małżeństwo obywa się bez niego.
        Od początku pożycie nie było dla nas obojga satysfakcjonujace, przemęczylismy się kilka lat, splodzilismy dzieci i od 9 lat mamy spokój.
        • hub381 Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 11.04.12, 13:13
          kvant2 napisała:

> moje małżeństwo obywa się bez niego.
          > Od początku pożycie nie było dla nas obojga satysfakcjonujace, przemęczylismy s
          > ię kilka lat, splodzilismy dzieci i od 9 lat mamy spokój.
          <a co ubrac jak robię za misia>?
          • ali.luk535 Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 02.05.12, 20:35
            I właśnie o to mi chodzi, że małżeństwo może się bez tego obyć, cieszę się, bo u mnie jest tak samo. Kilkanaście lat po ślubie, syn 24 lata i święty spokój.
            • miyoki Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 25.05.12, 12:08

Jeśli można spytać dlaczego święty spokój? To dość przykre. Czy wcale seksu nie lubicie czy nie mieliście okazji spróbować go z kimś innym. Może jesteście nie dopasowani. Seks to nie tylko super zabawa, przyjemność ale coś ... hmmm wspólnego intymnego, coś co należy tylko do pary. A poza tym naprawdę jest fajny...Mi by było smutno gdyby nie było seksu to znaczy, że nie ma związku, że żyjemy jak rodzeństwo, przyjaciele a nie para. Brak namiętności. Dla mnie brak seksu to koniec związku. No i drugie pytanie nie boicie się, że wasi mężowie znajdą kogoś z kim będzie im fajnie w łóżku... a potem skończy się .... ? Z drugiej strony uprawianie seksu na siłę też jest bez sensu.
              • iwonka2255 Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 29.05.12, 20:11
                a co jesli to facet nie ma ochoty na seks? Jestem mężatką po raz drugi od grudnia 2011 i od dnia ślubu jeszcze ani razu nie kochaliśmy się? Bardzo mi tego brakuje przed ślubem kochaliśmy się kilka razy, jego pierwsza żona dosłownie puszczała się. Druga kobieta była gruba więc sądziłam że nie pociągała go. Byliśmy w lutym u seksuologa dostał tabletki na potencję ale nie wziął ani jednej. Były już o to kłótnie , ma tego świadomość że ja tego potrzebuje, ale i tak zachowujemy się jak rodzeństwo. Nie tak wyobrażałam sobie mój drugi związek. Jest partnerstwo i to wszystko co być powinno , tylko seksu kompletne zero.
      • 8kucharek Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 13.04.12, 22:41
        Ja codziennie rano widzę taką osobę w lustrze. Dla mnie sex mógł by nie istnieć.
    • proto Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 27.02.12, 10:37
      Są takie osoby, mówi się nawet o swego rodzaju trzeciej preferencji seksualnej, które nie posiadają popędu, nie mają takich potrzeb. Są nawet jakieś wyniki badań, można w google poszukać.

Ja w to nie wierzę,
      • kawitator Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 27.02.12, 11:38
        Są nawet jakieś wyniki badań, można w google poszukać.
        Ja w to nie wierzę,

Albo z Ciebie romantyk niepoprawny co to wierzy że,

Czucie i wiara silniej mówi do mnie
        Niż mędrca szkiełko i oko.

Albo Berkeleyowski solipsysta chłodny i wyrozumowany ponad zwykłą miarę :-)

Mógłbyś się dookreślić tak dla własnego oglądu proszę
        • e-ftalo Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 03.04.12, 22:53
          są takie osoby ,np ja. Nigdy nie miałem takiej potrzeby ,uważam że seks to tylko w filmach występuje i nie zmieniam zdania.
          • miyoki Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 25.05.12, 12:13
            Nie występuje w filmach i naprawdę jest fajny. Ja też nie mam ochotę na seks z każdym ale jak jest uczucie i jeszcze swoboda w łóżku to naprawdę jest rewelacyjnie. Ja jestem zdania, że osoby, które nie lubią seksu po prostu, w większości oczywiście nie wszystkie, nie trafiły na odpowiedniego partnera seksualnego, który by je rozbudził. Pokazał jak może być fajnie. Może nie kochają swoich partnerów bo u kobiet miłość i seks często idzie w parze. Swoją drogą, polacy (mężczyźni) nie są demonami seksu są egoistyczni i może to tu jest problem...
        • allo11 Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 06.05.12, 15:16
          Taaak ?
          To powinno państwo-słuzba zdrowia takich zaznaczyć jakoś ,
          może nie wdepnąłbym na taką minę.
    • xyaida2700 Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 29.02.12, 06:01
      ja znam mnóstwo takich osób, a nawet par, które po prostu razem mieszkają, ale nie współżyją seksualnie. Seks nie jest niezbędny dla życia jednostki, tylko dla przetrwania gatunku.
      • kag73 Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 29.02.12, 13:08
        Jasne, moze sa i tacy, ktorzy chca seksu tylko raz na pol roku, pewnie zwlaszcza kiedy seks im sie zle kojarzy, nie sprawia frajdy, obrzydza, nie weim co jeszcze. Ale nie mylmy dwoch rzeczy, nie znaczy to, ze nie odczuwaja popedu. Po prostu dla niektorych moze to byc potrzeba jak kazda inna, zaspokajaja ja sami, tak jak kazda inna potrzebe fizjologiczna. I dwie minuty pozniej zapominaja, ze w ogole przylozyli reke.
        • sureican Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 11.05.12, 11:54
          to sie nazywa aseksualnosc/aseksualizm
      • kachna79 skąd wiesz? 29.02.12, 21:44
        W jakich okolicznościach udaje Ci się dowiedzieć od pary, że oni już seksu nie potrzebuja?
        • ferdek_bagietka Re: skąd wiesz? 08.04.12, 13:46
          są ludzie mniej i bardziej otwarci w wyrażaniu swoich poglądów i stanowisk w kwestiach intymnych. czyli - mogą powiedzieć to normalnie, przy piwie czy kawie, albo w pracy.
        • miyoki Re: skąd wiesz? 25.05.12, 12:15
          Też mnie to interesuje. Może nie uprawiają seksu ze sobą... a to nie znaczy, że nie uprawiają seksu
    • lina_onsdag Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 29.02.12, 17:36
      A dlaczego miałoby nie być? Są różni ludzie, o różnych potrzebach w różnych sferach życia. Skoro są tacy, którzy potrzebują sexu 4 razy dziennie, to są też i tacy, którzy potrzebują raz na rok albo i wcale.
      Z tym, że popęd seksualny jest czymś nałożonym na nas odgórnie, więc wg mnie całkowity lub prawie całkowity jego brak wynika raczej z jakichś negatywnych przeżyć, traum, kompleksów, niechęci do partnera itp. niż z natury.
      • gomory Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 29.02.12, 21:18
        > wg mnie całkowity lub prawie całkowity jego brak wynika raczej z jakichś negatywnych przeżyć, traum, kompleksów, niechęci do partnera itp. niż z natury.

Przyznasz, ze wtedy wystarczyloby zwalczyc kompleksy, przepracowac traume, oswoic strach, znalezc podniecajacego partnera itp. by przezywac seksualne szalenstwa.
        Ale gdy ktos ma zaburzony uklad hormonalno-nerwowy i defekt ten nie pozwala mu odczuwac erotycznego podniecenia? I ma to nalozone "odgornie" od urodzenia?
        • lina_onsdag Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 29.02.12, 21:37
          gomory napisał:
          > Przyznasz, ze wtedy wystarczyloby zwalczyc kompleksy, przepracowac traume, oswo
          > ic strach, znalezc podniecajacego partnera itp. by przezywac seksualne szalenst
          > wa.

A uważasz, że to niemożliwe? Nie mówię, że łatwe, nie mówię, że konieczne (bo w końcu komuś taka sytuacja może odpowiadać i nie musi wcale chcieć jej zmieniać), ale jeśli coś jest nabyte, to przynajmniej istnieje jakaś szansa na zmianę.

Oczywiście masz rację, że zdarzają się sytuacje, którym ani medycyna, ani nic innego nie podoła. Ale myślę, że to jednak margines.

Piszę to ja - kobieta, która z mężem nie uprawiała seksu przez całe lata. I która mogła się łudzić, że brak zainteresowania to wynik jakiegoś schorzenia. Niestety (albo i stety) to nie było to ;)
    • asocial Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 29.02.12, 21:47
      znam jednego faceta, ktory uwaza seks za aktywnosc zupelnie zbedna w jego zyciu. Sam przyzznaje, ze raczej z lenistwa- ale efekt jest ten sam: brak seksu. Mam tez jedna kolezanke, ktorej w ogole seks nie interesuje, kochala sie kilka razy w zyciu i mowila, ze nudy, przereklamowane i nie.

A dzisiaj w BBC 4 byla krotka audycja o osobach aseksualnych, wypowiadal tam sie kole,s ktory mowil, ze ani nie jest hetero, ani nie jest gejem, po prostu nie jest zainteresowany seksem i tyle. Nigdy nie byl, w szkola nie mogl zrozumiec napalonych kolegow, na uniwerku podobnie. Chialby oczywiscie zwiazac sie z kims na zasadzie przyjazni, milosci, ale bez seksu. Dzieci nie planuje.

Konkluzja, tak, istnieja tacy ludzie, dla ktorych raz na pol roku to duzo.
      • kag73 Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 29.02.12, 21:52
        No dobra, pytanie tylko czy ten kolega i ci inni ludzie nigdy nie jada na recznym? Nie odczuwaja napiecia, popedu, pociagu?
        Seks wiadomo wysilek, ale wlasna raczka...pomaga. Czyli autoerotyzm.
        • asocial Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 29.02.12, 22:05
          ten kolega to moj dawny wspolokator, swego czasu mielismy niezwykla komitywe i przy winie o wszystkim sie rozmawialo. Twierdzil, ze masturbowal sie tylko raz w zyciu, kiedy dowiedzial sie na lekcji biologii, ze cos takiego mozna robic.
          Nie wiem jak sie ich naturalne napiecie rozladowuje. Pytanie z gatunku; czy papiez sie masturbuje? Czy ma nocne polucje? ,))
          • kag73 Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 29.02.12, 22:15
            Papiez to juz moze ze wzgledu na wiek, niekoniecznie :)
            • asocial Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 29.02.12, 22:16
              ,)

kag73 napisała:

> Papiez to juz moze ze wzgledu na wiek, niekoniecznie :)
            • kucurek Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 01.03.12, 21:22
              a wam się mastrurbacja zdaża? tak obok seksu z partnerem? Ja to nawet zauważyłem że partnerka po że tak powiem ostrym seksie, w nocy potrafi sobie jeszcze sama dogodzić. Pytana dlaczego, odpowiada ze to przez sen i nie pamięta co robiła.
              • lajosz3 Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 13.04.12, 23:00
                kucurek napisała:
                "Pytana dlaczego, odpowiada ze to przez sen i nie pamięta co robiła."

Prawda (moim zdaniem) jest znacznie bardziej banalna.
                Otóż ten seks był ostry tylko dla ciebie, dla niej to była tylko gra wstępna po której miał być seks, a był (z twojej strony) sen.
                Dlatego musiała dokończyć sama, a powiedziała że nie pamięta tylko dlatego, żeby ci nie robić przykrości.
          • hello-kitty2 Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 31.03.12, 12:12
            asocial napisała:

"Twierdzil, ze masturbowal sie tylko raz w zyciu, kiedy dowiedzial sie na lekcji biologii, ze cos takiego mozna robic."

Znam mezczyzne, ktory niegdy w zyciu sie nie masturbowal, nigdy. Pytalam, czy nie odczuwa takiej potrzeby, mowil, ze nie. Klamal? Z kobietami sypial rzadko, ale twierdzil, ze seks nie jest dla niego wazny. A gosc z serii jak kag76 mowi, ze robi ci sie goraco na sam widok, zawodowy sportowiec, cialo marzenie, sixpack, piekny, mlody bog, najprzystojniejszy mezczyzna jakiego widzialam z bliska, kobiety sie ustawiaja w kolejce do niego, ale po co jak tu taki defekt :(

• kag73 Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 31.03.12, 12:23
              hello-kitty2 napisała:

> asocial napisała:
              >
              > "Twierdzil, ze masturbowal sie tylko raz w zyciu, kiedy dowiedzial sie na lekcj
              > i biologii, ze cos takiego mozna robic."
              >
              > Znam mezczyzne, ktory niegdy w zyciu sie nie masturbowal, nigdy. Pytalam, czy n
              > ie odczuwa takiej potrzeby, mowil, ze nie. Klamal? Z kobietami sypial rzadko, a
              > le twierdzil, ze seks nie jest dla niego wazny. A gosc z serii jak kag76 mowi,
              > ze robi ci sie goraco na sam widok, zawodowy sportowiec, cialo marzenie, sixpac
              > k, piekny, mlody bog, najprzystojniejszy mezczyzna jakiego widzialam z bliska,
              > kobiety sie ustawiaja w kolejce do niego, ale po co jak tu taki defekt :(
              >
              A moze jest homoseksualista?
        • sureican Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 11.05.12, 12:02
          warto pamietac o masturbacji, ze uzaleznia. malo tego- swoja egzystencja wypiera potrzebe uprawiania sexu z innymi osobnikami naszego gatunku:)
          • joly.roger Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 25.06.12, 09:02
            I ślepnie się od tego. Tak ksiądz proboszcz mówi....
        • po-trafie Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 29.05.12, 15:40
          Na tym chyba polega niechec do seksu: popedu brak, napiecia brak, pociagu brak.
          Nie mowie tu o niecheci do danego czlowieka, tylko po prostu braku zainteresowania caloscia zjawiska.

Mam tak ze slodyczami: nie lubie, nigdy nie lubilam, nie wyobrazam sobie wejsc do sklepu i kupic ciastko czy batonika. Po czym go zjesc. Budzi to we mnie tyle entuzjazmu, co jedzenie slimakow ze skorupka: jak ktos chce, to moze, ale ja dziekuje, postoje.
          Mysle, ze jest pewna grupa osob, ktora wlasnie tak ma z erotyzmem.
    • urquhart Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 02.03.12, 07:04
      Rozmawiam czasem z przyjacielem endokrynologiem, ma on do czynienia z pacjentami , pacjentkami którym seks jest obojętny albo odwrotnie mają na jego punkcie hopla z powodu różnych zmian hormonalnych . Zresztą zainteresowanie przychodzi i później naturalnie odchodzi w pewnym wieku w wyniku działania hormonów.
      Więc to nie jest jakiś ewenement
      • niezapominajka333 Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 02.03.12, 07:29
        Przecież tu na forum często zgłaszają się kobiety po urodzeniu dziecka, którym prolaktyna całkowicie wyłączyła ochotę na seks.
        Pamiętam moją aseksualną fazę, chociaż nie dotyczyła tego okresu. Naprawdę seks mógłby nie istnieć. Całkowicie zbędna rzecz w życiu.
        Gdybym przez to nie przeszła, też trudno byłoby mi uwierzyć, że to możliwe.
      • asta9126 Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 14.06.12, 11:34
        urquhart napisał:

> Rozmawiam czasem z przyjacielem endokrynologiem, ma on do czynienia z pacjentam
        > i , pacjentkami którym seks jest obojętny albo odwrotnie mają na jego punkcie h
        > opla z powodu różnych zmian hormonalnych . Zresztą zainteresowanie przychodzi i
        > później naturalnie odchodzi w pewnym wieku w wyniku działania hormonów.
        > Więc to nie jest jakiś ewenement

Wszystko przez te hormony ;) a ludzie sobie nie zdają z tego sprawy. Niektórzy coś z tym zrobią, inni odnajdą w tym pewne zalety, takie jak "święty spokój" czy tam inne ideologie.
    • samsam77 np ja 03.03.12, 13:13
      chciało mi się jeszcze do niedawna, ale jak pomyślę o seksie z zoną to mi się niedobrze robi. Wlaśnie mija 2 rocznica bez bzykania i im dłużej tym bardziej się nie potrzebuje. Od czasu do czasu sam ze sobą, to się liczy?
      • troms46 Re: np ja 03.03.12, 15:50
        Podobnie. Z tym ze mam bardzo atrakcyjna zone, a moja ochota do seksu zaczela stopniowo malec po odkryciu przeze mnie jej romansu( 2 lata temu). Przezylismy to. Teraz lubie przytulic, patrzec na urok kota, ale seks to juz bariera. Jak Ona chce -i to bez mojego orgazmu. Mam jakas blokade.
        • kawusia37 samsam77 03.03.12, 21:15
          samsam77
          No to Ci współczuje ;) wkurza mnie to zeby prosic sie o seks własnego męża ;( duzo razy mi odmówił ale teraz to ja mu odmawiam ,niech wie jak to boli i jakie to jest przykre !!!
          • bez_przekazu Re: samsam77 01.05.12, 19:18
            dlugo tak bedziecie sobie robic na zlosc? czas dojrzec.

kawusia37 napisała:

> samsam77
            > No to Ci współczuje ;) wkurza mnie to zeby prosic sie o seks własne
            > go męża ;( duzo razy mi odmówił ale teraz to ja mu odmawiam ,niech wie
            > jak to boli i jakie to jest przykre !!!
          • cafeman1 Re: samsam77 12.05.12, 13:37
            Moja żona nigdy nie zainicjowała seksu, a jak ja chce to ona odmawia, ostatsnio licze dni ile już mija od ostatniegego seksui mam wynik 98 dni, masakra, zawziąłem się już nigdy nie będę prosił, najgorsze że jej to odpowiada :(
            • abrigado Re: samsam77 16.05.12, 13:16
              98 dni bez seksu?!?! i ty jeszcze masz złudzenia- człowieku
              • samsam77 u mnie ok. 800 dni bez seksu 16.05.12, 23:09
                i złudzeń już nie mam. Trwam......
              • welcometopoland tak - żonom, które były dziewicami i tym co wolą 24.08.12, 12:09
                ...MIEĆ niż BYĆ (tzn. "babo'chłopom")

Przypadek mojej żony:
                > kilku partnerów przede mną ale tylko petting (brak rozbudzenia, niskie libido i poczucie kobiecości)
                > nienawiść do ojca przelewana teraz na mnie a nawet na naszego syna !!
                > separacja rodziców powodująca, że od 15 lat musiała se radzić sama (ze wszystkim)
                > woli inwestować w DOM i OGRÓD, remontować, budować niż np. zaaranżować urlop z seksem na plaży
                > o seksie myśli tylko przy prokreacji

TOKSYCZNY TAKI ZWIĄZEK...
    • kruche_ciacho Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 09.03.12, 09:48
      sa, np moj maz
      seks doslownie raz na pol roku

nie ma nikogo innego, twierdzi ze ma teraz tyle stresow zwiazanych z praca ze w ogole o tym nie mysli

koszmar
    • piorex12 czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks To Jo 25.03.12, 17:23
    • kolorowa_meduza Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 30.03.12, 03:31
      Oczywiście, że są tacy ludzie choć w moim życiu nie było takiej osoby. A czy takich ludzi spotkalam to nie wiem bo nie wypytuję ludzi czy lub jak często to robią.
      Są ludzie z wyłącznym pociągiem do zwierząt, zabawek, tej samej płci, trupów, dzieci itd. i są też ludzie aseksualni - bez pociągu płciowego.
    • money.pl Takich ludzi jest mnostwo,szczegolnie mezczyzn, 31.03.12, 07:18
      choc to moz esie wydac dziwne.Dzis coraz czesciej to kobieta zaczyna i to kobieta
      ciagnie do lozka.Gdyby nie ten nowy "zwyczaj" wielu malzenstw nigdy by nie bylo.
      Coraz czesciej tez zdarz asie,ze ochota na seks dziwnym trafem zanika u kobiety wkrotce
      po urodzeniu dziecka.Takie sa dane statystyczne,w przyszlosci zapewne dzieci bedzie sie juz tylko "produkowac" w jakichs fabrykach na zamowienie.
      • credit-suisse To tylko hormony 31.03.12, 07:23
        To one sprawiaja ze czlowiek staje sie slepy na wiele spraw i mysli tylko o seksie.
        Gdy spada poziom hormonow,nagle wyglada to inaczej;jak powiedzial pewien znany czlowiek
        "kto chcialby sie grzebac w cudzym kanale sciekowym,gdyby nie byl slepy z powodu chemii"
        Dzis,gdy srodowisko jest skazone,zwlaszcza zwiazkami fenolu (np. nonyl-fenol)
        ,coraz czesciej poziom hormonow jest zdegradowany albo zaklocony i powoduje wlasnie zanik pociagu plciowego.
        Co wiecej,wtedy nagle sie okazuje,ze seks jest zupelnie zbedny a zycie bez niego znacznie prostsze,latwiejsze,wygodniejsze a czesto duzo tansze z oczywistych powodow.
        Seks i zwiazana znim nagroda,czyli orgazm,to tylko podstep natury,zeby doprowadzic do potomstwa i przedluzyc gatunek.
        • sabat77 Re: To tylko hormony 31.03.12, 09:15
          Kto by chcial zjadac trupy zwierzat i roslin gdyby nie glod.
          Im dalej pojdziemy, tym blizej wniosku, ze po co zyc, najlepiej od razu polozyc sie do trumny.
          zycie to dar, niewazne czy boga czy natury... Darami trzeba sie cieszyc. Seksem tez.
          • kibol2012 Re: To tylko hormony 02.06.12, 02:22
            Seks jest jedną z wielu form uzależnienia. Praktykowany we dwoje uzależnia obie osoby nawzajem. Uzależnienie rodzi potrzebę wracania do doznań. Tym samym wiąże ludzi, rodząc w nich poczucie wdzięczności, co zbliża ich ku sobie ale zarazem ogranicza ich suwerenność. Jeśli to ograniczenie suwerenności nauczą się cenić jako nową wartość-wspólnotę, to mogą dojść do wniosku, że wspólne dzielenie losu i doznań wolą od dwu niezależnych wolności. Nie może jednak tej wspólnoty warunkować nadzieja na jakiekolwiek korzyści materialne. Doświadczenie wspólnoty musi posiadać wartość samą w sobie, bezwzględną. Seks ma szansę taką parę wspomagać w wytrwaniu przy sobie w okresach zwątpienia.
            Czy to jest miłość? Może? Miłość zawiera przyjaźń i seks dobrowolny, bezinteresowny. O samym seksie nie warto rozprawiać. Jednak ma on wartość soli w chlebie. Chleb bez soli smakuje...specyficznie, ale nie trzeba z nią przesadzać. Okresy bez seksu działają odświeżająco.
          • welcometopoland a skąd wiadomo, że piekło nie jest na Ziemi ?! 24.08.12, 12:12
            sabat77 napisał:

> Kto by chcial zjadac trupy zwierzat i roslin gdyby nie glod.
            > Im dalej pojdziemy, tym blizej wniosku, ze po co zyc, najlepiej od razu polozyc
            > sie do trumny.
            > zycie to dar, niewazne czy boga czy natury... Darami trzeba sie cieszyc. Seksem
            > tez.

Zauważyłeś jako mało ludzi TU wraca po śmierci ??? Może jest im TAM dużo lepiej - po prostu...
            Ziemia to jak mrowisko w Twoim ogrodzie. Czasem zalejesz wodą, czasem sypniesz trutkę a mrówki i tak nie wiedzą o Twoim istnieniu i robią swoje :)
      • iskram Re: Takich ludzi jest mnostwo,szczegolnie mezczyz 20.04.12, 16:51
        Wszystko zaczyna się w umyśle, natomiast kobieta musi mieć odpowiedniego partnera" DO TEGO TANGA TRZEBA DWOJGA" A co się tyczy starszych osób , to bzdura ze nie moga uprawiać seksu ,mogą do póżnej starosci, jeśli chcą, nic na siłę!!!!!!!!!!
        • ppo Nie jeśli chcą, tylko jeśli mogą. 28.04.12, 09:36
          Są pewne choroby, które sprawiają, że nie mogą. Nawet jeśli chcą. Większość raczej chce, bo niby dlaczego nie, choć może niekoniecznie ze starą żoną/mężem.
        • bez_przekazu Re: Takich ludzi jest mnostwo,szczegolnie mezczyz 01.05.12, 19:20
          jasne,to tylko kwestia estetyki. jako osobie 50 letniej seks zaczal sie wydawac coraz mniej etsteyczny i postanowilam z nim skonczyc:) na pewno od tego szybciej nie umre.

iskram napisała:

> Wszystko zaczyna się w umyśle, natomiast kobieta musi mieć odpowiedniego partne
          > ra" DO TEGO TANGA TRZEBA DWOJGA" A co się tyczy starszych osób , to bzdura ze n
          > ie moga uprawiać seksu ,mogą do póżnej starosci, jeśli chcą, nic na siłę!!!!!!!
          > !!!
      • winyl Re: Takich ludzi jest mnostwo,szczegolnie mezczyz 14.06.12, 10:57
        Powiem tak. Czy ktoś widział prognozy ile ludzi ma być na świecie w 2050 roku.Nie wiem,ale dla mnie są zawyżone. Nasze "oprogramowanie" nie pozwoli nam na przekroczenie progu utrzymania gatunku przez planetę/środowisko. Myślę w przyszłości będzie więcej ludzi którym seks będzie obojętny.Przykro tylko patrzeć jak osoba potrzebująca seksu,marnuje się gdy partner odmawia lub zwyczajnie nie chce. Dla mnie szkoda marnować życie i łudzić się że może mu się za chce. A z seksem można się dobrze bawić. Ale Polacy są bardzo konserwatywni. Seks dla większości sam stosunek po bożemu. No przecież na tym możliwości się nie kończą. Gorzej jest jak partner każdy gadżet seksualny,zabawę przed samym stosunkiem widzi jako dewiację, zboczenie czy "kurwienie się". A wiem że bardzo często jeden z partnerów tak się zachowuje. Chyba są badania że Polacy są jedną z najgorzej ocenionych nacji jeśli chodzi gry i zabawy seksualne z powodów wspomnianych wyżej.

Wszystko jest dla ludzi. A jak ktoś sprowadza seks tylko do samej kopulacji trwającej 3-5 min, najczęsciej mężczyzna traci siły po tym czasie.To rzeczywiście po paru razach to może być nudne jak "flaki z olejem".
        • winyl Re: Takich ludzi jest mnostwo,szczegolnie mezczyz 14.06.12, 11:06
          Ludzie jeżeli partner nie chce oglądać partnerki nago lub w ładnej bieliźnie,dotykać w miejscach intymnych i sam odskakuje, niedobrze mu,odwraca się, idzie oglądać TV,grać na kompie jak się partner do niego próbuje dobierać to albo mu partner nie pasuje,albo ma kogoś innego,albo hormonów mu brak,czyli popsuty popęd i szkoda czasu.
        • abrigado Re: Takich ludzi jest mnostwo,szczegolnie mezczyz 14.06.12, 14:24
          co ty pieprzysz?

akurat najintensywniej rozmnażaja się ci, którym tego typu dylematy są obojętne. w Po9lsce najbardziej dzieciaty jest margines społeczny i wszelkiego rodzaju patologia

a w reszcie świata przede wszystkim ludzie o ciemiejszym odcieniu skóry, przede wszystkim w krajach trzeciego świata.

ludzie o dobrowolnym podejściu 2+1, lub 2+2 reprezentują biała populacje europy i ameryki- góra jakieś 400 mln ludzi- a więc około 6-7 % całej ludzkości.

jeszcze 2,3 pokolenia i niebieskooki blondyn będzie taka samą rzadkoscią jak ptak dodo, a biali ludzie o takim podejściu beda stanowić jakieś endemiczne grupki w rodzaju amiszów :P
          • kag73 Re: Takich ludzi jest mnostwo,szczegolnie mezczyz 14.06.12, 15:19
            "a w reszcie świata przede wszystkim ludzie o ciemiejszym odcieniu skóry, przede wszystkim w krajach trzeciego świata."

Kochany, tam jest taki klimat, ze samo powietrze czyni seks ;) Poza tym tam dzieci sa zabezpieczeniem dla rodzicow na przyszlosc. Poza tym nikt nic nie ma, albo ma malo, nie ma raczej wyscigu szczurow kto ma wiecej i lepiej. No i dzieciaki wyrastaja w rodzinach wieloosobowych, kazdy po trochu sie zajmie albo sie nie zajmie, dzieci biegaja samopas, dzieci wychowuja dzieci, fakt, ze nie maja raczej wiekszych perspektyw na przyszlosc i mozliwosci, wiec Cie az tyle nie kosztuja. Do tego mnie komputerow, internetu, filmow porno, wieczorami pradu nie ma, wiec czyms sie trzeba zajac, bo na kompie albo filmu poogladac nie mozna.
            • abrigado Re: Takich ludzi jest mnostwo,szczegolnie mezczyz 14.06.12, 15:23
              > Kochany, tam jest taki klimat, ze samo powietrze czyni seks ;)

Kitty, pacz- wystarczy napisać, że sie bzykało całą noc, zasugerować jednej forumce konkretna wymianę płynów ustrojowych, a już płeć przeciwna zaczyna do człowieka pisać "kochany6"

sabat, ucz się ;)
    • kontest_two Odkryłem piątą 03.04.12, 07:25
      nazywa się feministka.
      • bez_przekazu Re: Odkryłem piątą 01.05.12, 19:21
        glupek
        kontest_two napisał:

> nazywa się feministka.
    • meessi Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 03.04.12, 12:22
      W Kościele Katolickim (w innych może też) jest taka instytucja dziewicy konsekrowanej. Sa to kobiety, które przysięgają zyć w calkowitej czystości przez całe życie. Czytałam kiedys obszerny artykuł na ich temat, i podobno najczęsciej są to własnie osoby, które nie odczuwają żadnych potrzeb seksualnych. Podobno:) takie osoby (bez popędu, nie dziewice konsekrowane) to około 2% populacji.
      • bez_przekazu Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 01.05.12, 19:22
        o,to cos dla mojej 82letniej tesciowej (od 20 lat wdowy),ktora zamierza wstapic do zakonu he he

meessi napisała:

> W Kościele Katolickim (w innych może też) jest taka instytucja dziewicy konsekr
        > owanej. Sa to kobiety, które przysięgają zyć w calkowitej czystości przez całe
        > życie. Czytałam kiedys obszerny artykuł na ich temat, i podobno najczęsciej są
        > to własnie osoby, które nie odczuwają żadnych potrzeb seksualnych. Podobno:) ta
        > kie osoby (bez popędu, nie dziewice konsekrowane) to około 2% populacji.
    • proto Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 04.04.12, 12:05
      Tak, ja od kilku tygodni do takich osób się zaliczam, a całą energię wykorzystuję do pracy w ogrodzie. Będzie super trawnik w tym roku.
    • ferdek_bagietka Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 08.04.12, 13:49
      obserwacje przyrodnicze dowodzą, że wśród zwierząt także zdarza się i homoseksualizm i aseksualizm, a więc tzw. "odchyły od jedynej słusznej normy". czemu by więc miało to nie tyczyć się także człowieka ?
    • szukam1980 Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 11.04.12, 12:05
      Mój mąż :) Przez 1,5 roku nic. Ci co mnie znają nie wierzą, że wytrzymałam...
    • kemot_ski Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 20.04.12, 19:14
      kucurek napisała:

nie:D nie spotkałem:D nie jestem lekarzem, ale mógłbym założyć się, że pewnie istnieje na to jakieś medyczne ujęcie, bo to z gruntu chore jest;)
      • bez_przekazu Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 01.05.12, 19:24
        chore,bo nie pasuej do twoich teorii? a dla mnie moze sa chorzy ci, ktorzy pieprzyliby sie na okraglo.
        kemot_ski napisał:

> kucurek napisała:
        >
        > > no powiedzmy potrzebny tylko raz na pół roku? Spotkał ktoś takiego kogoś?
        > nie:D nie spotkałem:D nie jestem lekarzem, ale mógłbym założyć się, że pewnie i
        > stnieje na to jakieś medyczne ujęcie, bo to z gruntu chore jest;)
    • ppo Są. Księża, zakonnice. Przynajmniej powinni tacy 28.04.12, 09:31
      być. Jeśli kogoś interesuje seks, nie powinien wybierać drogi duchownej.
    • ali.luk535 Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 29.04.12, 18:19
      ja mogę żyć bez seksu, mam męza i 24 - letniego syna, ale zauważyłam obojętność na seks kilkanascie lat temu. Mąż niczego się nie domaga, stanowimy zgodną parę, żyjemy jak para dobrych, zżytych przyjaciół. Odnoszę wrażenie, że brak seksu bardziej nas scala, jesteśmy bardziej odpowiedzialni, gdyż ,,pójście do łóżka,, fałszywie załatwia niedomówienia,jakieś nie dokońca załatwione problemy. Oczywiście piszę o mojej sytuacji i naprawdę jest mi z tym bardzo dobrze, powiedziałabym nawet ,komfortowo.
      • bez_przekazu Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 01.05.12, 19:27
        xgadzam sie z toba. seks to jeszcze jedna karta przetargowa, a tak nie powinno byc w dobry zwiazku.co z tego,ze dogadujecie sie w lozku, kiedy nie macie wspolnego jezyka poza nim?
        jakis czas temu w tv wypowiadala sie znana psycholog,mocno juz dojrzala kobieta,ze zwiazek,ktory ma dobry seks nigdy sie nie ropadnie.juz jej nie wierze....
        ali.luk535 napisał(a):

> ja mogę żyć bez seksu, mam męza i 24 - letniego syna, ale zauważyłam obojętność
        > na seks kilkanascie lat temu. Mąż niczego się nie domaga, stanowimy zgodną par
        > ę, żyjemy jak para dobrych, zżytych przyjaciół. Odnoszę wrażenie, że brak seksu
        > bardziej nas scala, jesteśmy bardziej odpowiedzialni, gdyż ,,pójście do łóżka,
        > , fałszywie załatwia niedomówienia,jakieś nie dokońca załatwione problemy. Oczy
        > wiście piszę o mojej sytuacji i naprawdę jest mi z tym bardzo dobrze, powiedzia
        > łabym nawet ,komfortowo.
    • urquhart Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 02.05.12, 11:09
      kucurek napisała:

Ostatnio koleżanka żony próbowała przekonać mnie że jej mąż nie ma potrzeb już takich.
      Co za ślepota i naiwność. Za jej plecami ślini się na każda babę co nie ma nadwagi jak żona.
      No ale ten majątek, kredyt, dzieci...
      • sabat77 Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 02.05.12, 14:06
        Dziwne, mnie postrzeganie zony nigdy nie wylaczylo ochoty, chociaz wygladala czasem lepiej czasem gorzej. Mysle ze w przypadku kolezanki to raczej myslenie zyczeniowe. Mnie sie nie chce i mam nadzieje, ze jemu tez nie.
        Tudziez padles ofiara podrywu na zasadzie jemu sie nie chce, wiec na co jeszcze czekasz :)
      • ali.luk535 Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 02.05.12, 20:31
        A ja twierdzę, że małżeństwo jest zalegalizowaną formą prostytucji, papierek zobowiązuje, samo określenie ,,obowiązku małżeńskiego,, powinno dać do myślenia. Dlatego powinno się dać większy kredyt zaufania wolnym związkom. Może przeciwnicy tych ostatnich boją się. iż okazałoby się, że kontrakt małżeński mógłby przegrać, jeśli chodzi o trwałość związku.
        • ostatnia_easy Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 18.05.12, 13:54
          Ja też tak uważam. Zalegalizowana prostytucja - tyle, że z jedną osobą.
          Dlatego wszystkie zaproszenia na ślub traktuję jak coś w stylu: "od niedalekiej przyszłości będę dziwką. Chcesz zobaczyć? Przyjedź i się przekonaj..."

Natomiast wzmiankę o weselu zamieniam na
          "poczęstuję afrodyzjakami"

Po czym odchodzę tej osoby, bo przecież ze szmatami i dziwkami nie przystaję na co dzień (nie moje towarzystwo).
        • edipar Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 17.08.12, 12:29
          Jak wyglądałoby życie bez rodziny i małżeństwa? Dzieci spłodzone i pozostawione sobie same. Naprawdę przerażająca wizja zezwierzęcenia i określania małżeństwa zalegalizowaną prostytucją. Małżeństwo jest ustanowione przez Boga, ale dał możliwość wyboru ludziom, aby się zezwierzęcili i bez zasad i odpowiedzialności żyli. Tylko współczuć tym inteligentnym zwierzętom...
    • anna_sla Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 03.05.12, 15:25
      hehe, Dr House stwierdził, że osoba nie potrzebująca seksu jest chora :D... i oczywiście jak zawsze coś tam zdiagnozował ;).. w sumie daje do myślenia nawet jeśli to fikcja. Ja wiem, że moje problemy wynikają z doznanych krzywd w przeszłości, a jestem krucha jak ciasteczko i szybko można mnie złamać.
    • nazikomunista_back Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 04.05.12, 19:53
      Raz na pół roku to po prostu niski poziom albo potrzeb, albo zdolności ich realizowania.
      Seks u ludzi to bardzo skomplikowana sprawa, a brak seksu i ochoty na niego u dorosłego człowieka to zaburzenie, a nie orientacja, podobnie jak nie jest orientacją nekrofilia.
      • iskram Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 07.05.12, 19:23
        Seks jest piekny ,wtedyi tylko wtedy ,gdy obie osoby nie są wobec siebie zakłamane i pragną się wzajemnie - życzę wam wszystkim takiego seksu!!!!!!!!!!
        • pianistaartysta Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 09.05.12, 09:41
          Seks jest piękny tylko i wyłącznie w sakramencie małżeństwa. Seks taki jest błogosławiony przez samego Boga. Co więcej Bóg jest wtedy świadkiem seksu jako trzecia obecna Osoba w w związku małżeńskim. "On jest miłością, która uświęca i uszlachetnia każdy akt małżeński. "
          Dramat młodych ludzi polega na tym, że nie dostrzegają różnicy pomiędzy współżyciem w okresie narzeczeństwa i w okresie małżeństwa. Różnica jest drastyczna! "Seksualność pozbawiona sakramentalnych fundamentów jest tylko czystą żądzą, zaspokojeniem, egoizmem." Podczas współżycia seksualnego poza związkiem małżeńskim, czyli związkiem nieuświęconym , natychmiast pojawiają się demony seksu, namiętności, pragnień ciała. "Gdy ktoś ma pozamałżeńskie stosunki płciowe, to wówczas te nieczyste duchy uczepiają się natychmiast tej osoby, oblepiają ją wszędzie, zaczynają od genitaliów, biorą w posiadanie ciało, hormony, osadzają się w mózgu, zajmują przysadkę mózgową, grasicę i wszystkie ważne miejsca organizmu ludzkiego oraz rozpoczynają produkcję wielkiej ilości hormonów, które pobudzają niskie instynkty. Przekształcają dziecko Boże w niewolnika żądzy, instynktów, pożądania seksualnego. Czynią z niego człowieka, o którym mawia się, że używa życia."
          • zyg_zyg_zyg Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 09.05.12, 09:52
            "Nieczyste duchy oblepiające genitalia"? To są dopiero zboczone wizje.
            • aandzia43 Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 11.05.12, 01:34
              zyg_zyg_zyg napisała:

> "Nieczyste duchy oblepiające genitalia"? To są dopiero zboczone wizje.

Zboczone. W prostocie swej prostej, cielesnej i sybaryckie natury za chuj bym czegoś takiego nie wymyśliła. No, ale jak widać, by wznieść się na wyżyny perwersji erotycznej dobrze jest być żarliwie religijnym ;-) Najwyraźniej jedno oszołomstwo ma moc napędzania drugiego.

• petels Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 16.05.12, 12:06
            Skąd u diabła wiozłeś te teksty , czy to znaczy że do chwili małżeństwa jesteś tylko pianistą .
            Zwinne ręce i nic więcej ? naprawdę ?
    • kemot_ski Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 10.05.12, 23:25
      oczywiście!;) są tacy:) podobno stan duchowny obywa się bez seksu po kres swoich dni na ziemskim padale;)... z naciskiem na podobno;):D
      • gomory Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 11.05.12, 12:03
        > padale;)... z naciskiem

z naciskiem na pedale?
        • justmesad Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 12.05.12, 01:22
          Ja mam taki problem, że mam chłopaka od ponad roku i jakoś nam się nie układa pod względem seksualnym. Nie robimy tego często chociaż ja bym chciała. Istnieje jeszcze taki problem, że nie odczuwam pełnej satysfakcji podczas stosunku. Możliwe z tego powodu ze za mało mnie pieści i nie chce robic tego jezykiem chociaz mi sie to podoba. Z drugiej strony mój chłopak jet bardzo mądry życiowo, dobry dla mnie i pomocny. Nie wiem co zrobić. Czuję się sfrustrowana.
          • gomory Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 12.05.12, 07:40
            Jesli Ty nie potrafisz mu tego wyjasnic, to idzcie razem do seksuologa.
          • kaspera Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 10.07.12, 22:54
            Musicie po prostu o tym poważnie i bardzo otwarcie porozmawiać, co kto lubi, co kogo podnieca itd. My na początku naszej drogi komentowaliśmy z dziewczyną każdy nasz stosunek i myślę, że się siebie nauczyliśmy, w jakimś stopniu staliśmy się perfekcjonistami ;)
    • bucefal76 Re: czy są ludzie którym nie jest potrzebny seks? 12.05.12, 13:24
      Tak Volcanie, raz na 8 lat ale za to bardzo "gwałtownie" :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka