Dodaj do ulubionych

dlaczego boli?

06.09.04, 21:17
Moj chlopak byl moim pierwszym facetem. Odblokowal mnie psychicznie, pokazal,
ze to nie jest zle. Tylko ze podcazas stosunku odczuwalam bol, prawie zawsze.
Wydawalo mi sie, ze łączy nas taki fantastyczny seks, bo wszystko inne, oprócz
samego stosunku sprawiało taką radość i przyjemnośc. Zastanawiam się , czy
wina leżała we mnie, czy w tym facecie?? CZy to rzeczwiście kwestia psychiki?
Obserwuj wątek
    • anula36 Re: dlaczego boli? 07.09.04, 11:58
      raczej nie ad sie tego zdiagnozowac na odleglosc- moze byly jakies problemy z
      nawilzeniem, fizjologia ,czasem wsytarczy tylko zmienic pozycje.
    • your_angel Re: dlaczego boli? 07.09.04, 12:50
      Cieszę się że ktoś wreszcie poruszył ten problem na FORUM! Ja też niestety
      tak "mam" - od początku mojego związku z (teraz już) mężem coś prawie zawsze
      mnie bolało. Nie był to problem z nawilżeniem jak pisze anula, może trochę
      chodziło o pozycję - bo w niektórych mniej bolało... generalnie jednak uważam
      że częściowo na pewno jest to sprawa psychiki jeśli się źle czułam, albo
      podświadomie bałam się że będzie mnie bolało, to tak oczywiście było... Dodam,
      że żaden lekarz niczego nieprawidłowego nie stwierdził. Aha i jeszcze jedno-mój
      mąż jest dość szczodrze obdarzony przez naturę - a to może być również jeden z
      powodów dla którego boli. Może wypowie się ktoś jeszcze kto ma podobne
      doświadcznie?? będę bardzo wdzięczna - bo problem nie zniknął, a nawet nasilił
      się po urodzeniu dziecka (tzn. nie możemy normalnie się kochać)... Proszę o
      poradę
      • anula36 Re: dlaczego boli? 07.09.04, 13:52
        ze po urodzeniu dziecka to sie wcale nei dziwie bo rzeznictwo naszych
        poloznikow jest przyslowiowe. Jesli jeszcze bylas cieta i szyta to 50/50 ze cos
        spaprali. Co robic? wykluczyc problemy natury fizjologicznej i cierpliwie
        probowac mysle.
        Co do bolow ogolnie ( nei zwiazanych z porodem) to sie nei wypowiem,bo nei mam
        takiego problemu bez wzgledu na obdarzenei partnera:)
        • alvi Re: dlaczego boli? 07.09.04, 18:32
          no walsnie, u mnie to tez nie byl problem nawilzenia, pozycje wyprobowalismy
          prawie kazda! Partner tez byl szczodrze obdarzony przez nature. nie wiem. To byl
          pierwszy partner seksualny, kolejnego narazie nie mam. No, ale jesli seks ma
          sprawiac przyjemnosc, a jest jak jest, to ja dziekuje!
          • your_angel Re: dlaczego boli? 08.09.04, 12:13
            Pozostaje życzyć Ci partnera mniej szczodrze "obdarzonego"... ja niestety nie
            będe miała już takiej możliwości ;))
            myślę że jest to problem niejednej kobiety ale nie często o tym mówią, może się
            wstydzą?
            A seks ma sprawiać przyjemność :))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka