urquhart 22.08.16, 15:17 www.polishexpress.co.uk/turcja-pozwala-na-seks-z-dziecmi-trybunal-konstytucyjny-obnizyl-wiek-ochronny-12-lat/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marek.zak1 Re: Postęp? 22.08.16, 16:08 A jak to jest w Izraelu? Nie tak samo? www.studnia.org/piaseczno/swieta.htm Odpowiedz Link
urquhart Re: Postęp? 22.08.16, 23:41 zawle napisała: > A skąd ten tytuł? Twój. No bardziej twój, zainspirowany twoimi przemyśleniami że świat idzie sumarycznie do przodu a to jedynie my boimy się tej zmiany... Odpowiedz Link
marek.zak1 Re: Postęp? 23.08.16, 17:41 triismegistos napisała: > Czy wiesz co oznacza słowo "sumarycznie"? ------------------------------------- Sumarycznie my nie chcemy, żeby ludzie z Afryki czy Bliskiego Wschodu wtrącali się do naszych spraw ze swoimi standardami, ale to nas nie powstrzymuje do narzucania im naszych standardów. Odpowiedz Link
cipomir Re: Postęp? 23.08.16, 17:47 triismegistos napisała: > Czy wiesz co oznacza słowo "sumarycznie"? > Chodzi chyba o to, że świat się cofa w wielu dziedzinach, ale w jeszcze większym stopniu idzie do przodu w innych, więc sumarycznie idzie do przodu. Ja przynajmniej pozytywnie odczytałem zdanie Urq., bez problemu. Natomiast co do meritum - wydaje mi się, że w 21. wieku świat się jednak bardziej cofa sumarycznie, więcej problemów niż postępu, ale może mi się zdaje. Odpowiedz Link