makzegzu 28.07.18, 11:36 A słońce wysoko wysoko świeci pilotom w oczy... www.youtube.com/watch?v=GQR23MupMrA Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
makzegzu Re: Kilka piosenek 28.07.18, 11:41 Mąż zmarł też w wieku 67 lat i też w upalne dni, zresztą na południu Włoch, w małej miejscowości niedaleko Neapolu www.youtube.com/watch?v=CzMnKgYY0A0 Odpowiedz Link
zawle Re: Kilka piosenek 28.07.18, 11:51 www.youtube.com/watch?v=I23Y5GqdAaM Moja ulubiona.... Odpowiedz Link
makzegzu Re: Kilka piosenek 28.07.18, 12:23 Doskonała i pasuje do Ciebie, pozytywne wibracje uczuciowe. Zastanowię się nad swoją ulubioną Kory. Pierwszy i jak się potem okazało jedyny raz byłem na koncercie Maanamu w 1981r. jako nastolatek. W Sali Kongresowej była śmietanka młodzieży stołecznej i co mnie zaskoczyło... wiele z niej było już narkomanami, polski mak którego uprawa zakazana jest w 21. wieku zbierał obfite żniwo. Odpowiedz Link
makzegzu Re: Kilka piosenek 28.07.18, 12:28 Przez 10 lat jeździliśmy co rok do Dębek nad morze. Na gitarach akustycznych za rzucony grosz grali tam i śpiewali znane utwory jak Wish You Were Here - nieraz bardzo dobrze - młodzi ludzie. Chyba Bogdan, pisze z pamięci, polski Nigeryjczyk też tam grał i wkrótce potem zobaczyłem go w tv w roli...basisty Maanamu:) Odpowiedz Link
makzegzu Re: Kilka piosenek 28.07.18, 12:42 Mój ojciec wtedy w latach 80. wrócił kiedyś wyraźnie poruszony z ogródków działkowych i wręcz wstrząśnięty opowiedział jak w ogródku sąsiednim zastał młodego porządnego chłopaka z porządnej rodziny wycinającego nie swoje maki. Zainterweniował, a tamten bardzo kulturalnie wyjaśnił mu że jest narkomanem i co się z tym wiąże. Ojciec ustąpił i wstrząśnięty wrócił do domu. Odpowiedz Link
makzegzu Re: Kilka piosenek 28.07.18, 12:56 W moim otoczeniu nie było narkotyków, a jeden bliski kolega często śpiewał gdy się mocno zaprawił etanolem: A planety szaleją, szaleją... Odpowiedz Link
makzegzu Re: Kilka piosenek 28.07.18, 13:56 W zimie 1986 studenci polscy byliśmy w Helsinkach, dojechaliśmy tam pociągiem przez Rosję radziecką - jedyny raz kiedy tam byłem. Mieliśmy ze sobą trochę płyt winylowych polskich artystów, trochę daliśmy w Leningradzie (typowa wielkorysyjska odpowiedź na ten dar: "U nas też tacy są!". W Helsinkach okazało się, że Maanam jest tam znany paru osobom ze środowisk alternatywnych bo koncertował tam z tym pamiętnym skutkiem. Chłopak fiński który miał boutiq wziął kilka LP Maanamu na sprzedaż, ale nie chciał zapłacić pieniędzmi, tylko swoim towarem, barter:) Odpowiedz Link
makzegzu Re: Kilka piosenek 28.07.18, 13:11 Moją ulubioną piosenką Kory, Maanamu jest "1984", tutaj live: www.youtube.com/watch?v=_dxzkyB7sts Odpowiedz Link
makzegzu Re: Kilka piosenek 28.07.18, 15:35 Prawdę mówiąc nie rozumiem dlaczego tak mało jest ludzi otwartych na jakiś temat a tylko ściskających dupki przy komputerach... Jest okazja wyrażamy siebie Odpowiedz Link
makzegzu Re: Kilka piosenek 28.07.18, 15:43 Forum jak to, to nie jest urząd gdzie naczelnik wskaże co robić albo naznaczy wykroczenie etc. To nie jest miejsce codziennych walk z miejsc pracy. To jest miejsce bardziej artystyczne, niż urzędowe. Odpowiedz Link
makzegzu Re: Kilka piosenek 28.07.18, 16:02 No cóż, w takim razie zostawiam Was i walczcie sobie dalej o stanowiska na forum odpowiednie dla waszych ego I'm not interested Odpowiedz Link
gogol77 Re: Kilka piosenek 28.07.18, 16:57 makzegzu napisał(a): > Jest okazja wyrażamy siebie> Ale co mam wyrażać jak ja się na tym po prostu nie znam. Jestem mało muzykalny. Po epizodzie, który opisywałem jak to w kiosku jedna śpiewała bo "życie jest piękne - umówiłam się z facetem" i gdy TJ odmówiła śpiewania z radości, że umówiła się ze mną - ja drocząc się, powiedziałem, że to może ja będę. TJ popadła wtedy w panikę i błagała, żeby nie! Fakt ten świadczy sam za siebie w temacie mojej muzykalności. A wolę Steczkowską niż Jackowską i to raczej za to, że Steczkowska mi się zwyczajnie podoba. ----------------------------------------------- Odpowiedz Link
gogol77 Re: Kilka piosenek 28.07.18, 17:05 Podobno lepiej śpiewam jak jestem wypity (i to nie tylko Góralu...) ale ja ciągle jeżdżę autem :-( ----------------------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link
aandzia43 Re: Kilka piosenek 28.07.18, 16:19 makzegzu napisał(a): > A słońce wysoko wysoko świeci pilotom w oczy... > > www.youtube.com/watch?v=GQR23MupMrA Moja ulubiona. Kora odeszła w jedno z najpiękniejszych zaćmień Księżyca na przestrzeni kilkudziesięciu lat :-) Zauważyłam, że śpiewała z miękkim akcentem wschodniej Polski, bez małopolskiego szczekliwego staccato ;-) Córka emigrantów zza Buga. Odpowiedz Link