Dodaj do ulubionych

antykoncepcja - co lepsze??

02.06.05, 15:32
mam pytanie?? zastanawiamy sie z żoną co wybrać?? plasterki które ogólnie
wychodzą bardzo drogo (koło 60zł na miesiąc) czy może wkładka mirena (większy
wydatek jednorazowy). kiedyś żona nosiła wkładkę i była bardzo zadowolona.
ale może ktoś z was uzywał jednego i drugiego i się podzieli swimi
doświadczeniami
Obserwuj wątek
    • anula36 Re: antykoncepcja - co lepsze?? 02.06.05, 17:51

taka decyzje musi podjac zona w porozumieniu ze swoim ginekologiem anie
      uczestnikami forum- lekarz ktory ja zbada, przeprowadzi wywiad doradzi
      najlepiej.
      • presio5 Re: antykoncepcja - co lepsze?? 02.06.05, 22:12
        anula!! już kiedyś ktoś ci powiedział że jesteś osobą ktora na wszystkom się
        zna!! jak nie masz nic do powiedzenie nie gadaj nic!! takich znachorów kiedyś
        na stosach palili!! nie interesują mnie psychlgiczne!! zadałem konkretne
        pytanie i interesuje mnie opinia osób ktore używają tej antykoncepcji!! akurat
        w przypadku mojej żony może sobie wybrać!! tak jakoś się dziwnie złożyło!! o
        plastrach znalazłem opinie pań które ich uzywają ale o mirenie nic!! tylko na
        forach zagranicznych ale interesuje nas zdanie polskich pań!!
        • anula36 Re: antykoncepcja - co lepsze?? 02.06.05, 22:28
          proponuje w takim razie udac sie na forum "antykoncepcja" ktore zajmuje sie
          taki problemami, oto link:
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=15080
          bo jak widzisz nie roi sie tutaj od opinii o mirenie.

• marcin1973 Re: antykoncepcja - co lepsze?? 02.06.05, 22:33
            zaraz Ci się oberwie, że na Forach, też się znasz!!!!:--------)))
            anula36 napisała:

> proponuje w takim razie udac sie na forum "antykoncepcja" ktore zajmuje sie
            > taki problemami, oto link:
            > forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=15080
            > bo jak widzisz nie roi sie tutaj od opinii o mirenie.
            >
    • anula36 Re: antykoncepcja - co lepsze?? 02.06.05, 22:34

p.s. w czasach kiedy znachorow palono na stosach gosci obrazajacych gospodarza
      wbijano na pal - wiec ciesz sie ze juz sie skonczyly.
      • anula36 Re: antykoncepcja - co lepsze?? 02.06.05, 22:39

hehe na szczescie piesie szczekaja a Anula idzie dalej:)
    • yoric Re: antykoncepcja - co lepsze?? 03.06.05, 00:38
      Fakt, że pytanie było konkretne i sensowne, ale Anula również ma pełną rację
      (co do ostatecznej decyzji) - więc nie rozumiem, skąd taka nerwowa reakcja?
      pzdrv
      • anula36 Re: antykoncepcja - co lepsze?? 03.06.05, 00:45

bo to forum w ogole jest nerwowe, forum nerwowe bo uczestnicy nerwowi, newrowwi
        bo wysposzczeni:)
        Swoja doroga milo robic za geniusza i znachora chocby tutaj:) W realu mi sie to
        nie zdaza.
        Swoja droga sama jestem kobieta i mam swiadomosc, przez doswiadczenia wlasne,
        ze te same srodki anty moga dzialac bardzo roznie nie tylko u roznych osob ale
        nawet u jednej w roznych okresach jej zycia- nie ryzykowalabym wyboru
        antykoncepcji na podstawie wrazen innych kobiet z ich stosowania.
        Rownie dobrze mozna rzucac moneta.
        • alien81 Re: antykoncepcja - co lepsze?? 07.06.05, 15:12
          Na forum można uzyskać tylko podpowiedź, a anula36 ma rację: tylko ginekolog
          może doradzić właściwie.

Tabletki stosuję od około 3 lat, przez ponad 2 lata była Diane35 i o dziwo
          bardzo dobrze sobie radziłam (a przecież to "końska" hormonów). Teraz mam
          droższe tableki, z małą zawartością i też jest ok. Ale generalnie: żadnych
          eksperymentów. Najpierw badania, sprawdzenie stanu wątroby a potem działanie.
          Czasami trzeba wypróbować dwa, trzy rodzaje, zanim trafi się na właściwe
          tabletki. I trzeba się liczyć z tym, że zatrzymana w organizmie woda to będą 2-3
          dodatkowe kg (ale piersi też wtedy rosną, więc to nie tragedia) i że można na
          początku płakać nawet na reklamach (ja tak miałam:) Po odstawieniu tabletek
          trzeba się liczyć z pryszczami czy przetłuszczaniem się większym cery, ale nie
          jest to aż takie straszne i wraca się dość szybko do normy. Im lżejsze tabletki
          tym mniejsze ryzyko.

http://polki.wp.pl/kat,1680,wid,763854,wiadomosc.html?_err=1&ticket=5338231397934199Pcq21ZraBCd3JHnVixop%2FpBGVjTa3px1t9epfa7EMLg0zBYY3f5ZS1fLXuA9CZqkjGf5VY%2BlzVuvwLXe9HoidgFsPAiX07niq1N83%2F4p4HSgrkaBE%2BEn%2Bgx09zM2dibz

Nie wiem, ale wkładek domacicznych jakoś się boję, a i tak jestem za młoda.

Plasterki stosuje moja koleżanka i jest bardzo zadowolona, bo odczuwała wiele
          rodzajów skutków ubocznych przy tabletkach anty. Ale znowu znajoma po
          plasterkach miała dosłownie miesięczną miesiączkę i mocno przytyła, więc różne
          wiadać bywa. Tabletki mają ten +, że natychmiast można je odstawić, gdy zacznie
          się dziać coś nie tak. Plasterka się nie odstawi.
          • anula36 Re: antykoncepcja - co lepsze?? 07.06.05, 15:16
            a nie mozna zwyczajnie odkleic i juz?
            Gorzej z zastrzykiem- tego przez 3 miesiace sie nie odstawi:(
          • alien81 Re: antykoncepcja - co lepsze?? 07.06.05, 15:19
            Acha, i oczywiście przy tabletkach anty zero opalania! Najwyżej lekkie złapanie
            słoneczka, ale nie jest to na pewno metoda dla niestrudzonych plażowiczek lub
            kochających solarium, chyba że chce się mieć plamy na twarzy i większe
            zagrożenie zachrowania na raka:)
    • pogoda25 Re: antykoncepcja - co lepsze?? 07.06.05, 15:55
      ja mam wkłądke NovaT i kosztowała niecałe 50zł-ani razu mnie nie zawiodła:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka