czubata Re: Stan mieszany mam 16.05.10, 10:05 do tej pory nie jestem w stanie pojąć co to jest do jasnej anielki ten stan mieszany,tak nazwała moja lekarz mój ostatni epizod. Odpowiedz Link
chattetoutenoire Re: Stan mieszany mam 16.05.10, 11:56 Też mam to wpisane w karcie. Ale od dzisiaj chyba wchodzę w manię, też będzie trzeba zmienić Współczuję, stan mieszany niedobry, wykańcza strasznie. Ale nie martw się, to CHAD, więc za jakiś czas się na pewno coś odmieni. Oby na lepsze. Kurde, mam zaiście dobry humor, przepraszam... Odpowiedz Link
38takatam Re: Stan mieszany mam 16.05.10, 14:52 Mam CHAD mieszany z czesta zmiana faz-gorszego nie ma. Ale statnio chad po lamotrygince odszedl do lamusaZab. osobowosci za to daja wycisk.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
czubata Re: Stan mieszany mam 17.05.10, 10:07 A ja może jednak mam te zaburzenia osobowośći.Wczoraj zrobiłam coś by zwrócić na siebie uwagę Miśka,bo ostatnio mieliśmy scysję i Misiek mnie trochę olewał,nie mogłam tego znieść.Manipulacja jak w mordę strzelił,nie mam co sobie wmawiać że mam tylko chad. Odpowiedz Link
kara.mija Re: Stan mieszany mam 17.05.10, 10:33 Ja siebie też podejrzewam o takie g..no. Raz tak a raz siak. Do doopy. Odpowiedz Link
kebli Re: Stan mieszany mam 17.05.10, 13:17 Cóż, jak się u mnie objawia stan mieszany? Ano tak, ze raz jestem prze szczęśliwa, za chwilę chce mi się płakać, potem mam stan lękowy a przeważnie to jestem permanentnie wk*rwiona i najchętniej bym pozabijała wszystkich dookoła. Wszystko mnie denerwuje. Raz mam całą masę energii, a za chwilę chce mi się spać i śpię po 12 godzin na dobę. A do tego jestem potwornie, niewyobrażalnie nie-fizycznie zmęczona. Oczywiście bardzo się pilnuję, żeby nie narobić głupot. Jedna dobra rzecz jaka z tego ostatnio wyszła, to to, że nie dałam się chamsko wykorzystać. A jak to u was wygląda? Odpowiedz Link
kara.mija Re: Stan mieszany mam 17.05.10, 16:38 u mnie bardzo podobnie - permanentne zmęczenie, smutek do łez, chwile euforii i oczywiście dużo, dużo złości a i odrobina zobojętnienia na chwilę taki letarg jakby .... Odpowiedz Link
fiziunia1 Re: Stan mieszany mam 19.06.10, 22:27 JA tez mam stany mieszane Mysli samobojcze, agresja , raz pobudzenie, raz spowolnienie, raz zamkniecie w sobie a innym razem a bardzo otwarta jestem. I czasem taka szczesliwa sie czuje ze placze ze wzruszenia bo swiat jest piekny xD A dawniej miewalam czyste dlugie hipomanie, wtedy bylo cudownie...A teraz do gory dupa sie wszytsko wywrocilo, pomieszalo Odpowiedz Link
fiziunia1 Re: Stan mieszany mam 19.06.10, 22:30 A no i nieraz mam napady smiechu np. jak place za zakupy w sklepie.I czasem jakas dziwna stabilizacje(?) ze nie mam w ogole emocji tylko taka powazna twarz i nic mnie nie smiesszy ani tez nie smuci(nie wiem co to ma byc). Odpowiedz Link
znowusensi Re: Stan mieszany mam 17.05.10, 19:00 Taaa- śmiech na przemian z płaczem. Skąd ja to znam? Najbardziej denerwuje domowników Odpowiedz Link
kebli Re: Stan mieszany mam 17.05.10, 21:14 Właśnie miałam syndrom amfetaminy. Walnęłam dwa afobamy na uspokojenie, bo przeca bym wszystko rozniosła. No i jak zwykle kompromitacja I wstyd się pokazać. Bosh, jak ja tego nienawidzę!!!!! Odpowiedz Link
start.hill Re: Stan mieszany mam 17.05.10, 21:19 Lepiej bym tego nie okreslila. Przepraszam za plagiat ale drukuje, w celu jak najbardziej dla mnie przeogromnie waznym. Dzieki. Odpowiedz Link
start.hill Re: Stan mieszany mam 17.05.10, 22:06 O twoj post mi chodzilo. cos mi sie tu miesza Odpowiedz Link
start.hill Re: Stan mieszany mam 17.05.10, 22:10 dzien swistaka mam.. albo to kara za plagiat.. wiec, klikam na odpowiedz przy thousand.broken.mirrors a wyskakuje na dole prosze o doksztalcenie Odpowiedz Link
drugikoniecswiata Re: Stan mieszany mam 17.05.10, 22:42 nie, to nie świstak, ja już też się na to nacięłam jak odpowiadasz i wracasz do tego samego wątku to ta odpowiedź potrafi się pojawić w losowym miejscu, jak wyjdziesz z powrotem na forum i potem wrócisz zwykle już jest tam gdzie miała być. no albo ja mam hodowlę świstaków, to też możliwe w takim razie pozdrawiam w ich imieniu PS BTW głosujcie na miśki i świstaki razemdlatatr.pl/ albo na co tam chcecie, ale głosujcie Odpowiedz Link
kebli Re: Stan mieszany mam 18.05.10, 10:32 U mnie niestety syndrom amfy wiąże się ściśle z syndromem klauna Gorzej być nie może, rzygać mi się chce A pani psycholog odwołała wizytę. Odpowiedz Link
drugikoniecswiata Re: Stan mieszany mam 18.05.10, 18:42 Zawsze mnie zastanawiało, skąd dane o tych firmach? Odpowiedz Link
drugikoniecswiata Re: Stan mieszany mam 18.05.10, 20:00 To nie miało być wątpienie, ino pytanie. Ja się głęboko identyfikuję z poglądami pro-eko, ale z obserwacji polskich ruchów/organizacji ekologicznych mam wrażenie, że często działają w nich głównie fanatyczne nastolatki (czasem przerośnięte), a sama wyrosłam i z jednego, i z drugiego. Więc jak czytam takie informacje, to lubię pewne źródła, i tyle. I myślę, że dopiero wtedy ruch eko stanie się wiarygodny. Tak czy siak, do milki można napisać w tej kwestii. Portal petycje.pl dobrze się do tego nadaje. Odpowiedz Link
fiziunia1 Re: Stan mieszany mam 19.06.10, 22:33 A kiedys jak bralam seronil to sie zesikalam ze smiechu w spodnie pod sklepem xD Sikalam ze smiechu a w glowie i tak smutek i mysli smaobojcze. To chyba stan mieszany? nie? Odpowiedz Link
kebli Re: Stan mieszany mam 19.06.10, 23:23 Nie, to już psychoza. Stan mieszany tak nie wygląda. Boshhhhhh fizia idź do jakiegoś eksperta i go o wszystko wypytaj bo już mi ręce opadają do podłogi jak cię czytam. Odpowiedz Link
quaxo Re: Stan mieszany mam 30.07.10, 01:50 Podzielę się z Wami, znalazłem w necie: "sześć rodzajów stanów mieszanych: * manię depresyjno-lękową (mania dysforyczna według późniejszego nazewnictwa) * depresję z pobudzeniem psychoruchowym (depresja agitowana według późniejszego nazewnictwa) * manię z ubóstwem myśli * osłupienie maniakalne * depresję z gonitwą myśli * manię zahamowaną " Cały artykuł tutaj: online.synapsis.pl/Slowniczek/Stan-mieszany.html Nie znoszę stanów mieszanych. Odpowiedz Link
awanturka Re: Stan mieszany mam 30.07.10, 09:20 To dużo wyjaśnie - czytając ten wątek byłam zdezorientowana bo tutaj głownie piszecie o stanach mieszanych jako o stanach gdzie objawy hipomanii/mani przeplatają się z objawami depresji (ale nie mieszają - są oddzielone w czsie, choć zmieniają się szybko). U mnie to wygląda inaczej a lekarz to nazywał stanem mieszanym. A wygląda tak - pobudzenie, gonitwa myśli, drażliwość, podejrzliwość (wszyscy są przeciwko mnie), dużo pomysłów, które domagają się natychmiastowej realizacji a równocześnie nastrój depresyjny, wewnętrzna rozpacz, rozdarcie z myślami samobójczymi włącznie. To dużo gorsze niż depresja, tak jak pisali tu niektórzy. I duzo niebezpieczniejsze - prawdobodobieństwo realizacji myśli samobójczych większe niż w depresji (inaczej niż w depresji - wzmożony napęd). Odpowiedz Link
dr.zabba Re: Stan mieszany mam 30.07.10, 10:58 podobny, jak opisujesz, stan mieszany miałam w czasie ostatniej ciąży, chodziłam podminowana cały dzień, gonitwa myśli, a potem nocami nie spałam rozpisując na kartkach A4 sposoby odebrania sobie (i dziecku) życia razemnabiegunach.blogspot.com kumaty.blogspot.com zapiski z paranoi Odpowiedz Link
dokacpe1 Re: Stan mieszany mam 30.07.10, 22:52 Mój stan mieszany wygląda tak: Najczęściej leżę, ani ręką ani nogą a w środku euforia, która dzieli się miejscem z ogromnym przygnębieniem. Dodam, że oczy mam takie jak bym się upiła.Czasami mnie niesie gdzieś mimo tego uziemienia.I wygląda to tak, że raz leżę, raz mnie niesie.Raz dominuje euforia, raz przygnębienie.Raz się śmieję, raz płaczę. W samej depresji nie mogę płakać. W mieszanym jest inaczej. Odpowiedz Link