Dodaj do ulubionych

Pseudoefedryna

04.02.11, 12:15
Hej!
Mam pytanko, wyczytałam, że w syropie, który piję na kaszel znajduje się pseudoefedryna. W ulotce nie było napisane, że nie wolno jej przyjmować z naszymi lekami. Ja jednak mam wątpliwości czy mogę to brać. Ten syrop nazywa się Actitrin. Wie ktoś coś na ten temat? Proszę, doradźcie big_grin
Obserwuj wątek
    • quaxo Re: Pseudoefedryna 05.02.11, 18:56
      Sprawdź ulotkę z twoich leków.

Ja bym powiedział, że może się zwiększyć lub zmniejszyć ciśnienie i pojawić kołatanie serca - ale to tak na chłopski rozum.
      • ergo_pl Re: Pseudoefedryna 05.02.11, 20:37
        Kebli, brałam leki z pseudoefedryną, bo nawet nie wiedziałam, że jest interakcja z "naszymi". Tyle tylko, że przez krótki czas.
        • beatrix-kiddo Re: Pseudoefedryna 06.02.11, 15:57
          Ja też brałam, nic się złego nie działo.
    • 39.a Re: Pseudoefedryna 12.01.16, 15:21
      Wątek-staroć, ale się podepnę. Od wczoraj przyjmuję Cirrus, zaliczyłam bezsenną noc i dalej nie mogę zasnąć, mocne pobudzenie. Bardzo uważam, żeby nie narozrabiać. Lekarz nie pomyślała. Lek pomógł, ale tak bardzo chcialabym się wyciszyć. Pojutrze go odstawię. Musiałam się poskarżyć.
      • dzedlajga Re: Pseudoefedryna 12.01.16, 16:09
        Wszystko zależy od konkretnej osoby. Ja czasem biorę ibuprom zatoki jak jestem wyjątkowo zdechła a muszę żyć i pomaga. Biorę też jak mam problem z zatokami i nigdy mnie nie pobudził nadmiernie. No ale fakt, może rozbujać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka