Dodaj do ulubionych

Obrzeram się i wymiotuję

25.02.11, 20:24
a dokładniej prowokuje wymioty bo po obżarciu jest mi mdło. Robiłam sobie bilans wagi ciała z której wynika że moja waga jest w normie, moje ciało mi się nie podoba ale nie czuję się tym aż tak mocno zgnębiona.Robiłam sobie też test na bulimię,taki internetowy z którego niby wynika że mam problem.Nigdy wcześniej takich problemów nie miałam,no ale wyglądałam dawnej jaki zapałka. Obżeram się wieczorami,chociaż nie jest to głód,to jakiś przymus, po czym źle się czuje i fizycznie,ale chyba też psychicznie,chociaż złego samopoczucia psychicznego w związku z wyglądem nie chcę do siebie dopuszczać. Czy to już bulimia? Takie zachowania pojawiły się u mnie po kwetapinie, no przynajmniej taka jest zbieżność wydarzeń.
Obserwuj wątek
    • czubata Re: Obrzeram się i wymiotuję 25.02.11, 20:26
      No i przepraszam za błąd w nagłówku,miało być obżeram, analfabetka jestem tongue_out
    • dr.zabba Re: Obrzeram się i wymiotuję 25.02.11, 20:56
      takie coś dziś znalazłam:
      syndrom nocnego jedzenia

znam, Czubatku, znam to, co opisujesz - tylko nigdy nie udało mi się zwymiotować, choć próbowałam...

pewnie to po kwetiapinie, niestety
    • beatrix-kiddo Re: Obrzeram się i wymiotuję 25.02.11, 21:17
      To może być albo po kwetiapinie (nie znam leku, zgaduję), ja tak miałam kiedyś po Zybanie - lek na rzucanie palenia, ta sama substancja czynna co w Wellbutrinie.
      Może to być też objaw silnej nerwicy.
      • czubata Re: Obrzeram się i wymiotuję 26.02.11, 11:36
        W syndromie nocnego jedzenia pasuję tylko do dwóch pierwszych punktów smile Też pomyślałam że przyczyną może być kwetapina, ale nie wyczytałam w ulotce że taki może być skutek uboczny.https://emoty.blox.pl/resource/zastanawia.gif
        • dr.zabba Re: Obrzeram się i wymiotuję 26.02.11, 18:52
          Moje wieczorne obżeranie się też nie pasuje do tego syndromu. Jest skrzyżowaniem bulimii i ew. tego syndromu. A w ulotce od kwetiapiny nie piszą o zwiększeniu masy ciała?
          • czubata Re: Obrzeram się i wymiotuję 26.02.11, 19:09
            Piszą,ale nic o wymiotach i obżarstwie.Można mieć zwiększone łaknienie jak to po lekach, ale ja nie odczuwam przecież głodu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka