Dodaj do ulubionych

Subdepresja chyba

28.02.11, 14:45
Pytanie mam jedno, długo to jeszcze może trwać?
Biorę abilify już 2 miechy. I co? Nic sad Natrętne myśli jak były tak są. Bardzo przygnębiające, natarczywe i męczące. Znowu zaczynam z nimi walczyć metodą na przesypianie. Nic mi się nie chce, do niczego się nie mogę zmobilizować. Pracę zawalam, angielski zawalam, wolontariat zawalam. Nic mi nie wychodzi. Takie w każdym razie mam przeświadczenie.
I ja wiem, że ono jest głupie i nieprawdziwe. A skąd wiem? Bo sesje miałam, i mam ze wszystkich przedmiotów 5, poza jednym z którego mam i tak 4,5. W życiu jeszcze tak dobrze mi sesja nie poszła. A ja co? Zamiast się cieszyć to najchętniej bym waliła głową w ścianę.
Z wściekłości, że nie umiem się cieszyć tym co mam, że mam ochotę wyć, że najchętniej zeszłabym z tego świata i dała sobie i innym spokój.
Próbuję tłumaczyć to P. Nie rozumie. Obiad ugotuje, herbaty zrobi, śniadanie dostanę do łóżka, ale nie rozumie.
A mnie jest tak strasznie, potwornie smutno.
Obserwuj wątek
    • kebli Re: Subdepresja chyba 28.02.11, 14:46
      I nawet, że tu i że to piszę wzbudza we mnie nieodparte poczucie winy. Dno sad
      • czubata Re: Subdepresja chyba 28.02.11, 17:01
        To minie. To taki sezon na depe. Trzeba to jakoś przetrzymać. 3maj się kiss
      • quaxo Re: Subdepresja chyba 28.02.11, 22:16
        U mnie też trwa i trwa i trwa.
    • eydur8791 Re: Subdepresja chyba 28.02.11, 17:30
      dokładnie Cię rozumiem cały luty mam to samo jakiś cholerny marazm i inercja ale staram się coś robić tyle że akurat niekoniecznie jest to to co powinienem...
    • kisunob Re: Subdepresja chyba 28.02.11, 19:50
      Jedno pytanie, jedna odpowiedź.
      Nikt tego nie wie kiedy.
      Każdy reaguje inaczej.
      Przed nami wiosna.
      Przejdzie !
    • 36.a Re: Subdepresja chyba 28.02.11, 20:34
      nie wiem jak dziala lek, ktory bierzesz. wiem tylko ze kwetiapina wycisza wiekszosc gupich mysli. jest przepisywana tez na schizofrenie.
      gratulacje z powodu sesji, a P. kimkolwiek by nie byl: okazuje uczucie przez dzialanie, nie kaz rozumiec.
      ja tez nie rozumiem, dlaczego Ci zle, chociaz obiektywnie nie powinno big_grin no i: sesja potrafi zrobić niezły drenaż w chęciach do życia. trzymaj się ciepło.
    • kebli Re: Subdepresja chyba 01.03.11, 08:48
      Dla wszystkich was kiss
      36.a:
      Faktycznie, okazuje przez działanie, to chyba nawet lepiej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka