Dodaj do ulubionych

Jestem normalna

16.05.11, 14:40
Tak właśnie postanowiłam: jestem normalną kobietą, która co prawda musi do końca życia brać tabletki (stabilizatory), ale pozostaję w normotymii i trwałej remisji. Tak właśnie jest z moim SM. Mogłabym siedzieć w wózku inwalidzkim, a mam się świetnie. Mózg podjął utracone funkcje. I tak będzie z CHAD: przetwam lepsze i gorsze chwile, siłą woli życia wyrwę się z morderczej karuzeli. W hypokampie w mózgu powstaną nowe neurony. Wizualizuję to.To udowodniona naukowo plastyczność mózgu.Tak być musi i tak się stanie. Amen.
Obserwuj wątek
    • obecna_xyz i jeszcze... 16.05.11, 14:43
      Dziś ostatecznie odstawiłam antydepresanty. Oszczędzam wątrobę, żołądek i kasę. Redukuję poziom hypomanii. Pozdrowienia smile
      • czubata Re: i jeszcze... 16.05.11, 15:04
        I słusznie że sobie tak myślisz. Im bardziej pozytywnymi myślami człowiek karmi swój umysł, tym łatwiej mu osiągać cel. redukuj poziom hipomanii, idealna sytuacja to u nas taka kiedy jesteśmy lekko ale to tylko lekko nad kreską. Ugadałyśmy się z moją psy ostatnio właśnie że ja ponoć od stycznia mniej więcej jestem trochę w hipo, ale zaproponowała nic z tym nie robić bo nie jest to uciążliwe.Tylko mam pilnować snu, dopóki śpię normalnie,może tak być jak jest. smile
        • singapurkaa Re: i jeszcze... 17.05.11, 08:13
          Wszyscy jesteśmy normalnismile
          Dawno mnie tu nie było.
          pozdrawiam.
          • psiakostka11 Re: i jeszcze... 17.05.11, 09:43
            Popieram z całego serca.
            Wszyscy jesteśmy normalni.
            Wizualizacje i siłę woli do utrzymywania stabilnego nastroju tyż zastosuję.
      • eydur8791 Re: i jeszcze... 17.05.11, 13:20
        Obecna życzę Ci jak najlepiej, ale z doświadczenia wiem, że naprawdę żeby wyjść siłą woli trzeba mieć dużo samozaparcia. Więc, gdy jednak dojdziesz do wniosku, że jednak potrzeba iść do lekarza i wrócić do antydepów, to nie wahaj się. Wiem z autopsji, że upór w tej sprawie nie ma sensu, a tylko szkodzi

A ja nie jestem normalnytongue_out bo dzielę ludzi na nienormalnych i bardziej nienormalnychbig_grin
        Dla jasności siebie umieszczam w tej drugiej kategoriismile
        • psiakostka11 Re: i jeszcze... 19.05.11, 09:33
          Swoją drogą ciekawe spostrzeżenia eydur8791 odnośnie podziału na nienormalnych i jeszcze bardziej nienormalnych wink
          • obecna_xyz Jest OK 19.05.11, 18:31
            Normalne życie normalnych ludzi jest po prostu piękne. Dziś połazikowałam po moim rodzinnym mieście (niedaleko od aktualnego domu): galeria handlowa, kawka w ogródku na deptaku itp. W sobotę kino. W niedzielę spotkanie w grupie modlitewnej. smile smile smile. Fruwam, a nie jest to hypomania, to moje stare zwykłe wcielenie sprzed 14 lat. Czego i Wam gorąco życzę. P.S. Kupiłam sobie nowy śliczny telefonik. Taki mały prezencik z okazji wiosny ( nie był ażtaki drogi).
            • obecna_xyz Niedziela 22.05.11, 14:58
              Dziś Dzień Pański: spotkanie w gronie Chrześcijan, bardzo owocne smile
              • kamyczek_02 Re: Niedziela 22.05.11, 20:47
                Ja po wielu latach wróciłam na łono Kościoła. Żal miałam wielką za TĄ śmierć... Wydawało mi się, że przestałam wierzyć...Po dwóch latach wyspowiadałam się. Przyjmuję Komunię i czuję się bardziej spokojna. Przede wszystkim nauczyłam się znowu rozmawiać z Bogiem.
                • obecna_xyz Re: Niedziela 23.05.11, 17:03
                  Bóg i Kościół zawsze cierpliwie na nas czekają- córki marnotrawne. smile Pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka