Dodaj do ulubionych

Taki mały niechadowy problem

17.09.11, 17:39
Potwornie zimne stopy non stop. Zawsze były letnie (zima, lato bez różnicy), ale od jakiegoś czasu są lodowate. Biorę Propanololol 20mg dziennie, może on jest przyczyną. Mogę sobie jakoś pomóc? Ciepłe skarpety nie odnoszą rezultatu. Najgorzej jest w nocy.
Obserwuj wątek
    • awanturka Re: Taki mały niechadowy problem 17.09.11, 17:47
      moja mam miała ten problem, tak jej te stopy marzły, że aż bolały

kupiła od jakiejś firmy materac na podczerwień i problem rzeczywiście pomogło

tyle tylko, że akurat tej firmy która sprzedała materac Ci nie polecę, to jedna z tych firma co naciągają starsze osoby (do dziś zachodzę w głowę jak moja mama, które nigdy nie dała się skusić żadnej reklamie i promocji dała się tak omotać)

Dała 2000złotych, jestem pewna, że można kupić coś takiego pięć razy taniej, poszukaj!
      • czubata Re: Taki mały niechadowy problem 17.09.11, 19:50
        Ja nie lekarz,ale może z ciśnieniem nie teges? Ja podobny problem miewałam zwłaszcza gdy byłam chuderlakiem,ale teraz też przymarzam czasem. Ja mam niedociśnienie. Dowiedziałam się o tym w szpitalu, na tyle niskie że trudno nawet ze mnie pobrać krew. I często, nie wiem czy to ma coś z ciśnieniem wspólnego, rano mam spuchnięte palce u dłoni,aż trudno te palce zginać.
        • awanturka Re: Taki mały niechadowy problem 18.09.11, 11:54
          może problemy z krążeniem?
          • ergo_pl Re: Taki mały niechadowy problem 18.09.11, 13:08
            20 mg propranololu to pikuś, więc to nie on.
            mam wiecznie lodowate stopy i dłonie.
            niskie ciśnienie i słabe krążenie.
            • czubata Re: Taki mały niechadowy problem 23.09.11, 20:48
              Niektórzy doradzali mi spożywanie więcej płynów,tylko nie wiem czy to się ma jak piernik do wiatraka. Kawa odpada.
    • dzedlajga Re: Taki mały niechadowy problem 30.09.11, 12:20
      Odkryłaś już przyczynę tych zimnych stóp?

Tak od siebie dorzucę, że to może być tarczyca. Niskie ciśnienie też może być od niedoczynności. Więc ja bym zrobiła TSH - tak na wszelki wypadek

ale... to też może być skutek uboczny, któregoś leku - musiałabyś poczytać ulotki. Mnie ostatnio bardzo drętwieją ręce i okazało się, że to od Citronilu
    • dzedlajga Re: Taki mały niechadowy problem 30.09.11, 12:26
      a, i jeszcze propranolol to podobno straszne paskudztwo, tyle, że tanie. Ja biorę lokren - 20zł za opakowanie ale podobno znacznie bezpieczniejszy
      • siokan Re: Taki mały niechadowy problem 30.09.11, 14:55
        W ulotce propranololu jest napisane: ziębnięcie kończyn. Wynika z tego,że mogą marznąć nie tylko nogi ale i ręce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka