11.11.11, 14:21
Jestem nowy a tak na prawdę bardzo dawno tu nie gościłem i dlatego musiałem się zalogować ponownie .Proszę napiszcie coś o komisjach lekarskich.Moja żona dostała właśnie wezwanie i to ją bardzo stresuje że mogą jej zabrać rentę. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • 2tlen Re: renty 12.11.11, 18:54
      Widzę że nie bardzo możecie mi pomóc a głównie chodzi mi o to jakiego podejścia można się spodziewać .Żona ma rentę od 5 lat bierze 2 tabletki litu rano i 2 wieczorem .
      • sapiencja Re: renty 12.11.11, 19:21
        A, skąd ta obawa, że rentę mogą zabrać? Przecież się leczy. Jeśli się leczy, weźmie na komisję opinię lekarza prowadzącego.
        • 2tlen Re: renty 12.11.11, 19:43
          Ogólnie dużo się słyszy że zabierają i liczą że jakaś część się nie odwoła.Poza tym stan nie był na tyle zły by musiała iść do szpitala a to może sugerować że jest ok.
          • sapiencja Re: renty 12.11.11, 19:59
            2tlen napisał:

"... stan nie był na tyle zły by musiała iść do szpitala a to może sugerować że
            jest ok."

Nie wyprzedzaj myśli komisjismile
            Nie zawsze pobyt w szpitalu jest najważniejszym powodem do przedłużenia renty.
            Ma lekarza prowadzącego? Jeśli tak, to on ją leczy i on wystawi opinię.
          • czubata Re: renty 12.11.11, 20:03
            Mogę tyle powiedzieć co się ostatnio dowiedziałam od mojej psy. Tak,tylko patrzą by odbierać,nie tylko renty,ale także patrzą na to by nie przydzielać już grup inwalidzkich. Duże znaczenie tu ma aktualny stan zdrowia twojej żony. Bo jak i moja psy powiedziała,okres remisji bądź względnej równowagi nie jest dobrym czasem o ubieganie się o niepełnosprawność. Powiedziała mi dosłownie: "poczekajmy aż coś się zacznie dziać,wtedy mamy większe szanse".Tylko nie powtarzaj tego żonie twojej,bo autosugestia też ma swoją siłę.
            Mam kolegę niepełnosprawnego który jest bez nogi,a ma przepracowane lata swoje,dostał tylko małą dwumiesięczną zapomogę ze względu na to że miał akurat uszkodzony bark,gdy był na komisji. Tak czy siak musi zapierdzielać do pracy.I zapierdziela.
            • 2tlen Re: renty 12.11.11, 21:04
              Dzięki napisze jak poszło.To już za tydzień.
              • 2tlen Re: renty 17.11.11, 16:08
                Witam już po żona dostała rentę na dwa lata z tego co mówiła to zachowanie pani doktor ma wiele do życzenia.Zastanawiałem się czy nie złożyć skargi na postępowanie pani doktor.Ale najważniejsze że już po wszystkim. Pozdrawiam.
                • sapiencja Re: renty 17.11.11, 16:56
                  2tlen napisał:
                  " żona dostała rentę na dwa lata z tego co mówiła to zachowanie pani
                  doktor ma wiele do życzenia.Zastanawiałem się czy nie złożyć skargi na postępo
                  wanie pani doktor."

Żona niepotrzebnie się stresowała.
                  A, co składania skargi - odradzam. Renta jest na dwa lata. Po co palić mosty.
                  • 2tlen Re: renty 18.11.11, 19:32
                    Pewnie masz rację ale nie lubię chamstwa a tym bardziej do osób słabszych a myślę że taka jest moja żona w tym czasie. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka