Dodaj do ulubionych

CITAL/senność

30.05.12, 15:49
hej, cierpie na depresje od wrzesnia ubieglego roku i po wielu nieudanych probach leczenia (7 roznych antydepresantow) w koncu poczulam sie ciut lepiej po Citalu. Jednak jest jeden powazny skutek uboczny - sennosc. spie 11 godzin i wstaje totalnie niewyspana, w ciagu dnia ziewam non stop i jestem nieprzytomna, ciagle mysle tylko o powrocie do lozka. nie pomaga kawa i inne wspomagacze typu red bull... czy ktos tak mial, czy to mija po jakims czasie? (cital biore od miesiaca i 1 tydzien - ten ostatni tydzien na zwiekszonej dawe 40mg)
pozdrawiam
kasia
Obserwuj wątek
    • dzedlajga Re: CITAL/senność 30.05.12, 18:40
      u mnie senność jest jednym z objawów depresji a nie skutkiem leczenia. Przez chwilę brałam citronil (czyli cital pod inną nazwą), ale nie dałam rady doczekać się na jego działanie - wróciłam po kilku całkowicie przespanych dniach i nocach do wenla. Wenla nie jest idealna ale przynajmniej działa od razu i pozwala żyć (jak dla mnie)
      • contradiction7 Re: CITAL/senność 30.05.12, 18:53
        wenla, masz na mysli effectin? on na mnie wogole nie dzialal niestety..
        • dzedlajga Re: CITAL/senność 30.05.12, 22:20
          tak effectin, choć dla mnie nazwa preparatu nie ma znaczenia - wszystkie zjadam tak samo chętnie i z takim samym efektem. Ale po wszystkich innych śpię jak zabita. Nigdy nie dotrwałam do kilku tygodni, żeby sprawdzić, czy będzie lepiej niż na wenla. Podobno nawet do 6 tygodni trzeba czekać na działanie antydepów. Jeśli już miesiąc wytrzymałaś, to może niedługo zacznie działać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka