Dodaj do ulubionych

Do: FORUM DLA RODZIN

13.07.12, 13:31
Bądźcie do diabła bardziej aktywni i udzielajcie rzeczowych porad, co robić z nami "strasznymi", bo potem są do Nas (na niniejsze forum) wędrówki ludów i ja tym postów nie czytam, bo nie chcę się denerwować. Bo są pełne zżymania się na ludzi z F31. Bo poza: szukajcie specjalisty niewiele da się poradzić. Czy rada "rozwiedź się, jak Ci mąż/żona wadzi/boisz się go/jesteś nim nią zmęczona" to dobra rada? Albo "oddaj Mamę do domu starców"? Napomknę również, że podoba mi się przysłowie "Nie ma domku bez ułomku". Każdy, naprawdę każdy ma swój krzyż. Nie mam odpukać żadnych problemów finansowych, ale mam f-----g depresję, która robi ze mnie człowieka, który nie korzysta w pełni z życia (skorzystam z niego w hipomanii big_grin

Oczekuję na odzew Nas i Was smile
Obserwuj wątek
    • eremka Re: Do: FORUM DLA RODZIN 13.07.12, 21:08
      no, to ci zajekurvabiscie
      bo mnie nie
      mam meza z chadem, z finansami krucho, i jeszcze zdrowie do doopy - w sierpniu kolejna operacje
      i nie bede sie udzielac
      ----------------------------------------
      People often claim to hunger for truth, but seldom like the taste when it's served up.
      George RR Martin
    • just-me-online Re: Do: FORUM DLA RODZIN 13.07.12, 22:09
      39.a napisała:

> Bądźcie do diabła bardziej aktywni i udzielajcie rzeczowych porad, co robić
      > z nami "strasznymi"
      ,

Ojtam ojtam!

Nie to, żebym nie doceniał roli forum dla rodzin jako czegoś w rodzaju grupy wsparcia. Ale co robić z "Wami strasznymi" to zdecydowani szybciej można wykoncypować jak się z uwagą poczyta posty na tym forum.

> Oczekuję na odzew Nas i Was smile

Mówisz i masz wink

Just Me
      • deelandra Re: Do: FORUM DLA RODZIN 14.07.12, 11:35
        no, coś w tym jest, dopóki nie zaczyn się ocenianie o prostowanie nas, sami próbujemy się prostować, dlatego się leczymy smile
        • just-me-online Re: Do: FORUM DLA RODZIN 14.07.12, 21:22
          deelandra napisał(a):

> no, coś w tym jest, dopóki nie zaczyn się ocenianie o prostowanie nas,

Ocenianie (innych) jest niezbywalnym prawem każdego z nas. Tak więc skoro nie możesz nic z tym zrobić, to może trzeba to po prostu polubić wink

Natomiast to, czy dajesz się prostować, czy nie to IMHO zależy wyłącznie od stopnia Twojej asertywności. Tak więc jeśli masz problem z prostowaniem Cię przez innych to może po prostu należy inaczej postawić granice smile

> sami próbujemy się prostować, dlatego się leczymy smile

I tej wersji się trzymaj wink

Just Me
          • deelandra Re: Do: FORUM DLA RODZIN 14.07.12, 23:49
            > Ocenianie (innych) jest niezbywalnym prawem każdego z nas. Tak więc skoro nie m
            > ożesz nic z tym zrobić, to może trzeba to po prostu polubić wink
            albo olać, ja tam gruboskórna jestem, ale inni nie muszą

> Natomiast to, czy dajesz się prostować, czy nie to IMHO zależy wyłącznie od sto
            > pnia Twojej asertywności. Tak więc jeśli masz problem z prostowaniem Cię przez
            > innych to może po prostu należy inaczej postawić granice smile
            ach, żeby życie było tak proste, jak piszesz... nie jest indifferent

> > sami próbujemy się prostować, dlatego się leczymy smile
            >
            > I tej wersji się trzymaj wink
            i się nie puszczam wink
      • 39.a Re: Do: FORUM DLA RODZIN 14.07.12, 15:28
        Lubię Cię, masz duuużą dozę zdrowego rozsądku. I inteligencji smile
    • kajka68 Re: Do: FORUM DLA RODZIN 19.07.12, 20:36
      Ann..rozwaliłaś mnie;D
      Po to jest zamknięte ,żeby "Was" nie wq....wiać ;D
      Ale naprawdę nie ode mnie zależy czy Rodziny będą tu wchodzić i też się żalić... A prawda jest taka ,że jakby nie patrzeć u źródeł można dostać najbardziej konstruktywne radywink. Tam najlepiej się wypłakać.Może rzeczywiście to najlepszy sposób - po prostu te posty omijać? Pozdrawiam ciepło...
      • 39.a Re: Do: FORUM DLA RODZIN 20.07.12, 12:38
        Czyli...macie przytulny grajdołek, okopaliście się przed nami i nudno tam Wam, Kajko?
        Aha big_grin
        Całusy
        • kajka68 Re: Do: FORUM DLA RODZIN 20.07.12, 12:58
          Ann..i tak cię kochambig_grin Czasem wchodzę tu poczytać jak już się zanudzambig_grin.
          Uwielbiam Twoje teksty i Twoje poczucie humoru.
          Chyba to tak jest ,ze jak sie jest w potrzebie to by sie chciało uzyskac natychmiast odpowiedź tylko ,ze takiej natychmiastowej odpowiedzi nie ma ,jak i nie ma rady...jedynej słusznej i skutecznejcrying.Każdy kto się zmaga z tą chorobą ,czy osobiście czy jako bliska osoba ma inne doświadczenia i inne możliwości, im dłużej w tym trwa tym więcej wie-a im więcej wie tym bardziej nie chce mu się już nawet mówić...Trzeba tylko poczytać wcześniejsze watki,ale to i tu się przecież nagminnie zdarza.Dzis po kilku latach forumowych stwierdzam ,że nie ma cudownych środków, lekarzy z niebios ani żadnej pewności jutra.I nikt nie poda na tacy cudownego złotego środka - jakiekolwiek by to forum nie było.Buziaki (imieninowe również)kiss
          • 39.a Re: Do: FORUM DLA RODZIN 20.07.12, 13:29
            kajka68 napisała:

> Uwielbiam Twoje teksty i Twoje poczucie humoru.

dzięki, aż łezka poleciała

Napiszę uczciwie: wolę chorować ja, niż miałby ktoś z moich bliskich. Nie zniosłabym patrzenia na leżenie/fruwanie. Przygnębia mnie widok ojca pod kołdrą, ale na szczęście takie stany ma ostatnio rzadko, rzadziej niż ja. Jeśliś Ania, też buzi big_grin
            • kajka68 Re: Do: FORUM DLA RODZIN 20.07.12, 16:20
              Nie Ania ,ale i tak buzikiss. Ann szkoda ,ze nie jestes facetem...mogłabym byc Twoja żona- bo dajesz jasny przekaz - dzisiaj jestem wściekła(mam doła,latam etc.) a nie dusisz w sobie i nie dajesz fałszywych znaków. Tego właśnie zabrakło w moim małzeństwie- były tylko niejasne przekazy z obu stron i d..pa wszystko sie posypało.Wyszło na to ,ze ja fałszywa,ze udaje...bez sensu.I dlatego tak cię lubięwink
              • 39.a Re: Do: FORUM DLA RODZIN 21.07.12, 00:17
                big_grin miło

a serio: kobiety chyba są lepsze w artykułowaniu stanów emocjonalnych to raz, bardziej świadomie chorują - to dwa. tak myślę.

ostatnio mialam 2 dni strasznie do tyłu. nie jadłam, wyłącznie piłam (wodę, kawę) i przyjmowałam leki. ale to przekaz czytelny: "zejście śmiertelne", znieruchomienie, dół.

pozdrawiam ciepło big_grin

p.s. że udajesz mogłaś usłyszeć, aby wzbudzić w Tobie poczucie winy, ale tu brak pewności, nie znam całości sytuacji.
                • kajka68 Re: Do: FORUM DLA RODZIN 21.07.12, 11:21
                  Widzisz jak to dobrze z kims madrym popisac...od razu jasniejsmile Miłego dzionka..ide odgruzowywac dom;D
                  • 39.a Re: Do: FORUM DLA RODZIN 21.07.12, 13:16
                    To ja pozamiatam piórka ptaszków smile Na razie mam "leniuszka".
                    Milej soboty Wszystkim.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka