05.11.12, 09:55
W związku z tym, co napisał Eydur, postanowiłam się pochwalić, że za rok rozpoczynam studia o których marzyłam całe życie. Jedyne, co mnie może przed tym teraz powstrzymać to brak pieniędzy, ale myślę, że da się to zorganizować. Głównie chodzi o to, żeby oddać dług przyjacielowi w ciągu tego roku i starać się samodzielnie wszystko sfinansować już bez pożyczek.

W końcu dobrze się czuję i wierzę, że na tym zestawie już tak będzie, więc mogę po 9 latach znów zaczynać myśleć, co dalej zrobić ze swoim życiem, bo ostatnia dekada, to był przymusowy urlop od życia, taki stan hibernacji. Ale na szczęście do grobu mi jeszcze daleko, więc trzeba coś jeszcze zrobić, bo bardzo nie lubię takiego zawieszenia.
Obserwuj wątek
    • lolinka2 Re: Studia 05.11.12, 10:11
      powodzenia i kciuczę.
      Ja się od tego roku męczę smile znów po latach. Dzieciaki moje mają ubaw, bo mama odrabia prace domowe i wrzeszczy, że nienawidzi odrabiać lekcji smile coś jak one.
      • poetkam Re: Studia 05.11.12, 11:54
        No to powodzenia Dla Was obu też! smile
      • 39.a Re: Studia 08.11.12, 13:01
        ode mnie też powodzenia.

czekam na pewien kierunek na Uniwersytecie Warszawskim, gdzie indziej nie chcę, tjaaa, prestiż. systemem e-learning, tak sobie poradzę. i tak są zjazdy, egzaminy jak na "normalnych" studiach. na razie czekam.
        • lolinka2 Re: Studia 08.11.12, 13:20
          Masz pełną rację, że e-learning jest prostszy.
          Też bym wolała... ale się nie da. PhD mogę sobie tak zrobić w UK smile i jeśli tylko za 2 lata będę miała wolne 20k PLN (tak, kurna, tak - tyle to kosztuje) to się zapewne skuszę.

Póki co chodziłam wczoraj "donieść uprzejmie" kierownikowi instytutu w temacie jednego z wykładowców, który totalnie olewa obowiązki i traktuje nas (z naciskiem na "mnie", bo wydaje się, że "polubił" mnie od pierwszego wejrzenia) jak kompletnych imbecyli. Plus głosi swoje poglądy polityczne. Rozmowa z prof. bardzo konkretna i sympatyczna - ten z kolej chyba mnie polubił bez cudzysłowu smile i obiecana interwencja, a ja mam zadzwonić doń po nast. zjeździe z informacją, czy są zmiany i w jakim zakresie. Oraz mam obiecane wsparcie przy pisaniu słownika, który piszę od roku... i skończyć nie mogę.

Wot, akademic life, jak mawiają starożytni Rzymianie tongue_out
    • avi_co Re: Studia 05.11.12, 12:04
      Jakie dobre wieści! Niech Ci się wszystko pięknie ułożysmile
      • czubata Re: Studia 07.11.12, 19:45
        No to się tu kilku osobom najwyraźniej układa. Ja też, ja też! Tylko wolę nie myśleć że ta chwila będzie trwała długo, znaczy -że choroba już się nie pojawi, wolę nie myśleć tak, bo już kilka razy musiałam się rozczarować. Raczej myślę jak sobie poradzić gdy choroba wróci, jak się zorganizować by nie dać du... ciała. smile
        • dr.zabba Re: Studia 08.11.12, 18:02
          Myślę sobie, że to musi być fajnie w obecnym wieku, z dzisiejszym doświadczeniem wybrać studia. Te pierwsze, najważniejsze. Ja - chciałabym teraz decydować. Choć inna rzecz, że umysł mam już całkiem zdrewniały.
          • avi_co Re: Studia 08.11.12, 22:23
            dr.zabba napisała:

> umysł mam już całkiem zdrewniały.
            Czy aby nie panikujesz? Wydawało mi się, że nigdy już niczego nie przeczytam, dziś czytam nałogowo. Radzę sobie w niejasnych sytuacjach poruszania się w administracji. Myślałam, że kompletnie mnie to przerasta.
    • eydur8791 Re: Studia 08.11.12, 22:09
      Dzedlajga a co będziesz studiować?smile
      • dzedlajga Re: Studia 08.11.12, 22:52
        Bałam się, że to pytanie padnie. Wolałabym nie mówić...
        • eydur8791 Re: Studia 09.11.12, 15:38
          dzedlajga napisała:

> Bałam się, że to pytanie padnie. Wolałabym nie mówić...
          Ok, ale myślę, że nie ma co się wstydzić kierunkusmile
        • caray Re: Studia 14.11.12, 23:28
          Nie mów, a ja trzymam kciuki! Prokuratorze, nie przepytuj. wink
          • eydur8791 Re: Studia 15.11.12, 08:58
            Nie planuję być prokuratorem smile nie moje butysmile
          • dzedlajga Re: Studia 15.11.12, 08:59
            Dzięki za kciuki. Chyba przydadzą się bardziej niż myślałam. I to nie jest tak, że wstydzę się kierunku - po prostu nie chcę mówić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka