39.a 16.02.14, 01:08 www.youtube.com/watch?v=xNDmfW8hXOk Czy ten człowiek jest...hipomaniakalny? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drugikoniecswiata Re: Prośba o ocenę 16.02.14, 13:31 nie sądzę/mam za mało danych. sądzę za to, że mania-depresja to jest na tyle pojemne kontinuum, że jakby się uprzeć, to cały świat można w nie upchnąć. nakręcony jest na pewno. ale nie widzę różnicy między tym nakręceniem a np. nakręceniem religijnym, politycznym, zdrowożywieniowym itd itp. myślę, że stany afektywne można diagnozować tylko w odniesieniu do wiedzy o danej osobie i jej "standardowym"/poprzednim funkcjonowaniu. Odpowiedz Link
39.a Re: Prośba o ocenę 16.02.14, 16:16 co mnie skłoniło do takich przypuszczeń. nakręcenie. podobno jest psychologiem, a myli po drodze nazwiska naukowców. ale publika i tak pieje. przemawia trochę jak szarlatan. mnie to się nigdy nie zdarzyło, ale tu czytałam: "nie umiałem na egzamin nic, a dostalem 5". tym nakręceniem uwodzi się innych (często). no i tak. Odpowiedz Link
szakal862 Re: Prośba o ocenę 24.02.14, 00:53 nawet jeżeli tak to co z tego? Ja jestem i gównianie się z tym czuję. Po co mam myśleć o tym czy on jest? Ludzie ogarnijcie się! Odpowiedz Link
za_mszowe Re: Prośba o ocenę 17.02.14, 19:33 nie, raczej to jakas maniera/sposob bycia na uzytek jego pracy zawodowej. zna ktoś z Was go osobiście (prywatnie), czy co? Odpowiedz Link
39.a Re: Prośba o ocenę 17.02.14, 22:43 )))) Nie. I za szkolenie 1000 zł za dzień w życiu bym mu nie zapłaciła. Oglądam Jakóbiaka czasem, to jeden z jego rozmówców. Nie znam nikogo zdiagnozowanego jak ja osobiście, a w hipo- dużo mówię i tak zastanowiło mnie, czy to brzmi podobnie jak u tego człowieka, jak sałatka słowna. Ciekawi mnie fenomen tego człowieka, którym zachwyceni są młodzi ludzie na tyle, że gotowi są płacić ciężkie pieniądze za "szkolenie". W sieci jest dostępna za free 1/3 jego ksiażki, której nie da się czytać, też jakaś "sałatka" właśnie. Dość efektowna, uwodząca. Stąd ostrożny wniosek. A nuż to chory "jak my" człek, który znalazł niezły (ale czy uczciwy) sposób na trzaskanie kasy. W hipomanii przyciąganie ludzi nie jest przecie trudne... Odpowiedz Link
poetkam Re: Prośba o ocenę 22.02.14, 14:45 Posłuchałam, pooglądałam i, subiektywnie rzecz biorąc hipomanii żadnej u niego nie widzę. Widzę natomiast chęć przyciągnięcia, zainteresowania swoją osobą ludzi, zwłaszcza tych młodych. Mówi ich językiem to, co chcą usłyszeć. Czasem się myli, coś plącze, ale młodzi to kupią - nie lubią doskonałych mądrych głów. Mnie nie zaczarował, choć młoda jestem niesłychanie Miłego weekendu dla Wszystkich Odpowiedz Link
tlenoterapia Re: Prośba o ocenę 22.02.14, 20:31 Teraz coraz częściej występujących mówi strasznie szybko, jak w reklamie, denerwujące ale nie maniakalne moim zdaniem.Ciekawe jak by było gdyby tego pana spowolnić. Odpowiedz Link