Dodaj do ulubionych

Prośba o ocenę

16.02.14, 01:08
www.youtube.com/watch?v=xNDmfW8hXOk

Czy ten człowiek jest...hipomaniakalny?

Obserwuj wątek
    • drugikoniecswiata Re: Prośba o ocenę 16.02.14, 13:31
      nie sądzę/mam za mało danych. sądzę za to, że mania-depresja to jest na tyle pojemne kontinuum, że jakby się uprzeć, to cały świat można w nie upchnąć. nakręcony jest na pewno. ale nie widzę różnicy między tym nakręceniem a np. nakręceniem religijnym, politycznym, zdrowożywieniowym itd itp. myślę, że stany afektywne można diagnozować tylko w odniesieniu do wiedzy o danej osobie i jej "standardowym"/poprzednim funkcjonowaniu.
    • 39.a Re: Prośba o ocenę 16.02.14, 16:16
      co mnie skłoniło do takich przypuszczeń. nakręcenie. podobno jest psychologiem, a myli po drodze nazwiska naukowców. ale publika i tak pieje.
      przemawia trochę jak szarlatan.
      mnie to się nigdy nie zdarzyło, ale tu czytałam: "nie umiałem na egzamin nic, a dostalem 5". tym nakręceniem uwodzi się innych (często).
      no i tak.
    • ergo_pl Re: Prośba o ocenę 17.02.14, 02:11
      Po jednym takim filmie się nie oceni.
      • szakal862 Re: Prośba o ocenę 24.02.14, 00:53
        nawet jeżeli tak to co z tego? Ja jestem i gównianie się z tym czuję. Po co mam myśleć o tym czy on jest? Ludzie ogarnijcie się!
    • za_mszowe Re: Prośba o ocenę 17.02.14, 19:33
      nie, raczej to jakas maniera/sposob bycia na uzytek jego pracy zawodowej. zna ktoś z Was go osobiście (prywatnie), czy co?
      • 39.a Re: Prośba o ocenę 17.02.14, 22:43
        ))))
        Nie. I za szkolenie 1000 zł za dzień w życiu bym mu nie zapłaciła.
        Oglądam Jakóbiaka czasem, to jeden z jego rozmówców.
        Nie znam nikogo zdiagnozowanego jak ja osobiście, a w hipo- dużo mówię
        i tak zastanowiło mnie, czy to brzmi podobnie jak u tego człowieka, jak sałatka słowna.
        Ciekawi mnie fenomen tego człowieka, którym zachwyceni
        są młodzi ludzie na tyle, że gotowi są płacić ciężkie pieniądze za "szkolenie".
        W sieci jest dostępna za free 1/3 jego ksiażki, której nie da się czytać, też jakaś "sałatka"
        właśnie. Dość efektowna, uwodząca. Stąd ostrożny wniosek. A nuż to chory "jak my" człek, który znalazł niezły (ale czy uczciwy) sposób na trzaskanie kasy.
        W hipomanii przyciąganie ludzi nie jest przecie trudne...

• poetkam Re: Prośba o ocenę 22.02.14, 14:45
      Posłuchałam, pooglądałam i, subiektywnie rzecz biorąc hipomanii żadnej u niego nie widzę. Widzę natomiast chęć przyciągnięcia, zainteresowania swoją osobą ludzi, zwłaszcza tych młodych. Mówi ich językiem to, co chcą usłyszeć. Czasem się myli, coś plącze, ale młodzi to kupią - nie lubią doskonałych mądrych głów.
      Mnie nie zaczarował, choć młoda jestem niesłychanie https://emotikona.pl/emotikony/pic/037.gif

Miłego weekendu dla Wszystkich
      https://emotikona.pl/emotikony/pic/0yahoo.gif
    • tlenoterapia Re: Prośba o ocenę 22.02.14, 20:31
      Teraz coraz częściej występujących mówi strasznie szybko, jak w reklamie, denerwujące ale nie maniakalne moim zdaniem.Ciekawe jak by było gdyby tego pana spowolnić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka