Dodaj do ulubionych

Serial "Black box"

06.05.14, 19:14
Taa, to ja wink Jak już gdzieś piszę, to mniej o sobie, więcej o serialach, które namiętnie oglądam w sieci, bo mi dziecko przy seansie lepiej zasypia wink

Ostatnio napatoczyła mi się ta nowinka. Główna bohaterka jest neurologiem, właśnie z chadem.
Pilotażowy odcinek dość mocny, może lekko przejaskrawiony (od razu mówię: ja jestem raczej typem II lub mieszanym, więc niewiele wiem o prawdziwej manii, takoż przepraszam jeśli ktoś poczuje się urażony tym przejaskrawieniem). Zapowiada się procedural medyczny, mocno przetykany zmaganiami bohaterki z chorobą.

Może ktoś się skusi na oglądanie.
Pozdrowienia dla wszystkich smile
Obserwuj wątek
    • palekkoszalek Re: Serial "Black box" 06.05.14, 21:44
      Oooo dzięki, tego potrzebowałam na zrypane popołudnia <3
    • 39.a Re: Serial "Black box" 10.05.14, 21:06
      Gdzie go oglądasz i żeby było bez limitów i za darmo? smile
      • liberica1 Re: Serial "Black box" 10.05.14, 22:29
        kinoman.tv smile bez limitów, bez logowania.
        • marysia_live Re: Serial "Black box" 11.05.14, 12:22
          Hejka,
          Obejrzałam trzy odcinki. Niby jedna choroba, a każdy z nas inny, każdy inaczej szuka swego człowieczeństwa. Na razie u bohaterki zaobserwowałam tylko manie. U mnie przeciwnie, ciągła depra. Jestem pełna uznania dla dr Black jak radzi sobie w pracy, w życiu osobistym trochę gorzej. Ciekawe jak dalej potoczą się jej losy.
          Pozdr Was
          gorydoliny-xq.blog.pl/
          • ditta12 Re: Serial "Black box" 12.05.14, 21:26
            Czasem lubię film obejrzeć ale tylko czasem.Telewizora nie włączam ale może obejrzę co polecasz.Dzięki za jakiś namiar na film bez logowania sięsmile
    • avila34 Re: Serial "Black box" 08.07.14, 22:15
      hej, ja akurat mam 4 pierwsze odcinki z chomika, ale dalej już nie ma napisów... oglądasz dalej w oryginale, czy gdzieś są napisy może....? dzięki, pozdrawiam.
      • iunae Re: Serial "Black box" 09.07.14, 11:48
        Oglądam z angielskimi napisami, bo nie ma innego wyjścia sad Niszowy serial, nikt napisów pl nie robi.
        W zasadzie się trochę w akcji uspokoiło, epizody ustały, a i tak były głównie maniakalne (na czym się zawiodłam), czekam na jakieś wielkie booom wink
    • izaella Re: Serial "Black box" 11.07.14, 15:18
      Ja z chorobą żyję już od 10 lat. dla mnie ten serial jest obraźliwy i stygmatyzujący. robi z chorych "wariatów", takich według najgorszych stereotypów. przestałam po pierwszym odcinku, kiedy bohaterka odstawia leki i mówi po jednym dniu "że nie ma ich już w organizmie" i oczywiście tego samego dnia dostaje manii, tańczy na dachu, rzuca się na każdego faceta... co to ma być? Na pewno nie choroba dwubiegunowa. potem na stronie serialu fani piszą "teraz już rozumiem tę chorobę". straszne. Na całe szczęście z powodu ostrej krytyki w stanach, między innymi środowisk psychiatrów serial ma być odwołany.
      • 39.a Re: Serial "Black box" 11.07.14, 16:52
        Nie wypowiem się o calości, ale o tym, co napisałaś.
        Tak _może_ wyglądać ChAD typu I, gdy zaniecha się brania leków.
        Nie inny jest film "Mr Jones" i jakoś nikt nie protestował.
        Nie znam badań, ale to typ II pewnie chętniej łyka leki niż I.
        Większe szaleństwo jest w I.
        Libido również.
        Możesz się osobiście nie stygmatyzować biorąc leki. Bywa, że choroba jest
        wtedy niemal niezauważalna dla osób postronnych.
        Pomoralizowałam.
        • iunae Re: Serial "Black box" 15.07.14, 17:57
          Ja się tylko zastanawiam, czy czasem nie jest to przesadzone uncertain Leki mają jakiś okres półtrwania w organizmie i brak jednej wieczornej dawki (lub jej opóźnienie) chyba nie skutkuje tak, jak w 10 odcinku (nie piszę, o co chodzi, bo nie chcę spoilerować).

Anyway, i tak wypuszczą tylko jeden sezon.

Bardzo podobał mi się odcinek muzyczny, szczególnie Yankee Doodle ^^

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka