Dodaj do ulubionych

witajcie! zaczęłam brać lit

18.08.15, 18:45
i czuję się dużo lepiej. Ale... po 3 mies. prawie połowy włosów nie mam (1/3 dokładnie...)
Czy to się zatrzymuje w pewnym momencie?

CZY... TEŻ... NIE ??!!

Obserwuj wątek
    • obecna_xyz Re: witajcie! zaczęłam brać lit 18.08.15, 19:01
      Witaj! Ja nie jestem fanką litu. Jest tyle innych, skutecznych stabilizatorów. Są oczywiście osoby, które sobie chwalą lit, ale on im nie szkodzi. Mnie włosy wypadały po lamotryginie (co jest dość rzadkie). Mój lekarz odstawił mi ten lek natychmiast z tego powodu. Szansa, że z czasem wypadanie włosów minie jest znikoma. Pozdrawiam smile
      • lajla.l Re: witajcie! zaczęłam brać lit 18.08.15, 22:17
        Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi... Pomimo tego, że nie brzmią tak, jakbym chciała. Gdzieś po cichu liczyłam, że po jakimś czasie lit przestanie truć mi włosy. Niechby truł mnie - ale włosy... wink
        Wszystkiego dobrego, pozdrawiam!
    • za_mszowe Re: witajcie! zaczęłam brać lit 18.08.15, 20:51
      jeśli to jedyne, co jest w stanie Cię ustabilizować, to odczekaj jeszcze parę miesięcy, i dbaj o skórę głowy. na forum (korzystaj z wyszukiwarki, na forum jest mnóstwo dyskusji na temat pielęgnacji włosów, serio).

na licie+depakinie niestety ścięłam piekne włosy sięgające za łopatki na "zapałkę" i tak trwałam dobrych kilka lat. teraz mam znowu z powrotem długie i piękne (niestety trzeba dbać znacznie, znacznie bardziej niż przed rozpoczęciem leczenia). nie łykam żadnego z tych dwu leków. ciężko było mnie na czymkolwiek ustawić i lit+walpro bardziej szkodziły niż pomagaly (na nastrój, nie chodzi bynajmniej o włosy).
      • ditta12 Re: witajcie! zaczęłam brać lit 19.08.15, 09:07
        Włosy wypadały mi garściami po depakine chrono,przeszłam na convulex-ustało.
        Włosy wypadały mi(krótkie)po clopikssolu w zastrzykach,po lewej stronie miałam prawie łysy plac.Ustało gdy odsunięto mi te zastrzyki,przeszłam na kwetaplex z convulexem-jest ok,włosy pięknie odrosły.
        Na licie(brałam przed laty,nie zauważyłam zmian a być może już nie pamiętam ale brałam bardzo długo.
        Na Twoim miejscu powiedziałabym o tym lekarzowi psychiatrze i domagała się natychmiastowej zamiany litu na inny lek bo tak nie może być żebyś została łysa.Tak myślę i wiem że da radę.
        • arsen92 Re: witajcie! zaczęłam brać lit 19.08.15, 19:46
          Nie pij dużo kawy przy licie i napojów z kofeiną. Jest ryzyka zatrucia sad ja przy 1000mg na dobę zatrułem się sad piłem 4l na dobę co minute myślałem, że umrę. 2-2,5 l wody na dobę powinnaś pić przy licie wtedy dobrze się wchłania wink Paracetamol podnosi poziom litu. Uważaj!
          • ditta12 Re: witajcie! zaczęłam brać lit 19.08.15, 19:53
            Tak,masz całkowiie rację Arsen z tym piciem wody przy lekach bo trzeba dużo sikać a wtedy o wiele lepiej działają.
            Z kawą to stanowczo przesadziłeś.Nawet chyba sam Honoriusz Balzac nie pił takiej ilości na spółkę z panią Hańską.
            • lajla.l Re: witajcie! zaczęłam brać lit 21.08.15, 20:01
              Dzięki, że napisaliście! Wszystkiego naj smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka