Dodaj do ulubionych

Lek Tisercin

24.11.16, 17:32
Od początku września biorę na spanie lek Tisercin ( chad). Mniej więcej od tygodnia 3 godziny po wzięciu leku budzę się z panicznym lękiem, takim w głowie, że zostanę sama rodzice umrą. W ciągu dnia jestem ospała bo lek działa długo, ale niestety mam problem z wybudzaniem. Chodzę jak pijana, po włączeniu Spamilanu mam mniejsze lęki w ciągu dnia, ale te noce mnie przerażają. Robię herbatę, bo już nie umiem wytrzymać lęku, ale dalej nie śpię. Staram się jakoś funkcjonować, ale czuję że jestem u kresu sił. Czy możliwe że Tisercin przestał działać, że budzą mnie potworne lęki. Zasypiam po nim od razu ale co z tego że budzę się po 3 h i zero snu. Kawę piję tylko rano, nie śpię w ciągu dnia. Nie wiem co robić wizytę mam 22 grudnia, czy dzwonić do psychiatry czy dalej się obserwować. Bo już nie daję rady.
Obserwuj wątek
    • 39.a Re: Lek Tisercin 25.11.16, 00:47
      "mój" dr pozwolił w takim wypadku napisać do siebie maila.

mam troszkę podobnie po kwetiapinie. budzę się po godzinie od zaśnięcia i fotel przy biurku jest
      stojącym nade mną człowiekiem. raz zerwałam się na równe nogi, bo wydawało mi się, że w pokoju
      ktoś jest. zwykle dzieje się tak, gdy zamierzam zasnąć wcześniej i biorę lek wcześniej.

coś zrób. telefon, mail, wcześniejsza wizyta. będziesz przynajmniej miała poczucie, że coś
      dla siebie robisz. trzymaj się.
    • dzedlajga Re: Lek Tisercin 25.11.16, 07:53
      Tisercin nie jest lekiem nasennym więc nie uzależnia. Albo masz za małą dawkę, albo po prostu to nie jest lek dla Ciebie. Choć z drugiej skoro aż tak Cię zamula, to ja bym była za zmianą leku, bo po zwiększeniu zmulenie będzie tylko większe0

Tak czy inaczej biegiem do lekarza
      • ewencja21 Re: Lek Tisercin 25.11.16, 15:03
        Byłam u lekarza. Mam Tritico CR 75. Kiedyś dobrze reagowałam na niego. Lekarka powiedziała że mogę od razu wejść na Tritico i nawet jak będę spała 6 godzin będzie ok. Nie wiecie ile utrzymuje się Tisercin w organizmie. Bo na ulotce pisze że nie wolno łączyć neuroleptyku z Tritico. I czy nasenne działanie jest od razu? Jakie macie doświadczenia z lekami nasennymi. Bo wydaje mi się że tritico jest bezpieczne.
        • ewencja21 Re: Lek Tisercin 26.11.16, 07:23
          Wczoraj wzięłam samo Tritico CR 75 i na razie będę go brała. Nie zasnęłam od razu , bolała mnie głowa, wzięłam ibum i zasnęłam. W nocy nie miałam lęków, obudziłam się po 8 h też z bólem głowy. Rano minimalne lęki, ale też bolała mnie głowa choć mniej. Może ten lek dla mnie, zastanawiam się czy dawka 75 działa na lęki bo mi pomogło już po 1 razie czy nie wybije mnie do góry ( mam chad) ale w sumie biorę 2 stabilizatory.
    • mglywestchnien Re: Lek Tisercin 09.02.17, 10:25
      Właśnie zaczęłam brać Tisercin. Najbardziej mnie wkurza że dostałam go jako leczenie skutku a nie przyczyny mojej bezsenności. Od pół roku średnia mojego snu w nocy (w dzień za Chiny nie zasnę) to 3 godziny. Potrafię leżeć do 6 rano i nic... W tygodniu o godzinie 6:30 muszę wstać do pracy więc zdarzają się dni że śpię 30 minut... a wieczorem to samo: mózg tak pobudzony że idzie zwariować a ciało nie do życia i kolejna bezsenna noc.
      Psychiatra dał antydepresyjny Lafactin a na sen to dziadostwo: Tisercin. Biorę 1/4 tabletki i zasypiam po nim po 3 godzinach. W tym czasie nie jestem w stanie wstać z łózka, ale też nie mogę natychmiast zasnąć. A rano...? Masakra. Zawroty głowy i wymioty. Do pracy szykowałam się dwa razy dłużej, bo co chwila musiałam się kłaść by nie zemdleć i nie zwymiotować. Mam bardzo energiczną pracę więc potrzebuję dużo energii a przede wszystkim szybkiego refleksu. Po nieprzespanej całej nocy miałam więcej energii niż po tym leku. To jakiś koszmar. Nie jestem w stanie nic powiedzieć, ust otworzyć, nie mam na to siły, a muszę odbierać nieustannie telefony... Nie mogę wstać, bo kręci mi się w głowie. Nie mogę myśleć, jestem sparaliżowana, mam wrażenie że to nie moje ciało. Chyba prędzej od tego leku dostanę depresji niż pomoże mi na bezsenność.
      Teraz idę robić badania tarczycy i kortyzolu - może to tam tkwi problem.. sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka