Dodaj do ulubionych

Pytanie do Wszystkich Forumowiczów

29.12.17, 10:43
Czy ktoś kiedyś podnosił sobie nastój i energię do życia, wyjeżdżając na długi urlop (przynajmniej 3 tygodnie - najlepiej do sanatorium - tanio) do Krynicy Zdrój (najładniejsze polskie uzdrowisko)? Krynica Zdrój ma bardzo silnie bodźcowy klimat i może dlatego na mnie zawsze tak działa. Niedawno wróciłam właśnie z sanatorium w Krynicy Zdroju. Nie miałam takiego efektu po powrotach z sanatorium w innych miejscowościach.

Obserwuj wątek
    • martyna2525 Re: Pytanie do Wszystkich Forumowiczów 29.12.17, 11:25
      Wyjezdzam do sanatorium regularnie by poprawic swoj fiz stan by moc zyc z niepelnosprawnoscia i nigdy nie mialam wzlotow w sanatorium. Nie poprawial mi sie stan a nawet pogarszal bo bylo z dala od domu i stabilbosci.
      • megan.k Re: Pytanie do Wszystkich Forumowiczów 29.12.17, 12:38
        Fizyczny stan zdrowia podczas samego pobytu w sanatorium zazwyczaj się pogarsza. Lepiej jest dopiero kilka tygodni po powrocie, tak działają na nas zabiegi. Niedobrze jednak, że na wyjeździe nie poprawia się Twój stan psychiczny. Czy przed chorobą też nie lubiłaś wyjeżdżać?
        • martyna2525 Re: Pytanie do Wszystkich Forumowiczów 29.12.17, 12:56
          Lubiłam, wyjezdzałam i ładowałam baterie na podejmowanie nowych wyzwań.To się zmieniło jak wiele w moim życiu. Logicznie zdaję sobie sprawę że np wyjazd do sanatorium pomoże mi fiz by sprostać codzienności ale sam fakt jak się bede czuła psychicznie to mi słabo. często rezygnuje bo to mnie przerasta.
          • megan.k Re: Pytanie do Wszystkich Forumowiczów 29.12.17, 13:25
            A gdybyś tak wyjechała z osobą towarzyszącą? Teraz do sanatorium jeździ bardzo dużo małżeństw, moja koleżanka pojechała z inną koleżanką. Dostały ze zwrotów dwa skierowania do tego samego sanatorium w tym samym terminie.
      • megan.k Re: Pytanie do Wszystkich Forumowiczów 29.12.17, 13:28
        A byłaś też w Krynicy Zdrój?
        • martyna2525 Re: Pytanie do Wszystkich Forumowiczów 29.12.17, 14:47
          Krynica w moim wypadku jest przeciwskazana ze wzgledu na klimat.
          • megan.k Re: Pytanie do Wszystkich Forumowiczów 29.12.17, 15:15
            Rozumiem, niestety faktycznie nie każdy może tam jechać.
    • dkmn Re: Pytanie do Wszystkich Forumowiczów 29.12.17, 21:44
      3 tygodnie ty byłby dla mnie kosmos. Nie mówiąc nawet o stratach finansowych to raczej nie wytrzymałbym tak długiego czasu nic nie robienia smile A miejsce jak miejsce. Chyba bardziej się liczy z kim tam się jest. Teraz jadę na 5 dni do Szczecina i jak dla mnie wystarczy.
      • megan.k Re: Pytanie do Wszystkich Forumowiczów 29.12.17, 23:31
        Krynica Zdrój jest właśnie miejscem, w którym czas można spędzać bardzo aktywnie o każdej porze roku. A koszt sanatorium z NFZ to wydatek tylko w niewielkim stopniu przekraczającym koszty utrzymania w domu, jeśli się ma jedynkę. W przypadku większych pokoi koszty te są nawet niższe. A poza tym do sanatorium można jechać we dwoje. Napisałam o Krynicy Zdrój, bo mi daje taki wyjazd niezłego kopa. Byłam tam w sanatorium 5 razy i za każdym razem efekt był ten sam. Pomyślałam, że komuś ta informacja może się po prostu przydać.
    • 39.a Re: Pytanie do Wszystkich Forumowiczów 29.12.17, 23:56
      Tak, podnoszę sobie nastrój, wyjazdami. Wystarczy mi 7-9 dni. 3 tyg. byłyby za nudne.
      Musi być morze/ocean. Woda.

Nie musi to być Krynica smile Wyjazdy b. podnoszą mi nastrój.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka