Dodaj do ulubionych

Czy ktoś wie jak poprawić koncentracje.

23.05.07, 21:27
Witam wszystkich chadowców do których sam należę,mam takie pytanie w jaki
sposób można poprawić pamięć i koncentrację.Ponieważ mam z tym duży problem
to znaczy jak czuję śię dobrze wszystko jest ok.Potem nadchodżi taki paraliż
myśli że niemogę skupić śie na rozmowie,najgorsze jest to że odbija śię to na
pracy którą wykonuje.Mój pracodawca niewie o mojej chorobie bo wiećie jak
ludzie reagują na takie choroby,wiem że spadek formy w końcu minie ale jak
przetrwać ten czas.Kupiłem sobie lecytynę i magnez ale nic nie pomaga może
maćie swoje metody proszę pomóżćie. POZDRAWIAM.
Obserwuj wątek
    • esowx1 Re: Czy ktoś wie jak poprawić koncentracje. 23.05.07, 21:50
      przykro mi ja nie znam żadnych skutecznych metod, ale niektórym (mnie nie)
      pomagają specjalne leki na poprawę koncentracji - spytaj koniecznie lekarza!!!
    • lookfor84 Re: Czy ktoś wie jak poprawić koncentracje. 23.05.07, 22:33
      Wiem,ze sa leki, ktore poprawiaja koncentrace, ale nie potrafie przywolac ich
      nazwy.Porozmawiaj o tym ze swoim lekarzem.Mozesz tez sprobowac kwasow omega 3,
      sa one waznym elementem niezakloconej funkcji mozgu, ja lykalam, jak sie mialam
      uczyc, ale to chyba nie bezposrednio na koncentracje.
    • aurelia_aurita Re: Czy ktoś wie jak poprawić koncentracje. 23.05.07, 22:47
      mi koncentracja wróciła jak odstawiłam (a raczej rzuciłam w cholerę) tegretol.
      • allan122 Re: Czy ktoś wie jak poprawić koncentracje. 23.05.07, 23:10
        Dzięki za poradę ale najlepiej zrobie jak mi lekarz coś wypisze tylko on
        twierdzi,żebym ćwiczył pamięć.POZDRAWIAM
        • com_sui Wie :) 23.05.07, 23:41
          Nootropil.
          Miriam pisała o polskim, tańszym odpowiedniku. Wrzuć w wyszukiwarkę na tym
          forum, powinna wyskoczyć druga nazwa. Trochę nie pojmuję, dlaczego lekarz
          odmawia przepisania leku. Spowolnienie myślenia w depresji jest czymś częstym i
          potwornym. Doświadczyłam dziś w pracy. Zastanawiałam się, czy już wiać do domu,
          czy jeszcze poczekać. Przetrwałam. Ale ja wiem, ile mnie kosztowało. Uświadom
          lekarzowi, że ćwiczenie pamięci i niemożność koncentracji to dwie różne sprawy.
          Gupek jakiś smile
          Trzymaj się.
          • com_sui hę... 23.05.07, 23:45
            Gapa jestem. Pytasz o inne metody? Medytacja - uspokaja. Próbowałam, wiem, co
            piszę. Ważna jest systematyczność. Joga. Ze specyfików bez recepty lubię
            Laktomag B6.

Pytałam mojej lekarz, co sądzi o zażywaniu tego typu "pomagierów".
            "Maść na szczury" smile
          • miriam11 Re: Wie :) 24.05.07, 06:58
            No, Miriam pisała o Memotropilu smile Faktycznie jest b. dobry, ja bym tej
            ostatniej depy nie przetrwała bez niego w pracy, chociaż i tak wiecie, że w
            apogeum to i Memotropil nie pomógł...
            Do Allana: Memotropil jest na receptę, poza tym może (nie musi) "gryźć się" z
            niektórymi neuroleptykami, o ile bierzesz, więc pogadaj z lekarzem swoim. Ja
            biorę w dawce 1200 mg rano.
            Doraźnie - zielona herbata (jak nie lubisz to są w sprzedaży takie smakowe,
            np.zielona herbata z opuncją figową, bardzo smaczna), no i dotlenianie czyli
            spacery, przynajmniej raz dziennie. I spanie przy otwartym oknie. Ja to mówię
            absolutnie poważnie.
          • rudziaa5 Re: Wie :) 25.05.07, 12:50
            Czesc! Zazywalam Memotropil gdzies rok temu przez miesiąc, początkowo byłam
            bardzo agresywna, potem pojawila się gonitwa myśli a potem wpadłam w manię
    • planasana Re: Czy ktoś wie jak poprawić koncentracje. 24.05.07, 10:35
      allan122 napisał:

> to znaczy jak czuję śię dobrze wszystko jest ok.Potem nadchodżi taki paraliż
      > myśli że niemogę skupić śie na rozmowie

Tez tak mam sad Nazywam to "przymuleniem"

> najgorsze jest to że odbija śię to na
      pracy którą wykonuje.

U mnie tez sad Dlatego rezygnuje z pracy sekretarki, bo nie daje rady skupic
      sie na 10-ciu rzeczach naraz, to za duzy stres dla mnie, panikuje i robie
      glupie bledy. Ostatnio doszlysmy do wniosku z moja Przyjaciolka, ze najlepsza
      praca dla nas bylaby praca w bibliotece (mniej stresu, sw.spokoj). Ech, czemu
      nie poszlam na bibliotekoznawstwo...
      • poetkam Re: Czy ktoś wie jak poprawić koncentracje. 24.05.07, 12:44
        planasana napisała:

Ostatnio doszlysmy do wniosku z moja Przyjaciolka, ze najlepsza
        > praca dla nas bylaby praca w bibliotece (mniej stresu, sw.spokoj). Ech, czemu
        > nie poszlam na bibliotekoznawstwo...

Zdziwiłabyś się...I może rozczarowała?
        Coś o tym wiem.
        • planasana Re: Czy ktoś wie jak poprawić koncentracje. 24.05.07, 13:07
          poetkam napisała:

> Zdziwiłabyś się...I może rozczarowała?

Ale studiami czy praca w bibliotece ?
          Wiesz, ja mieszkam zagranica i tutaj jest troche inaczej, np. w bibliotekach
          jest darmowy dostep do internetu (na 50 min.), wypozyczac plyty z muyka. Mam
          upatrzona jedna taka cudna biblioteke, 3 min. pieszo od mojego domu. Pracuje
          tam niepelnosprawny, bardzo sympatyczny chlopak na wozku. Podoba mi sie to, ze
          nie ma dyskryminacji osob niepelnosprawnych.

Jak sie czujesz ? Jak Twoj maz ?
          • poetkam Re: Czy ktoś wie jak poprawić koncentracje. 24.05.07, 13:24
            Jeśli chodzi o pracę w bibliotece, to ja nie narzekam, choć muszę przyznać, że
            czasem jestem padnięta (mnóstwo studentów przed sesją i maturzystów przed
            maturą-ale już powoli oddają książki). Nóg nie czuję. A w domu: szybko
            posprzątać po moich kochanych bałaganiarzach, odkurzyć, zjeść i spać...

Co do dostępu do internetu, to u nas też jest nie najgorzej. Można korzystać za
            darmo bez limitu czasowego.

A studia...
            Zastanawiałam się, czy doktorzy (mam na myśli facetów) po bibliotekoznawstwie
            mają równo pod sufitem...Bynajmniej niektórzy. Takich dziwaków nie spotkasz na
            żadnym innym kierunku! Poważnie.

Dziękuję Ci bardzo za troskę.
            Ja się czuję dziwnie...Może to pogoda...
            A Dawid ma lekką hipomanię. Ale jest w porządku-przynajmniej w dzień nie śpi.

Mam nadzieję, że u Ciebie w porządku ze zdrowiem?
            Pozdrowienia.M.
    • labosal Re: Czy ktoś wie jak poprawić koncentracje. 23.02.21, 16:21
      Polecamy nasz Active Mind od Labosal. Też zawiera magnez, ale oprócz tego jeszcze: Tyrozynę, Bakopę drobnolistną, Fosfatydyloserynę, L-teaninę, Wąkrotę azjatycką (gotu kola), Rożaniec Górski, Witaminę B4, B6 i B12. Takie połączenie składników gwarantuje 100% skuteczność w redukcji stresu, poprawie pamięci i koncentracji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka