17.a 20.11.07, 12:35 trawi mnie ogień, gniew - w moim pojęciu słuszny. oblać się wodą? zimny prysznic? odliczanie od 100 w dół? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
poetkam Re: jak się uspokoić 20.11.07, 12:57 17.a napisała: > trawi mnie ogień, gniew - w moim pojęciu słuszny. > oblać się wodą? > zimny prysznic? > odliczanie od 100 w dół? Jeśli Ci to pomoże, A., to czemu nie? Jeśli to dotyczy konkretnej osoby, może przedstaw jej swoje żale? Odpowiedz Link
gasiennicaaa Re: jak się uspokoić 20.11.07, 13:10 ja zawsze w sytuacji gdy czuję z czyjegoś powodu cholerną bezsilność i złość to robię wszystko by to przeczekać nie mając jasnego umysłu wszelkie moje reakcje spływają na niczym puszczam film, staram się zająć czymś, czymkolwiek - w myśl "pomyślę o tym później" a jeśli po ochłonięciu dalej uważam że mój gniew był podstawny (co się w moim przypadku rzadko zdarza, hahaha!) to zaczynam robić tej osobie pranie mózgu, hahaha - ale najważniejsze, żeby być wtedy już trochę uspokojonym Odpowiedz Link
asiuniaa36 Re: jak się uspokoić 20.11.07, 19:59 trawi mnie ogień, gniew - w moim pojęciu słuszny... szlak mnie zaraz trafi...dlaczego... myślę o piciu...marze o piwie... Odpowiedz Link
gasiennicaaa Re: jak się uspokoić 20.11.07, 20:07 nie daj się, choć rozumiem, że to trudne.... nałóg to potwór, coś o tym wiem, ale Ty jesteś twarda i dasz mu radę, jestem pewna Odpowiedz Link
35.a Re: jak się uspokoić 21.11.07, 11:05 cóż, zaczęłam od skasowania konta. symboliczna śmierć. gdybym się nie bała, zabiłabym raz a porządnie siebie. ktoś się roześmiał, gdy opowiedziałam. a ja przypomniałam sobie znów słowa Estes: bądź tylko z tymi, którzy Ci sprzyjają. dzięki Wam za rady. wieczorem było już odrobinę lepiej. dziś mam porządnie zapełniony punktami do wykonania plan dnia, jeśli uda się wykonać 50% będzie dobrze. marzy mi się grupa wsparcia w stolicy dla CHAD-owców. Telefon Zaufania też. Solo czuję się słaba. Odpowiedz Link
poetkam Re: jak się uspokoić 21.11.07, 11:12 Bardzo dobrze, zaczynasz coś działać. Może pomogę Ci coś odnośnie Grupy Wsparcia? Służę pomocą. I ewentualnie wsparciem jak najbardziej. Tylko, czy ja potrafię swpierać??? Telefon zaufania...Kurczę, świetny pomysł! Odpowiedz Link