ka_an 15.06.08, 23:21 Ja strasznie boję się/brzydzę rybek akwariowych. Dzieliłam pokój z bratem i czasami jakaś rybka sobie wyskoczyła, dla mnie trauma, takie skaczące coś po dywanie. W nocy czasami mi się śni, że gdzieś te rybki mi po pokoju latają. Obrzydlistwo Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bosa_mysz Re: dziwne fobie :) 16.06.08, 01:04 grzyb na ścianie. niestety hodujemy w domu więc raczej ciężko mi go unikać. w każdym razie u siebie wytępiłam. większość mebli mam prawie na środku pokoju - na wszelki wypadek ze 20 cm od ściany Odpowiedz Link
i_am_the_army Re: dziwne fobie :) 17.06.08, 14:40 to pomyśl jakie te rybki biedne poza akwarium... duszą się Odpowiedz Link
beatrix-kiddo Re: dziwne fobie :) 17.06.08, 14:47 Jak byłam dzieckiem, to miałam gupiki. A wtedy często chorowałam i lekarka kazała mi pić wapno. Satural się toto nazywało. I któregoś dnia uznałam, że skoro mnie ten Satural dobrze robi, to i rybkom się przyda no i wsypałam torebkę Saturalu do akwarium... Ale gady niewdzięczne zamiast docenić, to wypłynęły brzuszkami do góry i to był koniec mojej kariery jako hodowcy rybek Na usprawiedliwienie dodam, że miałam wtedy 12 lat. Odpowiedz Link
bosa_mysz Re: dziwne fobie :) 17.06.08, 15:06 moje rybki najpierw jeździły do kliniki. wersja mamy. rybkę do kibla i szybka jazda do jedynego w mieście (wtedy) sklepu zoologicznego potem zjadł je pies. czyli wersja mojego taty ))) nie chciało mu się jechać Odpowiedz Link
poetkam Beatrix 17.06.08, 15:07 Ale mnie rozbawiłaś z tym saturalem )))))))))))))))) Mam akurat kiepski humor, a tu proszę : satural i od razu pełna gęba Dzięki! Odpowiedz Link
beatrix-kiddo Re: Beatrix 17.06.08, 15:15 To fajnie, że komuś przyjemność sprawiłam Ja mam doła mega, no Rów Mariański po prostu, za chwilę uciekam w sen... pozdrowienia, Poetko! Odpowiedz Link
poetkam Re: Beatrix 17.06.08, 15:28 doła mega, no Rów Mariańsk > i To teraz przydałby Ci się dla odmiany Giewont jakiś, albo przynajmniej duużo skromniejszy Grojec Całusy, Beatrix. Odpowiedz Link
poetkam Re: dziwne fobie :) 17.06.08, 15:42 Moje fobie: świnki morskie, chomiki, myszki...((((((((((((((( Kiedy miałam 12 lat, koleżanka z koła przyjaciół zwierząt poprosiła mnie o zajęcie się w czasie dużej przerwy dwiema świnkami morskimi należacymi do koła biologicznego w mojej podstawówce. Położyła mi je na kolanach, a ja sierotka Marysia nie wiedząc kompletnie co to jest asertywność nie sprzeciwiłam się temu...Kiedy więc koleżanka poszła sobie gdzieś tam, owe świnki zaczęły mnie obłazić (bleee), po czym zeszły z moim kolan i udały się w dwóch przeciwnych kierunkach...Uciekły mi gdzieś...Koleżanka wróciła, wściekła była na mnie jak cholera, szukała tych świnek po szkole całej i to jej się oberwało, nie mnie, hehehe- bo to ona była odpowiedzialna za te świnki Odpowiedz Link
ditta12 Re: dziwne fobie :) 18.06.08, 17:10 A ja mam jednoczesnie ktkę i chomika i dobrze sieczują.Może to też fobia aby zaprzyjaznic skrajnych zwierzów? Odpowiedz Link