meggi_gi 15.10.08, 10:54 Czy ktoś bierze to ze względu na działanie antydepresyjne?jakie w ogóle macie doświadczenia tym lekiem? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
35.a Re: Ketrel 19.10.08, 21:00 ja, chemiczna nazwa: kwetiapina, handlowa: ketrel, kventiax... ścina momentalnie z nóg, dobrze się śni, tak sekwencyjnie i fabularnie. czy antydepresyjnie to nie wiem, mam na stałe włączony antydepresant Odpowiedz Link
meggi_gi Re: Ketrel 20.10.08, 13:26 a ile bierzesz?.ja tylko 25 mg dziennie,w małych dawkach ma działać antydepresyjnie.próbuję wszystkiego tylko nie antydepa który to u mnie powoduje zmianę fazy. Odpowiedz Link
35.a Re: Ketrel 20.10.08, 16:45 z antydep - troszkę nad kreską bez - lecę w dół... chyba nie mam wyjścia 50 mg kventiaxu, wieczorem Odpowiedz Link
ikar113 Re: Ketrel 20.10.08, 17:54 50?! Ja mam brać 200 mg. Toż to przecież zwali mnie z nóg jak słonia! Odpowiedz Link
ikar113 Re: Ketrel 21.10.08, 13:59 Wziąłem tabletke, i zasnąłem po minucie. Obudziłem się dzisiaj o 13.30!!! Jutro idę do pracy, co będzie, jak sie nie obudzę? Chyba rzuce to świństwo...Po Olzapinie też szybko zasypiałem, ale budziłem się jak trzeba. Poza tym po tym Ketrelu czuję sie dzisiaj jak na ciężkim kacu! Odpowiedz Link
35.a Re: Ketrel 21.10.08, 14:35 A pijasz kawę? I o której? Bo mam wrażenie, że kofeina działa paradoksalnie, jeśli jeszcze bierze się ketrel. Tzn. najpierw nie można zasnąć, a później człowiek się budzi po południu... Odpowiedz Link
ikar113 Re: Ketrel 21.10.08, 15:52 Kawy pijam ogólnie dużo, wieczorem też. Ale nie tu problem leży, bo wczoraj mimo kawy zasnąłem dosłownie jak tylko położyłem głowę na poduszce. Problem widzę w tym, jakim cudem będzie mi się udawało wstawać po Ketrelu o 5.30 do pracy, skoro dzisiaj spałem tak długo, a w dodatku obudził mnie dopiero kolega, gdyby nie to, spałbym pewnie cały dzień. No mam nadzieję, że to była jednorazowa reakcja na lek, a jutro juz będzie normalniej. Pytanie co będzie, jak nie usłyszę budzika? Dzisiaj nie słyszałem. Tak sobie pomyślałem, że może brac ten Ketrel duuużo wcześniej np. o 20.00 i może wtedy uda mi się obudzic na czas. Odpowiedz Link
meggi_gi Re: Ketrel 21.10.08, 16:06 ja biorę nawet o 18 i chodzę śpiąca,ale też muszę rano wstawać(6.30) ,i wstaję bez budzika ale ja biorę tylko 25mg.ale myślę ze branie go wczesniej to dobry pomysł,moze nawet w kilku porcjach? Odpowiedz Link
ikar113 Re: Ketrel 21.10.08, 16:28 Masz rację, będę brał o 18.00, ale w kilku dawkach się nie da, bo te tabletki 200 mg są takie ohydnie wielkie i okrągłe, nie do podzielenia. W ogóle sam jestem sobie winien do jasnej cholery, brałem Olzapinę, po której wszystko było w porządku, ale tylko ze względu na tycie namówiłem lekarza na zmianę leku. No i mam teraz za swoje! Odpowiedz Link
meggi_gi Re: Ketrel 21.10.08, 18:23 no to ewentualnie odmienisz lek na poprzedni.spanie po kilkanaście godzin to przesada. Odpowiedz Link
ikar113 Re: Ketrel 21.10.08, 18:52 Poczekam jeszcze kilka dni, może to zmulające działanie przejdzie. Jeżeli nie, to rzeczywiscie wroce do Olzapinu. Odpowiedz Link
meggi_gi Re: Ketrel 21.10.08, 18:54 też ketrel biorę od niedawna i jeszcze mam trochę nudności po nim i zawroty głowy.ale biorę to na przeczekanie aż się organizm przyzwyczai. Odpowiedz Link
xsenia Re: Ketrel 01.11.08, 12:43 ta zakrętka doprowadziła mnie do szału, znak: jestem wariatką pierwsze, co zrobiłam - przesypałam do innej butelki nie powiedziałabym, że jakoś super pomaga mi zasnąć, ale sny faktycznie niesamowite i budze się wypoczęta Odpowiedz Link
35.a Re: Ketrel 01.11.08, 12:51 Zakrętka? On nie jest w tzw. blistrach? Może jest żrący jak Kret do rur? Meggi, bierze go mój dziadek. Antydepresanta nie przyjmuje, z tego, co mi wiadomo. Jest spokojny i pogodny (i niech żyje jak najdłużej) Odpowiedz Link
xsenia Re: Ketrel 01.11.08, 12:57 nie tyle zakrętka, co jakaś cholerna łamigłówka www.ketrel.com/image/nakretka-1.jpg www.ketrel.com/image/nakretka-2.jpg Odpowiedz Link