kamyczek_0 11.03.09, 17:20 Czy ktoś z Was mocno przytył po Convulexie??? W tej chwili biorę go(Convulex 500-2 x dziennie)na ChAD,wcześniej brałam Lamitrin na epilepsję i było ok. Wasze doświadczenia z Convu ??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamyczek_0 Re: Convulex 17.03.09, 17:09 Dzięks Przeszłam na Lamitrin.Po C.siadał mi okropnie żołądek,a nic osłonowego nie pomagało Odpowiedz Link
majagor Re: Convulex 17.03.09, 21:28 Ja od kilku dni jestem na Convulex'ie. Wcześniej sporo czasu brałam Depakine. Co do tycia, to różnie z tym. Ja np szybciej schudnę po tych lekach niż przytyję, ale chyba każdy ma inaczej. Co do Convulexu. Łączę go z Velafax'em XL i niestety mam spore problemy ze spaniem.. Zasypiam ale często się budzę, śpię niespokojnie.. Odpowiedz Link
bezsennaaa Re: Convulex 02.05.09, 20:49 ja bralam depakine ale to jest praktycznie to samo co convulex ( jedyne co rozni sie w tych lekach to to ze depakina oprucz kwasu walproinowego zawiera walproinian sodu .. ) przytylam na tym leku 3-4 kg i lekarz zmienil mi na lamitrin .. ogolnie mozna tyc od tego stabilizatora bo po pierwsze powoduje wzrost łaknienia a po drugie moze zatrzymywac wode w organizmie i nie bedziesz tyc tylko puchnac ... po odstawieniu leku wtedy szybko sie schudnie ( jesli zatrzymala sie woda , bo jesli odlozyla sie tkanka tluszczowa to bedzie trzeba troche pocwiczyc ) Odpowiedz Link
malgkrzys Re: Convulex 06.05.09, 15:57 Kamyczku bralam Depakine ale krotko bo rzy...m dalej niz widzialam,Tak bardzo sie ciesze,ze znalazlam Cie na tym forum.bo myslalam,ze juz Cie nie spotkam gdy sie wypisalas z zaburz lek depr. serdecznie Cie sciskam.Malgosia Odpowiedz Link
lolinka2 Re: Convulex 07.05.09, 09:08 ja spożywam od jakiegoś czasu i chwalę sobie, na depakinie byłam przez kilka lat i pomijając wspólne dla obu preparatów wypadanie włosów, uskarżałam się mocno na nudności, wymioty i zgagę po walproinie w tej postaci, dodatkowo mam szczękościsk na widom/zapach/smak tabletek bez osłony. Convulex jak na razie powoduje wyłącznie wypadanie włosów. Tycia nie zaobserwowano (niestety, a miałam nadzieję, że dociągnę do przyzwoitych wartości), natomiast apetyt zwiększa (choć np. niekoniecznie na węglowodany, rzekłabym, że bardziej na białko). Odpowiedz Link
ikar113 Re: Convulex 07.05.09, 10:11 Depakinę brałem dosyć długo, z tym, że mimo brania bardzo wysokiej dawki (2000 mg dziennie), i potem jeszcze w połączeniu z Tegretolem (800 mg dziennie), gówno mi te stabilizatory. Co prawda nie miałem żadnych objawów niepożądanych (mimo całej dłuuuuugiej listy na ulotce), ale tez nie bardzo mnie stabilizowały. Na szczęście mój nowy lekarz bez gadania i pytania zapisał mi Lamitrin- i odżyłem! Na początku brałem 300 mg, teraz 200. I w dodatku mój doc bez proszenia zawsze wypisuje mi recepty na wszystkie leki na "P" Inaczej zbankrutowałbym kompletnie. Miesięcznie wychodziłoby jakieś 450 zł :-0 Odpowiedz Link