moja-anuleczka 15.10.09, 14:21 Czy to duży sukces jak dziecko z pleców przekręca się na boczek? fakt, że nie potrafi później z boczku na plecy wrócić, ale według mnie to duży sukces u dziecka, którego lekarze puścili na straty. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tumigutek5 Re: Co o tym sądzicie? 15.10.09, 14:50 Z boczku na plecy przewróci się baaardzo szybko , a potem na brzuszek i odwrotnie ...... i uważam że to baaaaaardzo wieeeeelki sukces . Anuleczka jest zuch dziewczynka !!!! Odpowiedz Link
karro80 Re: Co o tym sądzicie? 15.10.09, 15:07 Będę niedobra i zapytam: -czy nie pręży się przy tym? nie wygina przesadnie w tył? -jak z kontrolą główki? Tylko sie nie denerwuj od razu - pytam, bo moja właśnie przez wzmożone napięie nie mogła wrócić do poprzedniej pozycji(kapkę rehabilitacji i było duo lepiej), a ja myślałam, że mi się ładnie rozwija... Ale nawet jeśli jest wnm to i tak fajnie, że Anula się stara. Odpowiedz Link
moja-anuleczka Re: Co o tym sądzicie? 15.10.09, 15:15 A no z główką źle, wodogłowie olbrzymie, 3 tygodnie temu założona zastawka. Fakt, pręży się jak chce powrócić na plecy i odchyla do tyłu, ale dobrze, że coś zaczyna się dziać, chyba gorzej jakby tylko leżała na plecach i nie próbowała przekładać na boki. Odpowiedz Link
11anetta Re: Co o tym sądzicie? 15.10.09, 16:40 To bardzo duzy sukces i sama sobie przypominam jak takie male kroczki mnie cieszyly.Bylam jak na skrzydlach .Pozdr Odpowiedz Link
karro80 Re: Co o tym sądzicie? 15.10.09, 17:34 Chodziło mo o to czy podnosi łepek, jak go kontroluje. U nas najpierw były przekręcania się na boczki, włsnie niemożnością powrotu, ale głowka nie była unoszona. Jest ok, tylko pokaż małą rehabilitantowi - u nas wystarczyło troszkę ćwiczeń żeby napięcie pozwoliło małej wracać do poprzedniej pozycji. Niestety wnm może opóźniać zdobywanie nowych umiejętności, ale odpowiednie ćwiczenia dadzą radę - u nas było opóźnienie w stosunku do wieku korygowanego właśnie przez to. Ale z chwilą kiedy zaczeliśmy ćwiczyć poszło błyskawicznie. U wcześniaków, a zwałaszcza tych wczesnych obniżone lub wzmozone napięcie jest zazwyczaj "w pakiecie" - ustępuje powoli pod wpływem ćwiczeń i wraz z dojrzewaniem układu nerwowego. Nie gniewaj się za to co piszę, wiem, że się cieszysz, ale być może odpowiednia rehabilitacja sprawi, że ucieszysz się jeszcze bardziej Nie mówię, że Anulka no 100% ma wnm, ale myslę, że lepiej sprawadzić. Odpowiedz Link
moja-anuleczka do Karro 80 15.10.09, 21:35 No coś Ty wcale się nie gniewam, wręcz dziękuję za dobre rady. Uczęszczamy na rehabilatcje, ale jakieś 3 tygodnie nie byliśmy ze względu na zabieg i chorobę. Zobaczymy co będzie dalej. Pozdrawiam Odpowiedz Link
mama_magdalenki Re: Co o tym sądzicie? 15.10.09, 23:22 bardzo duży sukces! i gratuluję z całego serca i życzę więcej takich sukcesów Odpowiedz Link
tartulina Re: Co o tym sądzicie? 16.10.09, 06:21 Każdy krok do przodu to ogromny sukces,a jeszcze jak jest pod opieką rehabilitanta to juz w ogóle wielki krok!!!Gratulacje!!!Tym bardziej,że Anuleczka jest ze skrajnie małej ciąży!Zuch dziewczynka!Pozdrawiam i życzę Anulce dalszych sukcesów! Agnieszka-mama Kamilki fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1776163,2,15,IMGP0397.html Odpowiedz Link