misiekjasiek Re: dobry i cichy nebulizator 19.03.10, 09:03 My mamy OMRON CompAir www.sklep4u.com/pokaz_produkt.php? idprod=75, nie wiem jak pracują inne nebulizatory - ale po dostarczeniu na OITN lekarze zapisywali sobie nazwę i szukali na allegro, żeby polecić innym rodzicom (ponoć bardzo cichy). Z kolei inny doktor oceniał go pod względem "rozkruszania" tych cząsteczek i był zdziwiony, że jest taki dobry. Ja sama kupowałam go w ciemno, po prostu potrzebowałam nebulizatora i wzięłam pierwszy lepszy, czyli jedyny, jaki mieli na stanie w aptece. I to był dobry zakup. I cena przystępna, jeden kupiłam za ok 210 zł (w aptece), drugi taki sam (w sklepie medycznym) za 170 zł. Na necie jeszcze taniej. ------- Jaś (1740 g) i Michaś (1540 g) 31 tc, ur. 17.10.2009 r. Odpowiedz Link
olaaa-calineczka Re: dobry i cichy nebulizator 19.03.10, 09:14 my tyz mamy omeronabo Gadzine czasem inhaluje na alergiemy placilismy 180 wiec znsnie no i cichy jesti wygodny do tego Odpowiedz Link
polaa27 Re: dobry i cichy nebulizator 19.03.10, 10:38 My też mamy omron i jestem zadowolona. Odpowiedz Link
jak47 Re: dobry i cichy nebulizator 19.03.10, 18:15 Napiszcie mi jeszcze w jaki sposób można zaradzić niechęci dziecka do inhalacji. Raz pożyczyłam nebulizator od znajomej i moje dziecko nie chciało się inhalować. A że to były inhalacje z mucosolvanu to nie mogłam go inhalować w czasie snu. Odpowiedz Link
1980cynamonek Re: dobry i cichy nebulizator 19.03.10, 22:51 nam pomagało usadowienie malca w chuście czuł się bezpiecznie i dzielnie znosił inhalacje Odpowiedz Link
olaaa-calineczka Re: dobry i cichy nebulizator 20.03.10, 14:55 nas jak gadzi młodszy byl to ja machalam zabawkami a rafał trzymał maseczke teraz tak od roku (3lata ma)sadzam na kanapie i puszczam bajke --to jakos przejdziewe snie nie daje sie Majeczka Odpowiedz Link
mama-cudownego-misia Re: dobry i cichy nebulizator 20.03.10, 16:11 Puszczałam Małgosi bajki w czasie inhalacji, siadałam z nią przed monitorem trzymając za łapki, maseczka na łepek i jakoś szło. Odpowiedz Link
zurawska.barbara Re: dobry i cichy nebulizator 21.03.10, 22:33 nasz nie jest cichy, ale mały lubi teledyski, więc telewizor ryczał na maksa i inhalacja bez maseczki i szło, potem się przyzywczaił i już się nie bał Odpowiedz Link