13.01.11, 16:21
hej .mam pytanie .jak dbacie o ząbki swoich maluchów?mój Pawełek ma 14miesięcy i już ze sześć zębów i niewiem czy jakoś mu je myć czy zostawić w spokoju.jak to jest u was?
Obserwuj wątek
    • wyspa-ela Re: ząbki 13.01.11, 16:35
      mój synek też ma 14 m-cy tyle zębów jeszcze nie ma ale coś tam próbujemy "ćwiczyć" (bo myciem to nie specjalnie można nazwać wink ) ale że dziecko już kumate to dobre nawyki wprowadzamy smile
    • mama-cudownego-misia Re: ząbki 13.01.11, 17:26
      Myć smile Jak się da, to miętowym elmexem, a jak nie, to owocową, np. malinowym blend-a-medem. Najpierw zacznij przemywać gazikiem, potem myć szczoteczką (pokazując, ze Ty też myjesz drugą), a na koniec dodaj ociupinkę pasty. I tak przynajmniej 2x dziennie
    • kajos5 Re: ząbki 13.01.11, 17:32
      myjemy od pierwszego ząbka - pojawił się jak mała miała 10,5 miesiąca. Teraz ma ma 15 miesięcy i własnie wychodzi jej szósty ząb.
      • alicjontko Re: ząbki 13.01.11, 18:35
        myć, myć smile ja na razie nie mam co myć wink ale jak się pojawi to od pierwszego zęba będę smile ciekawe kiedy to nastapi big_grin
    • zdunia1979 Re: ząbki 13.01.11, 20:28
      Myć codziennie rano i wieczorem. Są takie specjalne szczoteczki w marketach zakładane na palec. Bardzo fajne!
      • fredka666 Re: ząbki 13.01.11, 20:50
        dzięki dziewczyny za odpowiedzi.jutro kupię szczoteczkę i będziemy szorować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka